Неколку работи да издвојам, генерално тоа е она што знае да ме ,,изнервира'' во наводници бидејќи не е тоа некоја нервоза. Инаку сум ептен искулиран возач.
1. Луѓе што се лепат на браник од позади иако возам над 70 секогаш( каде што дозволуваат услови), сообраќај ми се нема десено у живот да кочам и да ми свирне некој на семафор за да тргнам. Луѓе што се лепат во тесни едносмерни улички. Да имав еден 101 стар кој не им кочеше нагло на тие еве на. Па праи се ја после колата ебате идиотот.
2. Луѓе што претерано се влечат( да речеме со 30км/х) напред зборејќи на телефон, у смисол не е ебам жива сила. Луѓе без осет како да е сам на улица.
3. Пешаци пишман аџии. Се приближуваш, си кочиш фино лепо, трга еден чекор се враќа, ти го глеаш дека се вратил си пуштил малце кочница( возиш со 20), пак трга, пак се враќа. Ало бре, те гледам или помини јас ќе застанам или стој да поминам ебате. И пешаци изгубени во свемирот. Му застануваш и си стоиш така, он гледа некаде којзнае каде и не тргнува.
4. Луѓе кои прават цик цак измеѓу коли во смисол брзаат и на крајот после 100 метра пристигнува на семафор цели 5 секудни пред мене. Зошто бе пиле? Ако веќе брзаш прај го тоа коа има простор да стигнеш побрзо а не вака од чалам.
5. Сељачана со милијарда кубика под хауба гледа дека јас возам побрзо. И не е жив ако не ме помине за да покаже дека има побрза кола. Браво бе момче, следен пат коа ќе те видам ќе ти станам да те поздравам.
6. Нервозни возачи кои легнуваат на свирка и свират како ненормални во колона, во гужва. Демек ако свириш ќе се расчисти колоната? М?
7. Нединамични, заспани возачи, прост пример: Се уклучуваш од уличето кај Пошта 2 за да одиш десно преку мостот накај саем. Тука често се дешава коливе што идат од лево да ги пропуштат овие што се убацуваат бидејќи е краток семафоров и поспоро се движат колите тука. Сега овој од таму застанува овој ќоравиот пред мене дреме. Ем нас не кочи, ем ги кочи тие што се позади тој што го пропушта. Не треба многу за да процениш дали некој те пропушта зарем не? Па макар и да не ти мавнал со рака.
И на крај поради безбедност, најпрво за нив а потоа и за другите. Луѓе со тоталка технички неисправни возила, калемки. Вози и задницата му праи осмици. Врти прво иде предницата па после неа задницата како приколица. Возачи со гуми пепел, со други зборови сликови. Поминал на регистрација, а возилото му е за на преса.