Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2709163 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
Многу си скромен кога не знаеш да се разбереш пробуваш со провокации. Сите се надевавме на твојата сила лани во Гевгелија кога избега од Кими. А сега како вечерна вежба земи неколку ситни пари, некоја книжнена исправи ја раката со дланка нагоре и држи така, можда ќе сфатиш тогаш зошто го убрзал.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Многу си скромен кога не знаеш да се разбереш пробуваш со провокации. Сите се надевавме на твојата сила лани во Гевгелија кога избега од Кими. А сега како вечерна вежба земи неколку ситни пари, некоја книжнена исправи ја раката со дланка нагоре и држи така, можда ќе сфатиш тогаш зошто го убрзал.

мали.. ти сериозен си дека сум избегал од кими? хахахаха.. каков виц... жал ми падна да не прајме глупости сред шоуто,  башка со фамилија бев ако не примети, жена ми и децата беа со мене... а и немам потреба да ти се правдам на тебе, затоа што СИТЕ НИЕ а посебно јас те видов во последен период колку слабо контакт имаш со виугите и разбирањето, т.е. логиката, поготово на македонски јазик не ти е баш јака страна...

знам дека е тешко да држиш рака исправена, нагоре... ама ај сега ти пробај, земи со лактот потпрена на ивицата од  нешто (шалтерот) па кажи колку си издржал...  на крајот на краиштата ме заболе стапот што него му е тешко да ја придржи раката 10 декунди, додека цеееел ебан ден седи на столче и не мрда.. физичка активност нула... исто како што било кој клиент го заболе стапот што јас се потам, или сум си ја сецнал раката, или сум превиткал нога додека сум местел апаратура кај него дома.... апаратура за која он платил да биде наместена, затоа што тоа е моја работа и моја грижа... не негова... и на шалтерџијата е негова работа и негова грижа, не моја...

п.с. немоја да почнуваш текст со: СИТЕ СЕ НАДЕВАВМЕ... (по дефиниција тоа значи сите ние другите/присутните), кога мислата е твоја и ти си ЕДИНКА која збори и пишува за себе... сите ние е кога ке одржите сите вие состанок, па ке се договорите заеднички за нешто, па тебе ке те изберат за гласноговорник, па ке ти тутнат изјава во раце која почнува со СИТЕ НИЕ...

и не.. не те провоцирам воопшто. туку само ти враќам на твоите провокации, и не ретко тресење зелени...

поздравче, кисс, пуса, цмок... ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6857
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #11252 на: 04 Јуни 2015, 09:45:18 am »
Онак баш сакам некој да ти се испонаша па да го удриш преку тоа шалтерчето и да го преваспиташ. Сакам да прашам колку од илијадниците членови на форумов (во живо) тепале некој или биле учесници во тепачка последниве 3 години, оти ко шо глеам добра екипа има за експендиблс 4 да се снима. Друго да си кажам мене ме нервираат тие што кога ќе застанат на патарина немаат спремено пари, и тогаш буричкаат по ташни џебови и 300 други дупки.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Ме нервира гужвата пред 8 изутрина.  Од три булевари еден е привремено запоседнат од џаболебари, па се зголемува гужвата и нервозата. Ај нека се спакуваат сите по дома, беше што беше, оставете ми го градот на мира.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Kaj mene pred zgrada ima diva naselba so shatori. Parkot sto tolku vreme go sureduvavme i odrzuvavme, sadevme drvca i ljubicici, sega e sosem unisten a gjubreto ni go frlaat vo dvor.

Iako socuvstvuvam so protestantite ama iskreno posakuvam kako Terminatorot da im izlezam nadvor i so frlachot na solzavec da im viknam edna partija.

Kakva bagra, go unistija parkot skroz.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Амин, брате. Мрш по дома.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Онак баш сакам некој да ти се испонаша па да го удриш преку тоа шалтерчето и да го преваспиташ. Сакам да прашам колку од илијадниците членови на форумов (во живо) тепале некој или биле учесници во тепачка последниве 3 години, оти ко шо глеам добра екипа има за експендиблс 4 да се снима. Друго да си кажам мене ме нервираат тие што кога ќе застанат на патарина немаат спремено пари, и тогаш буричкаат по ташни џебови и 300 други дупки.

тепање и тепачка се една побуда која е претерана.. еден удар е превасиптавање... начелно, сум застапник на НЕНАСИЛНО решавање на проблеми... тепање или удар (иако се различни ама последователни моменти) се последна опција.. на прво место вербалноста ја избирам. насилството е последно.

и да.. имам истресено шалтерџија, во србија. вербалниот конфликт заврши оној момент кога ми опцу мајка. и ако е периодот 3 години, да, влегува во тој рок-период ;)

по прашање “камперите“... нека си протестираат де, кој им брани... само дај нека ја ослободат улицата... стварно преку тасета више од блокираноста и кружењето заради нив... нека смислат поинаков начин да го изразат својот револт преку кампирање... нека се наместат ОКОЛУ влада на пример... пушти ја улицата бе алоо...
« Последно менување: 04 Јуни 2015, 10:17:49 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6857
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #11257 на: 04 Јуни 2015, 10:21:23 am »
Кажи не на насилството - кампања на влада на Република Македонија.

И како заврши работава у србија?

Ја у италија во март имав проблем, дојде едно типче нервозно (му завршувало работно време и ради мене ќе требало да прави маневри за да паркира) ми ја скрши пластиката на вратата додека рипнав од камион уште не се ни свестив што стана се пикна кај него у фирма, викнав полиција ми искешира 250еур и среќа што не се степавме оти во туѓа држава си секако крив и затвор ќе ме ставеа. Следната ден во австрија си платив 240еур казна и не за џабе рекле како дошло така пошло :) којзнае колку ме има колнето што париве само 12ч останаа кај мене :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
10 евра си лапнал, те боли уво ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
Да не го боли уста?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Имајте разбирање за сите исфрустрирани типчиња низ државава кои не по своја воља завршиле на патарина, Тинекс, кабина во паркинг. Не им е лесно.

Инаку во последните 3 години ни јас се немам степано прописно, али да го сретнам кељавоно со црвена Хонда Цивик 1.8  (без двајца другари у кола), ќе си го расипам просекот.

п.с. Ако до толку ви се тепа или преваспитава некој, имате Ауди шофери у градов колку што сакате. ;D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
@onak :* ;D

За тепање Деспина работи уште ко шо знам, слободно поминете. :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
@onak :* ;D

За тепање Деспина работи уште ко шо знам, слободно поминете. :D
друже... имаш грешна представа за мене... јас лично добицам нагон за повраќање кога ке осетам дека се ближи можен насилен епилог-завршница на некој настан... едноставно не поднесувам насилство.. вербално ке се објашњаваме 5 дена и немам проблем со тоа... ама физичка пресметка, тепање, закани со ќотек, мавање шамари и такви било какви физички контакт во правец на повреда или нанесување болка, го сметам за нецивилизирано, сељачко и малоумно понашање...

ја застапувам паролата дека со разговор се може да се реши.... без насилство...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
гледам за нож се фативте за безвезе.... Послеедно салам се тепаав во осмо на крајот на осмо, ситни работи ималои во последниве три години. За една работа многу се слагамсо Онак... шо мешаш фамилија,бе?? кога пцуеш по некој имај ги предвид последиците...може е будала и носи ѕвездаста 32ка под седиште..(ко ја)...може стварно ќе го навредиш??? може е мајкаму почината пред скоро и ќе збесни многу лесно....?

може со разговор да се решат многу работи, ама не сите...затоа постојат и други расположливи средства (убеџивач-32ка само за плашење, за мавање, шлаканица ,полиција и остало ...)
« Последно менување: 04 Јуни 2015, 13:53:59 pm Pinky »
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
гледам за нож се фативте за безвезе.... Послеедно салам се тепаав во осмо на крајот на осмо, ситни работи ималои во последниве три години. За една работа многу се слагамсо Онак... шо мешаш фамилија,бе?? кога пцуеш по некој имај ги предвид последиците...може е будала и носи ѕвездаста 32ка под седиште..(ко ја)...може стварно ќе го навредиш??? може е мајкаму почината пред скоро и ќе збесни многу лесно....
Или носи 9 мм Берета.Треба да се избегнуваат вакви ситуации затоа што можеш во афект да направиш глупост па да одговараш кривично.