Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2709677 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Сведоците треба да се впишани во полицискиот записник.
Ако не излезе полиција на местото на сударот, ако не ги попише сведоците, ако не го фотографира повредениот, ако лекарот не проследи наод и го поврзе директно со записникот во полиција, ништо од тужбата.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
А што ако после случката како што си отишол тој со колата моторџијата се врати и пријави во полиција дека го удрил тој и тој со таа таблица и избегал? Дупли секс ќе јаде тој со колата ни крив ни должен.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
И плус ке отиде на лекар и ке извади лекарска потврда...
Македонија...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
Епа затоа го обвинувам другаров, да викнел полиција по секоја цена да направат записник нема никаков ризик, а вака е криминал.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
А што ако после случката како што си отишол тој со колата моторџијата се врати и пријави во полиција дека го удрил тој и тој со таа таблица и избегал? Дупли секс ќе јаде тој со колата ни крив ни должен.

Затоа кога има повредени се повикува полиција, макар и биле само изгребани.
Да подсетам, полиција се вика пред европски записник и ако возилитот е нерегистрирано или некој од учесниците има / нема неисправна патна исправа или возачка дозвола.
А и вака не е ништо страшно, освен што дечкото се заебал па му дал пари. А моторџијава пак знаејќи дека е виновен, ко частење си добил 7000 денари и ја спраштил накај дома.
Другарчево останало 7000 поевтино и збунето. Ќе знае за следен пат, не дај среќо.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
За осигурањето да покрие трошок треба двете возила да имаат полиса

Не ширете дезинформации.

Дечкото со колата ако бил крив единствено може да плати казна пред обвинителство или да го гонат кривично па да плати казна пред суд, а неговата осигурителна компанија ќе си платела оштета на дечкото со моторчето. Ова се ако се испостави дека он бил виновен.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6541
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Еден мој другар пред некој ден, приклучувајќи се на главна улица од споредна,...
Toј со колата бил виновен, а баш ме интернесира ако беше обратна ситуацијата, ова детиштето од споредна да се приклучувало на главна и ете да се повредело,
па полиција, па записници, па ова она. Дали ќе му се следва оштета од овој со колата за повредите, стравот и не знам шо ти друго?

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983

Затоа кога има повредени се повикува полиција, макар и биле само изгребани.
Да подсетам, полиција се вика пред европски записник и ако возилитот е нерегистрирано или некој од учесниците има / нема неисправна патна исправа или возачка дозвола.
А и вака не е ништо страшно, освен што дечкото се заебал па му дал пари. А моторџијава пак знаејќи дека е виновен, ко частење си добил 7000 денари и ја спраштил накај дома.
Другарчево останало 7000 поевтино и збунето. Ќе знае за следен пат, не дај среќо.

Ете јас направив така пред европски записник и еве како излезе. Полиција дојде ги зема документите ги држеше половина час (со изговор дека треба да отидат на друго место бидејќи имало тешка сообраќајка) и ни ги вратија без да каже дека има возачка дозвола (бугарска) а управува македонска кола. Тоа го дознав дури кога отидовме во осигурителната компанија. Значи и јас за нареден пат ќе си фатам врски на време во полиција, затоа што од правна нема ни П во оваа држава. Еднаш пробав поштен да бидам и испаднав тешка будала.
Зини да ти кажу.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General

Ете јас направив така пред европски записник и еве како излезе. Полиција дојде ги зема документите ги држеше половина час (со изговор дека треба да отидат на друго место бидејќи имало тешка сообраќајка) и ни ги вратија без да каже дека има возачка дозвола (бугарска) а управува македонска кола. Тоа го дознав дури кога отидовме во осигурителната компанија. Значи и јас за нареден пат ќе си фатам врски на време во полиција, затоа што од правна нема ни П во оваа држава. Еднаш пробав поштен да бидам и испаднав тешка будала.

А што има врска потеклото на возачката дозвола? Во Македонија најчесто возам кола со МК таблици и странска возачка дозвола.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
За осигурањето да покрие трошок треба двете возила да имаат полиса

Не ширете дезинформации.

Дечкото со колата ако бил крив единствено може да плати казна пред обвинителство или да го гонат кривично па да плати казна пред суд, а неговата осигурителна компанија ќе си платела оштета на дечкото со моторчето. Ова се ако се испостави дека он бил виновен.

А ако бил крив дечкото со моторчето,  кој нема осигурување?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Ќе викне полиција и после ќе ми се јави мене и ќе тераме даље :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Какви лешинари сте вие хахахаха

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Па Миле не еднаш сум објаснил како иде и во кој случај што се прави :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Хаха, јасно де :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Тргам сабаље за Велес по бурек (викаа дека во маце добар бил бурекот) и на патарина пред Велес фино лепо си застанувам му давам кеш на дечкото и у тој момент ми паѓа телефонот во кола и го барам а селскиов што работи на патарина ги држи парите и ми вика АЈДЕ БЕ-за да си го земам кусурот... па добро бе СЕЉАК еден АЈДЕ БЕ е исто како повели? го отерав во П.М до трето поколение и си отидов...
Некој луге се само за во нива да работат!
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)