Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2633579 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Vo nedelata navecer vozime pokraj Soborna nakaj Vlae.

Okolnosti: nadvor vrne, poluzamagleni stakla, gledam pocetokot na Partizanska vo totalen mrak i od levo i od desno i od gore...ne znam zasto , ali ne bese voopsto osvetleno.
Gledam zelen semafor (crven za pesaci ) mi e otvoren, vozam  i bas togas go pravime muabetot za devojceto sto zagina na Partizanka .

Vo istiot moment pesak  mi pominuva pred  kola na cisto crveno za pesaci...edvaj go vidov, se ukopav da ne go kacam na hauba.
Sprema gestikulaciite ili ne bese normalen ili kjor pijan.

Dali bi izlegle da go premlatite na lice mesto da ne mu tekne istoto da go napravi ili bi izlegle da go premlatite na lice mesto da ne proodi pak, pa utre nekoj nevin da go lezi?
I sea?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Ми се допаѓа изборот што си го дал во прашањето. Да се замисли човек, незнам што би одбрал лично и двете опции се одлични.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
И сеа, ден на жалост во свирипичино. (Како можен избор).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Добро познатиот муабет за колоната од Велес до тунелот кај Катланово во понеделник (веројатно) цел ден.
Годинава, поучен од и.ланското искуство, решив да патувам малку подоцна, надевајќи се дека ќе ја избегнам гужвата на втора патарина.... Топук.... исто, гигаметарска колона, која, за разлика од лани,барем се движеше со 20 на саат.

И, се разбира, констатацијата дека сме копучаана од народ, дека целосно заслужуваме се` шо ни се случува, дури и малку ни е:

1. Бидејќи, нели, 2км колона од возила, т.е. возачите мора да се глупи штом возат во една лента, кога нема реална можност за возење во „затворените“ ленти. Во такви случаи, копучааната решава да ги користи лентите кои се асфалтираат, па подоцна да упадне во лентата која е единствено обележана за возење и да додава гужва на гужвата;

2. Бидејќи, нели, возењето СУВ подразбира предност во било какви услови;

После втора патарина некако зачестија застанати возила во „забранетите“ ленти со пукнати (!) гуми, дупнати картери, скршени браници, и од таа лекција сите многу брзо научија зошто баш дозволената лента е дозволена.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1507

После втора патарина некако зачестија застанати возила во „забранетите“ ленти со пукнати (!) гуми, дупнати картери, скршени браници, и од таа лекција сите многу брзо научија зошто баш дозволената лента е дозволена.

И после пак им е државата (некој друг) кривА :D . Ставаат слики по интернет портали и фејсбук.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #11045 на: 15 Април 2015, 10:28:42 am »
Плачковци

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Нив нека ги казнува, на другите нека им плаќа ако им се дупне гума од удар во кратер, а не идиот џандар да ми вика со возење на бандаж да ја тргнам колата на паркинг зошто Груевски ќе проаѓал.

150 евра ме кошта една вожња заради лоповлукот и неодржувањето на патиштата, уште па да се потресувам за делегацијата.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
Добро познатиот муабет за колоната од Велес до тунелот кај Катланово во понеделник (веројатно) цел ден.
Годинава, поучен од и.ланското искуство, решив да патувам малку подоцна, надевајќи се дека ќе ја избегнам гужвата на втора патарина.... Топук.... исто, гигаметарска колона, која, за разлика од лани,барем се движеше со 20 на саат.

И, се разбира, констатацијата дека сме копучаана од народ, дека целосно заслужуваме се` шо ни се случува, дури и малку ни е:

1. Бидејќи, нели, 2км колона од возила, т.е. возачите мора да се глупи штом возат во една лента, кога нема реална можност за возење во „затворените“ ленти. Во такви случаи, копучааната решава да ги користи лентите кои се асфалтираат, па подоцна да упадне во лентата која е единствено обележана за возење и да додава гужва на гужвата;

2. Бидејќи, нели, возењето СУВ подразбира предност во било какви услови;

Понеделникот околу 10.40 тргнав накај Скопје немаше ич гужва ... што беше интересно - камион не начекав ни на плетвар и клисурите, ни на автопат... сум се спасил :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Повторувањето е мајка на знаењето.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Ако акооооо...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
^- Вие можете само да им љубоморите на мангите со јаки коли и затоа да коментирате, оооо сиромави вие ;D :D :D :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
Ти што возиш?

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4999
малце е ова пред броз треба појако треба едно 5 комада само за тамо да работат

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
^- Вие можете само да им љубоморите на мангите со јаки коли и затоа да коментирате, оооо сиромави вие ;D :D :D :D

Ама изглеа паднал стандардот нешо, пошо прееска коа проаѓав имаше Фиат Панда и Фиат Добло :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
Ти што возиш?

Точак бе класен, тој е мој. ;D :D

п.с. секако не сум сериозен, многу сум против такво "курчење". :)