Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632824 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Повторувањето е мајка на знаењето.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кеф ми е Хамер некој да паркира, да игра курташак со пајациве.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
Дигаат и хамери немај гајле.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Трактор неможат да дигнат, така да момци само напред ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
^- Јас со другари сакав истата фора да ја направиме, ама со фичо. :) Може да се организираме а ? :D

Deal.

Ако ми платите казна недај боже за пајак и самите трошкови за пајакот, ке дојдам и ја. :D

Abe ednas da otideme, ali namesto da ligavime edno kafe da poracame sekoj po eden dupli Jack.
Napraj im ceh od  50 evra, nareden pat toj so Audito koga ke saka da parkira ke mu recat - Sorry Tousho,  rezervirano za Jugoto, Ficoto i Peglicata. ..parkiraj od karsi.

A za pajak ..vrzuvame kolite so lanci predna za zadna kuka, katanecot..pa neka krevaat tri f ednO.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Луд си ти Стратро 100% али ми се допаѓа како размислуваш, а и идејата :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Донирам фичо и југце :)
No turbo, no fun :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Страшно ме нервираат моторџиите кои се пикаат лево десно меѓу коли додека се чека на семафор на црвено. Не еднаш имам видено како кршат некому ретровизор, и у стилу му креваат рука као извини, и заминуваат. Најчесто се тие што возат скутери. Страшно ме вадат од такт.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
ја проаѓам така,ама ептен ако е долга колоната и сигурно ќе ме фати семафорот на 2 пати и колите не се во движење.ама ептен внимателно,пополека возам и ако има метар меѓу коли проаѓам,ако не си чекам.ако се 5-6 коли пред мене,не се бутам прв да бидам,и така ќе го фатам семафорот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Јас им праам место на моторчињата, ако се бутка. Се поместувам до работ на коловозот, за да може да поминат. Боље лесно да помине отколку ретровизор да ми откине.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
Најпаметно е у средина на лента колата,најбезбедно за сите,барем ја така правам кога сум со кола.ако се деси да ви скрши ретровизор некој,запиши таблица и пријави у полиција,чиста работа,па утре пак нека се праи курназ.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Јас ова го научив во Франција. Таму моторите се движат помеѓу крајна лева и таа до неа. Колите што се во крајна лева, одат што полево може, а оние од лентата до неа, одат што подесно може. Истиот простор го користат (понекогаш) и амбулантни и полициски возила. На почеток ми беше чудно што ми свират моторине, ама брзо ја сконтав финтата (после две свирнувања).
Што е најбитно, по француски закони, нелегално е вака да возат мотори, но и кај нас е нелегално да се бутаат меѓу коли.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Ова е одлична варијанта, со тоа што таму има култура, и ти како единствен на кој ти свират, многу лесно можеш да сконташ во што е проблемот, и нормално ке се уклопиш.
Само не ми е јасно како ке успееш ти како единствен кој ке го направи тоа, да очекуваш и другите, односно сите останати освен тебе да го направат истото коа немаат појма за што станува збор?

Е сега, за разлика од франција, кај нас има посебна обележена патека за велосипеди со мотор, нели?
 Но јас колку што знам, ниеден не се движи по неа. За жал. Повторно морам да го употребам НЕЛИ?
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Затоа мојата „упростена“ варијата за у С.Скопје. Ако се бута меѓу коли, потргни се малку лево/десно, напрај му место.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
Страшно ме нервираат моторџиите кои се пикаат лево десно меѓу коли додека се чека на семафор на црвено. Не еднаш имам видено како кршат некому ретровизор, и у стилу му креваат рука као извини, и заминуваат. Најчесто се тие што возат скутери. Страшно ме вадат од такт.

Јас тоа нонстоп го правам, сори ;D :D Досега еднаш закачив малце на ретровизорот на едно комбе, застанав, здраво здраво, дали има проблем ? Немаше никаква штета и тоа е тоа, дечкото рече да сме здрави и живи, чао поздрав. :) Е сеа, ако си направил штета- ќе си сносиш одговорност.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Дигаат и хамери немај гајле.
Грешка си.