Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2710209 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6675
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10740 на: 11 Февруари 2015, 23:03:59 pm »
глупак си возеше ~50 и се собра колона од 20 возила

А ти што си што возиш до 30+ од ограничувањето ?
Автобус 21 вози до едно интересно место во едниот правец, можеби ти треба помош од таму.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #10741 на: 11 Февруари 2015, 23:09:00 pm »
Сигурно си бил штом знаеш. ;D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6675
« Одговори #10742 на: 11 Февруари 2015, 23:10:45 pm »
Не гризам балансштангли ја.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #10743 на: 11 Февруари 2015, 23:15:50 pm »
vo bosna vo mali gratcinja sum sega, lelee vo grad vozat 30 ...  semaforot ko ti e zeleno lentata za pravo i desno se blokira bidejki na desnata strana na pesacite im se uklucuva zeleno :D vo lentata levo isto dokolku od karsi ravo lentat nema koli na pesacite levo im e zelenooo ...sreka vo spicot nesum cesto v grad...
na raskrsnica bez semafor vo isto vreme site zastanuvaat, se gledaat megu sebee pa potpa pocnuvaat da trgnuvaat tie so prednost... vo slucaj koga sum jas na krstosnicata podzakocuvam gledam ovie zastanati da se gledaat si pominuvam...  ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #10744 на: 11 Февруари 2015, 23:17:02 pm »
Не гризам балансштангли ја.

Спирали гризеш, не лажеш тука дека се скршила ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #10745 на: 11 Февруари 2015, 23:52:24 pm »
Без разлика дали се влече некој или лета,нервозата не јаде нас.А со нервоза,стануваш опасност за сообраќајот.
Пред некој ден, дечко, момак, млад бе човече ништо не му фали, гледа колона коли поминуваат, сите луѓе чекаат на пешачкиот а он со телефончето на уво си праи муабет абе да можеше ќе влезеше под тркало.Подзакочив па дури и застанав, му се развикав низ прозор "фрли се бе, хауба има за колата ама глава за тебе ќе нема-тебе ќе те боли".Виде не виде дека сите чекаа, се извини до душа, али она погоре шо го кажав, таква нервоза ќе ти набие да чоек се стави во беља.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #10746 на: 12 Февруари 2015, 00:07:47 am »
На Мерцедес С слон, еднаш му закочив со Ладата така и си ги запали гумите човекот. Па ме помина па ми свиреше па редеше жалопојки ;D Ама буквално во ретровизор фаровите не му ги гледав.

Сега со Либрата пак кочам, нешто Мерцедес или џип ми се присака и си кочам ;)

еее пиле... ај жити се, кога ке ме видиш позади тебе, закочи ми така нагло.. те молам... ке ти потпишам записник дека сум крив, не е проблем... ионака ми е време за фарбање на браниците, а динар нема да дадам, од друга страна ке скапе колата твоја по мајстори додека ти ја опраат и за секогаш ке имаш еден стикер дека возилото ти било удрено одзади...

многу се ежам на вакви како тебе и ете и влазки си се изјасни исто како тебе, што изиграваат ред и поредок, кога им свири или бленда некој да се потргнат на страна, од инат не се тргаат, возат паралелно со друго возило па уште и закочуваат... абе вие ли ке доведувате во ред сообраќајот во градот? доведете се себеси во ред, а не другите... за другите има полиција, закон, казни итн итн... од кај знаеш зашто ти блиндам да се тргнеш? може жена ми се пораѓа во кола, можда детето во болница го носам, можда куќата ми гори, можда мене ми е лошо и брзам во амбуланта, може шваљерката напалена и гола ме чека у хотел... може да се МИЛИОН оправдани причини за да брза било кој, а ти го спречуваш човекот... кој си ти тоа да го правиш? што се замислувате дека ке опаметувате некого? мене нема, ама ако ми се истопори некој како тебе, и ако имам слободно време во моментот, наместо кочница, пуна гас ке стиснам и има да ти влезам у кола, со full trhotle што го имам на располгање у тој момент.. ;) да видиме кој ке биде опаметен тогаш... јас сигурно не, зашто после 1 месец да се повтори истото, пак ке му влезам на било кого...
« Последно менување: 12 Февруари 2015, 00:16:51 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #10747 на: 12 Февруари 2015, 00:23:57 am »
Ke му влезеш и ке бидеш крив. И што си направил после? Си го научил на памет? Не..
Ке му ја направи колата твоето осигурање, не дај боже да има повреда ке треба и тоа да му плаќаш.
АКо ми се брза, ко што рекоа останатите, не се трга не се трга, има мал милион начини да се снајдам у таква ситуација. Но треба да бидам свесен дека не само што го загрозувам својот живот, туку ги загрозувам и останатите.

Инаку @зоки-златен за муабетот твој, да си на запад ке го јадеш за непропуштање на пешаци, па макар и у 100 колони на возила да си.
А не дај боже да го чепнеш на пешачки, и тука ке го јадеш. Има да извади 100 потврди и има дебело да заглавиш. Боље у банкина да удриш него да згазиш пешак на пешачки. Па макар и на зелено.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #10748 на: 12 Февруари 2015, 00:32:32 am »
Се ми е јасно Сале,само како што има кажано класниот мислам,се додека они не сватат дека нивната глава е помека од колата, вака ќе биде.
И јас сум пешак, па не постапувам како во конкретната ситуација, пошто ако ме удри мене ќе ме боли а не него.А на наекого ако му е дојдено за оштети, нека повели.Мене лично животот ми е убав вака, а знам како е во инвалидска, а за парите, мочам му се у такви пари ако останеш сакат.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #10749 на: 12 Февруари 2015, 00:35:52 am »
Се ми е јасно Сале,само како што има кажано класниот мислам,се додека они не сватат дека нивната глава е помека од колата, вака ќе биде.
И јас сум пешак, па не постапувам како во конкретната ситуација, пошто ако ме удри мене ќе ме боли а не него.А на наекого ако му е дојдено за оштети, нека повели.Мене лично животот ми е убав вака, а знам како е во инвалидска, а за парите, мочам му се у такви пари ако останеш сакат.

тоа беше второто што сакав погоре да го пишам... што е подобро? да бидеш здрав, прав и нормален, или во инвалидска количка или на штаки на пример, а да заќариш 2-3-5 па и 10К еура?

благодарам, но не благодарам... здравјето за пари не го продавам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #10750 на: 12 Февруари 2015, 00:45:24 am »
За да бидеш здрав, прав и убав, треба да си паметен прво, а не да ми рипа пред кола младичот.Значи ме изнервира што само он се направи глуп од групата пешаци.А можеше да почека исто како и останатите.Ако му се гине ене го камени мост нека рипа.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #10751 на: 12 Февруари 2015, 00:59:04 am »
Недај боже никому таква ситуација.
На еден колега му се деси да го допре со ретровизор!
Не на пешачки, не на тротоар, на улица!!!
Значи го допре со ретровизор во клинички центар. Колку можеш да возиш во таа џунгла???
1км на час???
Допрениот беше фино и лепо однесен да го прегледа доктор, да му се направат ртг снимки!!!
За допирање, еј ненормална работа...Сакаше идиотот да се зрачи и за на крај да каже, а бе ајде не ме малтретирајте....
За на крај на коелгава да му стигне кривична дека го повредил, дека овој избегал итн итн, драми имаше...
Да не зборувам колку пари се дадоа по адвокати, колку пари државата го терети, пошто сељакот се вратил, го подучил некој дека може да извлече пари, да оди повторно на преглед, да се жали на се и сешто итн итн...

Затоа нека помине, нека си ебе матер, а не да глеам дали ке скрши глава од моја хауба или ке биде инвалид...Пу пу, никому, ни на најголем душман, ама има секакви!

Тоа беше целиот муабет.
А за непропуштање пешак е 300 евра казна...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #10752 на: 12 Февруари 2015, 01:24:59 am »
Најважно кај нас е да му умре козата на комшијата.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
« Одговори #10753 на: 12 Февруари 2015, 07:23:36 am »
Без разлика дали се влече некој или лета,нервозата не јаде нас.А со нервоза,стануваш опасност за сообраќајот.
Пред некој ден, дечко, момак, млад бе човече ништо не му фали, гледа колона коли поминуваат, сите луѓе чекаат на пешачкиот а он со телефончето на уво си праи муабет абе да можеше ќе влезеше под тркало.Подзакочив па дури и застанав, му се развикав низ прозор "фрли се бе, хауба има за колата ама глава за тебе ќе нема-тебе ќе те боли".Виде не виде дека сите чекаа, се извини до душа, али она погоре шо го кажав, таква нервоза ќе ти набие да чоек се стави во беља.

Веројатно курот си го прашувал по телефон, пошто штом стапне на пешачки, треба да се смрзнеш ти со колата  - така е по закон и он решил курот да си го праша пошто законот му дозволува да помине а не како и сите останати пешаци да причекаат колите да поминат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5777
« Одговори #10754 на: 12 Февруари 2015, 07:40:03 am »
Vokabularov vi e na mnogu nisko nivo..... >:( >:( >:(