На такви ја им кочам... Ако се ослободи место од страна и почиња да претица, му се престројувам пред него ако има можност, му се влечам, и уште повеќе го нервирам.
Јас баш така „воспитав“ еден сељак со бело ауди пред некоја недела у Влае. Со голфот бев, возев 80 во лева лента на мостот Обединети Нации (возев во лева лента пошто во десната имаше К Р А Т Е Р И), десно од мене имаше црвен мерцедес, возевме паралелно еден до друг.
Сељаков улетан од позади едно 10 пати ми блендираше да се тргнам, а каде да се тргнам ? Да го стискам голфот на ладен мотор ради едно копито ? Нека го бричи, му закочив малце...
После до семафорите во Влае он возеше цик цак на цела партизанска. Застануваме на семафор и го гледам, и он мене ме гледа... Се увалил малце у седиште, раката на волан на 12 часот, и фриз со гел, поише од 20 год немаше никако. После семафорите испаднав некако пред него, он пак се шалташе низ лентите, па му возев цело време пред него, шалтавме ленти заедно. Му се влечев со 30-40 до новиот кружен за ИНАТ. Преку курац од татини и мамини синчиња кои кога ќе им купат нова брза кола, си мислат дека не им може никој ништо.
Значи на ограничување 60 (50 е мислам по ново), возам 80, а он улетан и уште блиндира и ми се лепи на браник ко не знам што. И имам приметено, од сите вакви дешавки 80% се со гланц нови аудиња.
Се надевам дека извлекол поука да не се праи курназ у сообраќај, пошто еден ден ќе налета на некој со многу пократки живци од моите...
Некој да прави вака на нова кола НИКОГАШ не сум видел... НИКОГАШ. Така да се сложувам со Стратро... Почесто е до годиштето на колата, отколку до брзината.