Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2712038 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10725 на: 11 Февруари 2015, 18:46:14 pm »
Сељак со мал пенис е оној кој не пропушта да помине некој друг, да не мешаме поими сега.

На автопат такво сценарио е речиси невозможно. Што има воопшто некој да те пропушта или не, кога имаш цела лента резервирана за претекнување?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #10726 на: 11 Февруари 2015, 18:48:27 pm »
Епа има генијалци што не се тргаат од таа лента.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #10727 на: 11 Февруари 2015, 18:52:00 pm »
На автопат јас возам во лева лента цело време, заради уништеноста на средната лента. Кога ќе видам дека доаѓа некој господин човек со автомобил побрз од мојот, со задоволство се тргам во средната лента, му дозволувам да ме помине и со мерак глеам додека неговиот автомобил го прави она за што е направен.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #10728 на: 11 Февруари 2015, 18:52:41 pm »
Здравје да имаш.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #10729 на: 11 Февруари 2015, 18:58:55 pm »
^^ Исто исто и јас така правам, претежно возам во лева  и глеам на ретровизор од време на време, коа иде некој побрз се пребацувам и пак се враќам. Едно е на автопат друго е муабетот за во град поназад.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43935
  • Il Moderatore
« Одговори #10730 на: 11 Февруари 2015, 19:08:48 pm »
Симо...100 ка..Скопје....каде можам на 60кмх само среден прст да му покажам ако ми блендира дека брза.
Ако  до толку брзаш имаш уште 2 ленти од десно , па снаоѓај со во Кен Блок стил. Не ме терај ЈАС да ти се тргнам. Ниту си полиција, ниту брза помош.

До Југото е...не е до брзината...

Кај на мајка му побрзо ке стигне ако ме помине со 120 кога од километар се гледа црвен семафор?

Не зборев за твојот пример, зборев за влечковци и копуци, шо мислат ако дека 40-50 е супер брзина за на партизанска. И сепак мислам дека е до шоферот (на другото возило) а не до твоето југо.

Дени...ако некој лета со 150 кмх позади мене и ме лупне бидејки не му се тргнам бидејки сум возел 60 , 1000% одговара он бидејки не држел безбедно растојание...освен ако е полиција, пожарна или брза помош со вклучено ротационо.

Затоа ќе го престигнеш (за жал сдесне), ќе пуштиш гас да ти се залепи и ќе пипнеш кочница, да се извади од памет дебилот што се влечка у трета. И да не му текне друг пат на празна средна лента да се влечка у лева.
..
E dobro de..preteknuvaj..ali ne znaci deka ako nekoj se najde pred tebe mora da ti se trgne.
Така е, не мора, ама еве, култуата во европските земји, налага да се тргнеш. Поготово во Италија и Германија, каде тие што возат побрзо имаат легитимно право на 3-та (последна) лента од автопатот. Кај нас, ако возат 120 многу курот си го прашуваат. И после се жалиме на возачката култура. Е па кога одговорите на прашањата „како да се понашам у сообраќај“ ги добиваме од курот, таква ќе ни биде културата.

Епа има генијалци што не се тргаат од таа лента.
Тие имаат оптичка врска со курот.

На автопат јас возам во лева лента цело време, заради уништеноста на средната лента. Кога ќе видам дека доаѓа некој господин човек со автомобил побрз од мојот, со задоволство се тргам во средната лента, му дозволувам да ме помине и со мерак глеам додека неговиот автомобил го прави она за што е направен.
Така, кога ќе излезеш надвор од ретардонија, и средната(ите) лента(и) е(се) супер за возење и може подолго време таму да се задржиш. Да се фрлиш у лева само кога претицаш и кога нема некој што си вози прописно близу 200.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #10731 на: 11 Февруари 2015, 20:46:09 pm »

тоа е друго. кога средната лента е кратери, сигурно дека нема у средна да се вози

Да се фрлиш у лева само кога претицаш и кога нема некој што си вози прописно близу 200.

мизерија. источен балкан шема. после имало одлив на мозоци. епа ќе има ебате

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10732 на: 11 Февруари 2015, 21:07:42 pm »
Стратро, тури позади налепница на Југцето:

I have Calibra turbo 4x4 - триста пеесе и еден коњ, мамичето впичка ќе ви го ебам ...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #10733 на: 11 Февруари 2015, 21:12:50 pm »
Многу е опасно кога некој вози споро. Еве пред некој ден кај Пинтија еден глупак си возеше ~50 и се собра колона од 20 возила. Сите возевме лево десно и чекавме момент за да го поминеме, во тој случај се многу големи шансите за незгода. Да си возеше ~80 никој немаше никого да поминува и сите ќе си стигнат побрзо, поопуштено и посигурно таму кај што тргнале.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10734 на: 11 Февруари 2015, 21:17:38 pm »
Ако ти го изгорат еднашка газенцето 300еур баш таму кај пинтија може и ќе го смениш мислењето дека 50-60 си е таман за таму.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #10735 на: 11 Февруари 2015, 21:29:07 pm »
50 е дозволено, гзенцето нема да ти го изгорат со 76 рецимо. Гзенцето ми го "подгореа" во Штип, ама пак исто си возам. Не планирам да патувам 45 минути пат од 5 километри. :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #10736 на: 11 Февруари 2015, 21:32:18 pm »
Веројатно си многу богат :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #10737 на: 11 Февруари 2015, 21:34:33 pm »
Далеку од богат, дупло подалеку од многу богат. :)

Поени додека може, па после ќе си плаќаме. Не дај боже да има потреба. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #10738 на: 11 Февруари 2015, 22:28:34 pm »
Za spora voznja bi gi kaznuval samo privatnjacive...

Sabajle na dvosmerna ulica se vlece ~ 30kmh i redovno ima kamikazi koi brzaat na rabota i koi sakaat da go preteknat avtobusot so se 2-3 koli koi se zalepeni  pozadi nego...
Realno kolite ne im se dovolno brzi za da preteknat avtobus plus 2-3 koli vo eden zdiv, pa vleguvaat vo makazi..

Se slagam deka i spora voznja moze da bide opasnost vo soobrakaj...

Edit:
Za malku ke zaboravev..
Slicno  mi se sluci sega pred 15 minuti na vrakanje od teretana, isto Autokomanda.
Stojam na crven pesacki semafor kaj Alkaloid prv, vo leva lenta, desno od mene imase 2-3 koli.
Pozadi mene A8 mica valjda postara..
Abe samo sto se zapali zeleno pocna da svetka ovoj..a desno od mene kolite si trgnaa paralelno. I SHIT YOU NOT.

Pa dobro be picka ti mater..samo sto trgnav..da poletam li?! ;D

http://www.howdoeslooklike.com/wp-content/uploads/2012/09/the-little-finger-sign-Download-Royalty-free-Vector-File-EPS-1350.jpg

;D ;D

« Последно менување: 11 Февруари 2015, 22:36:41 pm Stratro »

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве из
« Одговори #10739 на: 11 Февруари 2015, 23:00:33 pm »
На такви ја им кочам... Ако се ослободи место од страна и почиња да претица, му се престројувам пред него ако има можност, му се влечам, и уште повеќе го нервирам.

Јас баш така „воспитав“ еден сељак со бело ауди пред некоја недела у Влае. Со голфот бев, возев 80 во лева лента на мостот Обединети Нации (возев во лева лента пошто во десната имаше К Р А Т Е Р И), десно од мене имаше црвен мерцедес, возевме паралелно еден до друг.
Сељаков улетан од позади едно 10 пати ми блендираше да се тргнам, а каде да се тргнам ? Да го стискам голфот на ладен мотор ради едно копито ? Нека го бричи, му закочив малце... :)
После до семафорите во Влае он возеше цик цак на цела партизанска. Застануваме на семафор и го гледам, и он мене ме гледа... Се увалил малце у седиште, раката на волан на 12 часот, и фриз со гел, поише од 20 год немаше никако. После семафорите испаднав некако пред него, он пак се шалташе низ лентите, па му возев цело време пред него, шалтавме ленти заедно. Му се влечев со 30-40 до новиот кружен за ИНАТ. Преку курац од татини и мамини синчиња кои кога ќе им купат нова брза кола, си мислат дека не им може никој ништо.

Значи на ограничување 60 (50 е мислам по ново), возам 80, а он улетан и уште блиндира и ми се лепи на браник ко не знам што. И имам приметено, од сите вакви дешавки 80% се со гланц нови аудиња.

Се надевам дека извлекол поука да не се праи курназ у сообраќај, пошто еден ден ќе налета на некој со многу пократки живци од моите...
Некој да прави вака на нова кола НИКОГАШ не сум видел... НИКОГАШ. Така да се сложувам со Стратро... Почесто е до годиштето на колата, отколку до брзината.