Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
како прописно да се паркираш на ваква улица кај што нема паркинг?
еве, сакам на гости да идам кај некого во куќа. во неговиот двор има место за 1 кола и тоа е неговата... а јас мојата ке ја паркирам...? на дрво? на тераса да му ја однесам? ...?
Ако возиш сам е ок, нека седнат тројца одзади кога ќе се крене предниот дел тогаш мора да ги поддесиш, ако имаш осет секако
Цитат: MAPJAH на 24 Август 2014, 12:34:51 pmАко возиш сам е ок, нека седнат тројца одзади кога ќе се крене предниот дел тогаш мора да ги поддесиш, ако имаш осет секакоА што да правам јас што неможам да ги подесувам и кога ке седнат позади луге или ке ставам товар, клекнува цела задница ?
Цитат: Falangasaurus на 24 Август 2014, 12:09:38 pmЈас ги пцујам смотаниците што не знаат дека на колите имаат фарови со висинско подесување.безмалку година дена ќе направи корсата никогаш немам пипнато висинско подесување на фаровите а имам солидна километража преку ноќ.
Јас ги пцујам смотаниците што не знаат дека на колите имаат фарови со висинско подесување.
Старите коли имаа механичко подесување под хауба. Полуга на фарот, која го насочува надолу, со еден потег. Без алат. Сигурен си дека не можеш да подесиш?
Цитат: Simo - Carrier166 на 24 Август 2014, 16:39:46 pmСтарите коли имаа механичко подесување под хауба. Полуга на фарот, која го насочува надолу, со еден потег. Без алат. Сигурен си дека не можеш да подесиш?Нема никаква полуга кај мене, сега проверив, фарот стои фиксно, метален оквир заштрафен со штрафови го држи и ништо повеке.
Кога како али на отворено повеќе со 4ца во кола ретко само 2. едноставно никогаш не сум се замарал со тоа. како што никогаш не сум свртел внатрешен ретровизор ако некој вози позади мене. Имам другар стално си игра со ретровизорот како од тоа да му зависи цело возење јас такви ситници многу не замарувам.На спаркот пак кога ќе вклучеш кратки светла најпрво беа ептен кратки па потоа сами се продолжуваа колку што треба. незнам дали кај тебе е така или овој оти беше лс ова му беше некоја дополнителна опција. На почетокот многу ме нервираше после се навикнав.
Треба да има горе еден штраф и доле два штрафа. Висината се шрелува со горниот штраф. Не знам дали е кај тебе истата конструкција. Тоест кај тебе се коцкасти фаровите, мое да е нешто различно.