Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3285254 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Јас оваквите појави веќе не ги забележувам. Пола Велес овака се паркира, кај што ке му текне.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
муабетов е на место зашто има тесна врска со сообраќајот,  бидејки никој не ти брани да конзумираш цигари додека учествуваш во сообраќајот...  ;D
онак, не им давај идеи

не давав идеи... туку се ругав на напишаното бидејки ептен има врска со насловот на темава  ;D ;D
Не знам како уште не забраниле пушење и возење. Се надевам дека ќе забранат што побрзо.

забранија... ама одзабранија по некое време т.е. не сум сигурен дека уште првиот пат забранија целосно. забрането пушење (цигари) од страна на возачите е за сите професионални возачи.. таксисти, автобуси, камиони итн итн.. во цивилна кола тешко дека некој ке ми забрани а и ако забрани, тешко дека ке го почитувам тоа...  ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
А зошто во камион би можел да ми забрани.Ај такси и автобус би разбрал возиш луѓе на кои им пречи или можеби им пречи,ама во камион или кола каде шо се возам сам тоа малку потешко.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
зашто да ти забрани во камион? не гледам логика зашто ти забранува и во камион, целокупно е заокружено за сите професионални возачи... меѓутоа за детално зашто, прашај си ги десните раце на изгласаниот патриот што остварува редовно и секојдневно...

и во комбе исто е забрането.. заборавив да пишам. што не значи дека јас во моите комбиња тоа го почитувам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
Почитување/непочитување е едно а дали е забрането е друго.Јас немам слушнато таква работа.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
во цивилна кола тешко дека некој ке ми забрани а и ако забрани, тешко дека ке го почитувам тоа...  ;)

Ќе те перне по џеб еднаш, два пати, три пати и ќе престане да ти се пуши.

А зошто во камион би можел да ми забрани.Ај такси и автобус би разбрал возиш луѓе на кои им пречи или можеби им пречи,ама во камион или кола каде шо се возам сам тоа малку потешко.

Затоа што заради запалената цигара можеш да се доведеш во опасна ситуација при која ќе се загрозиш себе си, но и другите учесници во сообраќајот. Причините за забранување се - во суштина - исти како и кај сите забранети работи: безбедност.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
Што ве изнервира денес?

Отсутен MecheTo

• Легенда
Цитат
Затоа што заради запалената цигара можеш да се доведеш во опасна ситуација при која ќе се загрозиш себе си, но и другите учесници во сообраќајот. Причините за забранување се - во суштина - исти како и кај сите забранети работи: безбедност.
Јасно мие зошто би забраниле,но не ми беше јасно зошто би забраниле само за професионални возачи(камиони,автобуси ебати професионалните  ;D ),а не и за ‘обични‘ возачи.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Цитат
Јасно мие зошто би забраниле,но не ми беше јасно зошто би забраниле само за професионални возачи(камиони,автобуси ебати професионалните  ;D ),а не и за ‘обични‘ возачи.

Од истите причини поради кои имаат зеро толеранција за алкохол: како професионални возачи, тие поминуваат далеку повеќе време позади воланот, а ризикот од несреќа е - меѓу другото - и функција од времето. Па, за да се компензира за зголеменото време со цел кумулативниот ризик да остане мал, не им е дозволено ни капка алкохол, а ни цигари.

Вака глеј на тоа: професионален возач поминува позади волан, да речеме, 8 саати дневно, додека обичниот 2. Ако у просек пушат по 2 цигари на саат, значи професионалниот ќе испуши 16 цигари позади волан, а обичнот 4. А веројатноста да падне на жарчето меѓу ноги е поголемо ако се пушат вкупно 16 наместо 4 цигари. Ризикот е 4 ПАТИ поголем. Затоа - за профи возачи нема цигари.

Ја би ги забранил за сите возачи дур возат, исто ко зборење на телефон уз вожња. Може електронски пошто немаат жар па и ако падне случајно не е страшно.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Јас би забранил и зборување додека возиш. Од истите причини.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Ако не се цигарите, зборам за кај камионџиите, 50000% ке беше зголемен бројот на сообраќајки.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
И онака имаат обавезна пауза на секои 2 саати, нека си ја искористат за да испушат цигарче.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
На 4 часа - 45 минути.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Ete :) Може 1/2 кутија цигари да испуши на пауза и да ужива после :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
во цивилна кола тешко дека некој ке ми забрани а и ако забрани, тешко дека ке го почитувам тоа...  ;)

Ќе те перне по џеб еднаш, два пати, три пати и ќе престане да ти се пуши.

од кога е донесен законот за ОБАВЕЗНО врзување за каиш? е па ете точно толку време (минимум) јас каиш немам закачено. незнам ни дали ми работи, а и ако го повлежеш може некој пајак со се пајажина да излезе... и не само в МК туку и секаде каде што возам тоа го практикувам... и ете баш точно толку ке го практикувам и законот за непушење ако ми забранат да не пушам во моето возило, купено со мои пари, одржаувано со мои пари, платено осигурање, патарини, друмарини, даноци и еден куп давачки ОД МОИ ПАРИ... бидејки мојата безбедност е МОЈА РАБОТА а не на државата... крајно болно е што има типови како тебе што веруваат дека државата се труди да не обезбеди нас преку таквите закони... тоа е болест до стадиум на неизлечивост.. државата се труди само да зголеми можни казни и да полни буџет. точка и печат.

е да... немора сега да повторувате и да објаснувате реторички ситуации што веројатноста да се случат е 1:095730734986308739873948673987639846398467

да.. може да се случат, па ако требало на мене да ми се слушат, ок, нека се случи...

и не, не давам лош пример на никого. не ме компарирајте мене и не ме зимајте мене за пример...јас сум лош пример.. не за друго, возач сум со пројдени неколку милиони километри и преку К ми е од возење и сите измислени правила за собирање пари...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk