Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3283039 пати)

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
Денес во сообраќајот ме изнервира Битола и сообраќајната „култура“ на просечниот идеализиран битолски пешак и битолски возач.

Ненадејно застанување среде сообраќајна лента за да се поздравиш со некој што си го видел седнат у кафичот до улицата е нешто најнормално. Жмигавци даваат само педери. Полната линија и зебрата се украси на патот без никакво практично значение, кружниот тек е всушност низа од мали крстосници во кружен облик во кои важи принципот „ти доаѓам од десно и имам предност, нема врска кој е во кружниот тек“. Пешаците, велосипедистите и моторните возила се потполно рамноправни учесници во сообраќајот на улиците.
Абе да те прашам, си читам поракава, гледам сличето од Нисанот на аватар, ми упали сијаличето. Да не беше деновиве ти низ еден рудник низ битолско? :) Се ми се чини дека денес се возев во еден ваков, а и дечкото се викаше Филип :D Ај ќе те прашам (или него) утре в канцеларија :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Абе да те прашам, си читам поракава, гледам сличето од Нисанот на аватар, ми упали сијаличето. Да не беше деновиве ти низ еден рудник низ битолско? :) Се ми се чини дека денес се возев во еден ваков, а и дечкото се викаше Филип :D Ај ќе те прашам (или него) утре в канцеларија :D

Хаха изгледа јас бев :)

Филтерот за воздух ми е зрел за меНВање  :D после лесните офроуд активности

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **

Хаха изгледа јас бев :)

Филтерот за воздух ми е зрел за меНВање  :D после лесните офроуд активности
Филтерот ќе е гратис од нас, заради укажаната помош со Foxit encoding-от :) Ти гледај убаво да си поминиш утре сам со колешкава :D :D :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Gjurga od vaga mestete mu ja
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4117
Ги мијат улиците со цистерна сабајле во 8:30. Стварно лудо!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Остај гужвата,па и колата ако ти е перена,капак.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
нема поголеми идиоти од тие што го прават планот за миење улици у КХС.
Им пишав пред некој месец дали може да мијат во 4-5 сабајле кога нема никој по улиците и кога се разденува,таман побрзо ќе се исуши,ми вратија дека миењето улици го спроведуваат по годишна програма.и кога им пишав повторно дали може да ја сменат таа програма,не вратија ништо.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
Ме изнервира денес една продавачка, се погоди немав уште 1 денар за цигари заборајв дека поскапеа... и сега му велам ако можи да му борчам еден денар да не се враќам до дома, а та онака безобразно ми вика абе дечко толку ќаро ни е еден денар и не ми даде.  Ај шо не ми даде нема врска ама барем да кажеше чоеки вака само џабе се усрамив.

Па се вратив после намерно со денар плус и му кажав да си го задржи тој денарот и да има ете уште еден денар плус ќар па почна да ме моли, не, не врати се земи го, само му вратив не ми треба и си заминав..  појќе ни да ми враќа ни да влезам таму(а не купвам прв пат). Ко незнат да се понашат нема да знам ни јас.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
муабетов е на место зашто има тесна врска со сообраќајот,  бидејки никој не ти брани да конзумираш цигари додека учествуваш во сообраќајот...  ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
онак, не им давај идеи

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
муабетов е на место зашто има тесна врска со сообраќајот,  бидејки никој не ти брани да конзумираш цигари додека учествуваш во сообраќајот...  ;D

Не знам како уште не забраниле пушење и возење. Се надевам дека ќе забранат што побрзо.

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
Gjurga od vaga mestete mu ja
Не ја знам. Една плава? Мислам да не ја сретна и таa ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Плавата е друга нова е на вага...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Уште еден Audi