Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3270573 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Возачот на CR-V - то се самоубил додека ги читал муабетиве.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
не бе веле... си кулира чоекот (и ни се смее од некаде) :)  додека ги чека “дебелите“ пари од обесштета како извор на оштетено возило и претрпен шок...

кратко и јасно, да не попуваме појќе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Кано, некој пост поназад ќе најдеш на 5-6 места каде го постирав законот. Поточно делот за првенство за премин. Незгодно е само што законот е од Калифорнија, а момциве најдоа дека настанот се десил близу Ричмонд. Така да се додека не дипломирам право во Вајоминг, не можам да пишувам за тамошните закони.

Инаку деловите каде ги пренесувам моите лични сваќања, се одговор на прашање поставено лично до мене, за хипотетична ситуација во која хипотетично би возел во Германија. Во игра на случајот, излезе дека можам да се надоврзам на тоа од практично лично искуство.
Hence, напишаното.

Возачот на CR-V - то се самоубил додека ги читал муабетиве.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Егзекли.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

Кано, некој пост поназад ќе најдеш на 5-6 места каде го постирав законот. Поточно делот за првенство за премин. Незгодно е само што законот е од Калифорнија, а момциве најдоа дека настанот се десил близу Ричмонд. Така да се додека не дипломирам право во Вајоминг, не можам да пишувам за тамошните закони.

Инаку деловите каде ги пренесувам моите лични сваќања, се одговор на прашање поставено лично до мене, за хипотетична ситуација во која хипотетично би возел во Германија. Во игра на случајот, излезе дека можам да се надоврзам на тоа од практично лично искуство.
Hence, напишаното.

па затоа и тебе те одбрав да те цитирам после 2 месеци не пишување на форумов.. затоа што неколку пати ги постираше законите и исто толку пати даде грешно толкување, воден од лична логика... комплетно грешно цитирање и толкување направи НЕКОЛКУ ПАТИ, притоа убедувајки ги сите дека возачот на црв-то е крив а овој со точаков е невин или мноооогу малку виновен... пази да не... сад е тоа... инаку, ти си бил во германија... е видиш јас живеев во сад. и одговорно ти тврдам дека во оваа ситуација велоспиедистов следниве 10-тина години ке плаќа пола месечни придонеси како рата за да го обесштети човеков... тоа под услов ако нема уштекано нешто пари па да си ја плати цела сума однапред... инаку е крив до немај каде...

прво и основно кога разгледуваш некоја ситуација.. кај нив важи правилото што некогаш кај нас важеше.. а тоа е дека ако некој се нашол на некое место, на кое немал право да биде тогаш е целосно крив. значи бициклистава е крив до јаја...

на пример кај нас, ако некоја пијана будала (или не регистрирано возило) направи кикс со кој ти ке се учукаш у него он ке добие казна за возење под дејство на алкохол (или за не регистрирано возило) а ти пријава и ке се влечкаш по судови заради предизвикување сообраќајка и таму како беше рандом зборот за предизвикување опасна ситуација во која има ризик за другите учесници во сообраќајот...

е видиш, во сад на пијаниот (или не регистрираниот) ке му речат ТИ БЕ БРАТ, НЕ СИ ТРЕБАЛ ТУКА ДА БИДЕШ, крив си... ти си за се крив... така и овој со точаков... не требал таму да биде. според ВИДЕО ДОКАЗОТ (да кај нив е доказ а кај нас не) точкаџијава пресече преку ленти, доаѓајки од травњак и на крај предизвика опасна ситуација на место на кое не смее да биде. нему местото не му е во таа лента и на таа локација...

фала многу, пријатно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
па затоа и тебе те одбрав да те цитирам после 2 месеци не пишување на форумов.. затоа што неколку пати ги постираше законите и исто толку пати даде грешно толкување, воден од лична логика... комплетно грешно цитирање и толкување направи НЕКОЛКУ ПАТИ...

Кано, повели толкувај:
http://apps.dmv.ca.gov/pubs/hdbk/right_of_way.htm

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
немам намера да толкувам... протолкувај сам и ке увидиш кај ти е грешката..

позз од мене
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
О, па јас веќе го протолкував законот и ги покажав релевантните делови. Неколку пати.
Законот е премногу јасно и едноставно напишан за да се сомневам дека згрешив.

Затоа ме заинтригира твојата... одлучност со која тврдеше дека не сум во право. Пошто си живеел таму во САД. Сигурно лесно ќе покажеше на текстот, и ќе докажеше дека грешам.

Штета што немаш намера да го направиш тоа, сега за секогаш ќе се сомневаме дека си блефирал и дека... не знаеш за што зборуваш? 

Поздрав и од мене.  ;)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7789
О, па јас веќе го протолкував законот и ги покажав релевантните делови. Неколку пати.
Законот е премногу јасно и едноставно напишан за да се сомневам дека згрешив.

Затоа ме заинтригира твојата... одлучност со која тврдеше дека не сум во право. Пошто си живеел таму во САД. Сигурно лесно ќе покажеше на текстот, и ќе докажеше дека грешам.

Штета што немаш намера да го направиш тоа, сега за секогаш ќе се сомневаме дека си блефирал и дека... не знаеш за што зборуваш? 

Поздрав и од мене.  ;)

Знаеш дека во АмерЕка, точкистите се сметаат како моторни возила? Каде преку 3 ленти сече?
Практично, во случајов е исто како некој со кола, преку тревнатиот дел, да пресече 2 ленти на сообраќај, и некој да го упуца во третата.

Видеово има преодличен дескрипшн

Dumb guy riding a bike where he isn't supposed to gets hit by a car. Hilarity ensues.

Како може да се пазам од нешто, ако не знам дека е таму. Кој нормален, на права и празна улица би стоел и би чекал другите 2 ленти да тргнат?
И 20 да возеше, со кретенскиот начин на кој испадна точкистот, пак ке го удреше.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Ај да резимираме.

Тој со велосипедот поминува каде што не треба и наместо да внимава на лентите од каде што може да го собере возило, тој забрзува како мува без глава, обидувајќи се да ги одбегне свирежите и гаѓањето со домати, затоа што знае дека е виновен што ги кочи оние што стојат да го пропуштат.

Типот со CR-V, не внимава на патот. На автопат каде што двете ленти лево од него се запрени, тој си продолжува право со иста брзина. Не му паѓа на памет дека можеби има некоја причина зошто тие лево од него се застанати. Тој ден беше глуп велосипедист, друг ден можеби ќе биде кретен што со автомобил бега од полиција преку тревнатиот дел, можеби некое диво животно или говедо од пола тон решило да помине преку автопат или пак некој камион што пренесува компримирани боци се запалил на сред автопат. Значи во негов интерес беше да забави, затоа што можеби следниот пат тој ќе го извлече подебелиот крај.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
И 20 да возеше, со кретенскиот начин на кој испадна точкистот, пак ке го удреше.

Најважно во целата дискусија.. Ама не, оваква била раскрсницата, онаква била раскрсницата, не бил автопат, булевар бил, дрн-дрн-јариња.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
А ако подзастанеше (како и останатите лево од него) немаше да го удри.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Срамота толку дрндање во празна слама.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Сите грешат, затоа треба да се отворат очи и да се реагира на време кога некој друг ќе згреши.

пс: Непознат лик скока на партизанска на 30 метри од пешачки.

„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Ауууу пукање брукааааа!!! После Симо ќе иде у затвор кога ќе го собере со кола? А Томе?