Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3266109 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
мајсторе еве јас ти се нудам да ти го направам моторчето,да си се возиш низ градов ко човек само за да не ги браниш правата на точкаџиите на форумов :D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18024
Не е ефективен мерачот на срцева активност додека возиш мотор...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Точак возам од мерак, моторче од потреба. Башка избегавам јас да возам по градско подрачје. Ми смета прашина чад и тн. Само транзит ми е по улициве. Да, возам по улица. Сељак сум ал најлепши :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Znaci nema pojke nervosa, raskrsnicata/svetoforite na mavrovka se iscrtani i se znaj od koja lenta vo koj pravec se dvizis... dali toa nesto ke im znaci na seljacanava neznam ama za pocetok dobro e... ::)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Ме наапа хаосов во Велес денес, ми требаа 40 минути да си отидам до дома. Исто така една мутава жена што се направи паметна и влезе у мојата лента со цел да не ја чека редицата. Фала богу јас не се иставив, си ја изгасив колата и си стоев. На крај секако она се пикна некако меѓу колите и се размина.
Друго, чекав 25 мин у редицата и се поместив само 5м. На крај,бев принуден да вртам круг преку Башино Село да стасам дома...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
Hehe neznam dali ova trebase da odi vo nekoj poTforum za komedija no eve sto me zdesi..

Sea se vrativ od/niz niz JugoslaviJa, u Bosna potocno repubLJika srpska me zastana soobrakajec (so ona od vremeto kako sto stavaa kurtoni do podlakticii :* )
Dokumenti isve mu davam, vika imasli sfe sto treba od oprema... mu davam da gleda sve sto imam i od PSS kompletceto go najdof mu go izvadif I zaJedno razgledafme sto ima u njega (jas isto nemav pojma sto ima u njega)...
Vika decko spored zakonot u RepubLJika srpska elekot treba u vrata da ti stoi ne u bagas :D go gledam dal se zaebava mu se smeskam,  da da vika zakon...

Go prasuvam; a sta ce mi u vrata jelek!? pa vika kad te zaustavim i izaDZes treba da ga obucess :D. Pa rekof evo da go obuceem :D . Neee nemoze vika sega treba da te kaznam pa treba kolata da ti ostane pa u banka da ides u 02 nojkee :D  (standardna procedura za iznuda na pari)

Ma kako ne brate odma ti ja plakam, mu davam edno 20 KonvertibilniMarki... Mi imaat kazano I porano za ovie deka baraat nesto pari da izreketiraat taka da nosev sitno konvertniMarki :D
No neznam dali stvarno ludive napravile takov zakon ili ovoj po zakonot samo sobira reket... :)
« Последно менување: 13 Мај 2014, 13:35:12 pm RedEco »

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
И кај нас го има истиот закон дека елекот треба во колата да ти биде, не во багажник. Мене ми е позади седиште.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Не знам дали е закон или не, ама нелогично е да ти е елекот во багажник.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
za-sto e nelogicno bi bilo dobro da kazes ? da vidime koja nie razlikata vo sistemite za loogika ...
UrSa1986 ; I bagaznikot e vo kola, koja e razlikata ???

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
Затоа што намената на елекот е да те направи повидлив. Може да се деси во оние минута-две додека ти излегуваш од кола, отвараш багажник и го вадиш елекот од под све што имаш во багажник, одма до резервната гума (таму им им стои на сите елекот..) да те опаша кола.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Елекот кај нас не е задолжителна опрема, има препорака за поседување. Ако добро паметам.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Елекот кај нас не е задолжителна опрема, има препорака за поседување. Ако добро паметам.
Многу јасно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
za-sto e nelogicno bi bilo dobro da kazes ? da vidime koja nie razlikata vo sistemite za loogika ...
UrSa1986 ; I bagaznikot e vo kola, koja e razlikata ???

Бидееејќи

Затоа што намената на елекот е да те направи повидлив. Може да се деси во оние минута-две додека ти излегуваш од кола, отвараш багажник и го вадиш елекот од под све што имаш во багажник, одма до резервната гума (таму им им стои на сите елекот..) да те опаша кола.

Впишан е во правилникот за задолжителна опрема, член 12. Не пишува дека мора да се користи, туку дека треба да се користи. За ваша лична сигурност е, па од вас лично зависи колку си го цените животот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Се согласувам дека е паметно да се користи, само би сакал да знам кој има поголема рефлексија во ноќниот период елекот или катадиоптерите на штоповите? Ова чисто како резултат, не дека не знам дека е препорачлив елекот или дека има поголема површина па се движиш наваму натаму.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
da bideme poprakticni, ...
koja e opasnostta dodeka od predno sediste do bagaznikot (max 33 sek) se oblece reflektirackiot elek. Ako e dovolno pameten covekot da znae deka treba da se oblece...

Zakonot veli deka treba da se nosi, no nemora ... OK jas sum za toa da se nosi, no ne da se preteruva vo oviee merki :))) .
Pri nitu edna soobrakajka na ulica dosega nemam videno nekoj od ucesnicite da ima obleceno, i toa vo prisustvo na policija... itn itn