Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3283247 пати)

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7575 на: 12 Јануари 2014, 12:41:55 pm »
Од пазарчето во тафталиџе до дома имам 300 метра возење. Не можам да ги извозам неврзан.
Се осеќам нелагодно кога не сум врзан како возач.

ТОа е тоа... навика ми е додека чекам (греачи, или што и да е), да си врзам појас :) Поубаво ми е. Кој што сака нека збори/

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7576 на: 12 Јануари 2014, 12:46:11 pm »
Нема врска колкава должина возиш, и нема врска дали споро и внимателно возиш... зошто тој другиот што можеби ќе ја направи сообраќајката, не знаеш дали ќе оди со 150-200км на саат.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #7577 на: 12 Јануари 2014, 13:07:28 pm »
за сите што имате параноја да знаете дека ако сака ке сака бе брате макар пешки си одиш по тротоар и оддеднаш губи контрола некој со 100ка и те ебе на живо :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7578 на: 12 Јануари 2014, 13:08:58 pm »
Тоа е тоа, судбина е главна. Само крст на ретровизор закачи, за да не те фати лошата судба.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #7579 на: 12 Јануари 2014, 13:13:27 pm »
еве јас на пример кога сум возач скоро и да несмеам да носам појас од медицински причини баш поради тешка сообраќајка и скршени три ребра со скинато лево белодробно крило и ако сакам уште утре ке земам потврда од стручно медицинско лице дека не смеам да ставам појас и дека сум ослободен од казна, ама многу го пратам рускиот форум за сообраќајки и нешто и научив од таму и гледам разлики со и без и пусти страв го турам на отворено и ако има совозач и него обавезно а за одпозади никаде не сум терал некој да става мада и да сакаат набутани се појасите за да не се бутаат у гз :)

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7580 на: 12 Јануари 2014, 13:16:02 pm »
еве јас на пример појас кога сум возач скоро и да несмеам да носам појас од медицински причини баш поради тешка сообраќајка и скршени три ребра со скинато лево белодробно крило
Носеше појас кога се деси сообраќајката?

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #7581 на: 12 Јануари 2014, 13:18:44 pm »
еве јас на пример појас кога сум возач скоро и да несмеам да носам појас од медицински причини баш поради тешка сообраќајка и скршени три ребра со скинато лево белодробно крило
не за моја голема среќа! бев совозач, пијан и се заковавме со 105км/ч според записникот во дрвата кај бит пазар поточно на правото кај 26 јули стоковната :)

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7582 на: 12 Јануари 2014, 13:28:11 pm »
не за моја голема среќа! бев совозач, пијан и се заковавме со 105км/ч според записникот во дрвата кај бит пазар поточно на правото кај 26 јули стоковната :)

Како тоа мислиш „за твоја голема среќа„ не си носел појас? Колку што разбирам фронтално сте удриле во дрвата?  :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7583 на: 12 Јануари 2014, 13:37:41 pm »
some people never learn

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #7584 на: 12 Јануари 2014, 13:41:41 pm »
фронтално со под мал агол и замисли со појас дека моментално од самиот џ форс ке ми пукнеа сите органи внатре, после додека лежев скоро 3 недели во болница доаѓаа и џандари а и лекарите истото го кажаа среќа си бил пијан а тоа значи си бил олабавен при ударот па си ја амортизирал самата сила  и без појас, а најголема среќа беше малиот агол што помогна колата да не прими директно напред во средина туку зафати измеѓу средина и левиот фар и како удрила се свртела обратно  

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #7585 на: 12 Јануари 2014, 13:44:59 pm »
Пиротехничките затегнувачи во појасот служат токму за да се спречи шетањето на внатрешните органи, да го нема „цимот“. Ќе те закова за седиште и нема мрдање.

Не знам како можеле лекарите да ти кажат дека си имал среќа што не си бил врзан.

Мада, кога ќе ми текне дека во оваа усрана земја има лекари кои праќаат луѓе на бајачки...

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #7586 на: 12 Јануари 2014, 13:49:08 pm »
кое црно шетање  на органи со Џ ФОРС - Пукање имаш !!! што има врска како си закован за седиштето кога оддеднаш стопираш од 105 на 0, па баш ако си закован најголем е џ форсот

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #7587 на: 12 Јануари 2014, 13:52:39 pm »
Nikogas ne vozam so pojas niz Skopje...moja greska.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #7588 на: 12 Јануари 2014, 13:53:24 pm »
кое црно шетање  на органи со Џ ФОРС - Пукање имаш !!! што има врска како си закован за седиштето кога оддеднаш стопираш од 105 на 0, па баш ако си закован најголем е џ форсот

Не. Кочењето од 105 до 0 го имаш во секој случај, пошто ако не си врзан просто си продолжуваш да се движиш и застануваш удирајќи се во внатрешноста на колата.

Прашањето е која е подобрата варијанта:

1. Да те закочи појасот, со фина дистрибуција на силата на голема површина или
2. Да те закочи внатрешноста на колата, со силите концентрирани во неколку точки во кои ќе се онадиш

И во двата случаи кочиш од 105 до 0. Прашањето е дали сакаш да те запре појасот преку целото торзо, или интериерот на колата кому-иде.

Ајде малце едукација: судар при мали „градски“ брзини.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #7589 на: 12 Јануари 2014, 13:58:43 pm »
кое црно шетање  на органи со Џ ФОРС - Пукање имаш !!! што има врска како си закован за седиштето кога оддеднаш стопираш од 105 на 0, па баш ако си закован најголем е џ форсот

Не. Кочењето од 105 до 0 го имаш во секој случај, пошто ако не си врзан просто си продолжуваш да се движиш и застануваш удирајќи се во внатрешноста на колата.

Прашањето е која е подобрата варијанта:

1. Да те закочи појасот, со фина дистрибуција на силата на голема површина или
2. Да те закочи внатрешноста на колата, со силите концентрирани во неколку точки во кои ќе се онадиш
во мојот случај под број 2 и ајде ако толку сакаш да ти докажам иста сообраќајка двајца во кола бевме, возачот со појас јас без, јас 3 скршени ребра, лево белодробно крило скинато со внатрешно краварење и фацата лом... Прати ме убаво пошто си убеден во себе, повредите на возачот со појас пукната слезина и извадена, 2 ребра скршени, клучна коска скршена и оперирана со ставени штрафови , вилица скршена и оперирана и површни повреди други... Задоволен?