Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909801 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6735 на: 31 Октомври 2013, 12:46:52 pm »
@RedEco: Ок, сеа е подруго :)

У меѓувреме, на западот:

Giant Hovering Roundabout for Cyclists in the Netherlands

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6736 на: 31 Октомври 2013, 12:49:28 pm »
Да, баш. Со нулта толеранција кон луѓе што одбрале да се движат различно од вас, не стигаме никаде.
Martin drugar date prasam dali me zaebavas ili stvarno go mislis toa deka e tolerancija. Ako neme zaebavas bi bil sreken koga "debatirame" direkno odgovaraj na moite pisani fakti ili prasanja... Vaka proizvolno samo nafrlas nekoj generalni zaklucoci i neznam kako da te razberam... Na mojte fakti bilo kako da repliciras nese ljutam konkretno pisi, vaka ke ni se smeaat luge sto citaat ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6737 на: 31 Октомври 2013, 12:49:33 pm »
Абе со 1310еур просечна плата, порелаксирано се вози.
Neli ??? I nemora Onak vaka nikakov da se maci i damu prai parno na nekoj vo posleden moment pred da stegne zima, i toa za 3 dena da bie gotovo... Ili jas da stignam na 100tina mesta zada zavrsam rabota... Ova kao taze primer go posocuvame a vazi sa site nas sto sme u realniot sektor ...
УУУУуу браво за изборот на зборови. Ми се допаѓа.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6738 на: 31 Октомври 2013, 13:38:03 pm »
Да, баш. Со нулта толеранција кон луѓе што одбрале да се движат различно од вас, не стигаме никаде.
Martin drugar date prasam dali me zaebavas ili stvarno go mislis toa deka e tolerancija. Ako neme zaebavas bi bil sreken koga "debatirame" direkno odgovaraj na moite pisani fakti ili prasanja... Vaka proizvolno samo nafrlas nekoj generalni zaklucoci i neznam kako da te razberam... Na mojte fakti bilo kako da repliciras nese ljutam konkretno pisi, vaka ke ni se smeaat luge sto citaat ;)

Не гледам да сте оставиле простор за дебата. Заклучно со тоа, ќе нафрлам заклучоци дека сте се ограничиле на еден единствен поглед кон сообрќајот, и не сте спремни на толеранција.
Кај што има услови, се вози по патека. Кај што нема услови, се вози по асфалт. Единствен проблем тука е што и кога се приморани да возат по асфалт, на велосипедистите пак им се јаде говна, без разлика дали се однесуваат прописно или не.
Hence, од таму иде генералниот заклучок кај многу од вас, дека велосипедистите се шупаци.
Доста ми е од дискусијава, поздрав.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6739 на: 31 Октомври 2013, 13:40:39 pm »
Не се. Кога возат прописно, ама кога шантра лево десно и не може да одржува правец и со тоа ти оневозможува да го поминеш безбедно, да шупак е.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6740 на: 31 Октомври 2013, 13:42:56 pm »
Кога некој на точак застанал на пешачки да помине прописно?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6741 на: 31 Октомври 2013, 13:43:58 pm »
Точак е што бара на пешачкиот да преминува ;D.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #6742 на: 31 Октомври 2013, 14:07:10 pm »

...
Кај што има услови, се вози по патека. Кај што нема услови, се вози по асфалт. Единствен проблем тука е што и кога се приморани да возат по асфалт, на велосипедистите пак им се јаде говна, без разлика дали се однесуваат прописно или не.
Hence, од таму иде генералниот заклучок кај многу од вас, дека велосипедистите се шупаци.
Доста ми е од дискусијава, поздрав.
:) neznam zosto se lutis, nitu jas nitu nekoj tret dosega procitav deka gi mrazi biciklistite generalno site samo deka se biciklisti. Zborime so fakti:
Кај што нема услови, се вози по асфалт
-tamu kade nesee vo moznost jas vnimavam i gi zastituvam dokolku si vozat po kraj na patot kako sto i treba. Samo dokolku im tekne da pravat nekoj gluposti gi soodvetno gi predupreduvam :).
Kaj sto imaat uslov po pateka dase vozat a mi izleguvaat na asfalt i se odnesuvaat spored pravila pak nikoj negi cepka, ama koga i tamu ke pocnat da zanesuvaat togas zasluzuuvat da bidat izmarsirani tamu kajsto im e mestoto!! Ako te interesira zosto? Keti kazam, zatoa sto vo daden moment vlezen u film kemi uleta za sekunda i ke zagine :) posle toa sto ke bide??? Svesen si neli deka e bez kacika glavata treska vo hauba ili ivicnjak i na lice mesto umora!!! I sto potoa so tvojata tolerancija pa tolerancija !!?? Otide covekot, nema nov zivot GAME OVERR !!

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #6743 на: 31 Октомври 2013, 14:18:32 pm »

Тука грешиш, и по дифолт се ставаш себеси во групата на „велосипедисти“ за која ние зборуваме.

Знаеш што е добар велосипедист? Оној што не го приметуваме дека вози точак. Оној што си вози каде и како што треба, оној што се движи по страна на улица, што си тера по патека, што застанува на пешачки и на црвено и оној што не вози цик-цак. Такви има сигурно многу, и на сите тие, секоја чест. Значи, пак ќе нагласам - секоја чест на тие што не ги приметуваме дека возат точак.

Од друга страна, оние морони (да, морони, нема посоодветен и не-груб израз) што проаѓаат на црвено, прелетуваат преку пешачки, стојат на пешачки со предното тркало на коловозна лента, се бутаат меѓу коли и се јачаат на адреналин, тие се тие што стварно сметаат и што се потенцијален ризик за сериозна несреќа. Нека се 10% вакви - ама овие 10% ја усеруваат сликата за сите други.

Одбери во која група припаѓаш, однесувај се така и не се припотресувај за работи за кои што нема потреба. Научи да не се вреѓаш и палиш за ствари што не те засегаат директно тебе.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6744 на: 31 Октомври 2013, 16:07:11 pm »
денес одсабајле (9 наутро) излагам да идам на лекар поточно кај туран да ми ја среди ракава пошто изместив нешто... стигам на паркинг, волвото предна лева гума на бандаж... ај у пм... брзо брзо трк до бмв-то па нема плин, па тртоли се до бензнска... стигнав кај туран... во ординацијата негова МИТИНГ пред врата. заглавив скоро 2 саати... излагам онак аутепан целиот, се вртам лево десно ми го нема бмв-то... распрашав наоколу и една типка вика аааа да... една сива голема кола, со пајак ја однесоа од поц... МАМАТА... ајде такси, до железничка, ај фини лепо 2500 за пајакот, ај уште 45 европски (25 бода) казна за паркирање на тротоар...

и така.. се враќам целиот полускршен кај волвото, вадам резервната издишана и таа.. абе у три лепе... ај прво на бензинска, па ај мењај гума па ај на вулканизер више дебело накурчен бидејки предните гуми ВЧЕРА ги ставив. не се нови ама се скоро нови. си викам сега вулканизеров ке го јаде... вади он гумата, ја пумпа, брч у вода, дупче од страна... ех беее... неможе ни овој да го јаде... нема везе, си платив лепење, седнувам идам дома, писмо од извршител, за јебени 3.700 денари неплатена струја во викендицата, бујрум ми вика 12.500 да си платите...

а тек е 4 попладне.. што ли се ке се случи додека да си легнам?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #6745 на: 31 Октомври 2013, 16:32:17 pm »
And i thought i had a bad day....

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6746 на: 31 Октомври 2013, 16:36:39 pm »
Онак,лесно е приватното само сака многу трчање. :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #6747 на: 31 Октомври 2013, 17:38:52 pm »
@RedEco: Ок, сеа е подруго :)

У меѓувреме, на западот:

Giant Hovering Roundabout for Cyclists in the Netherlands

U meguvreme na kolku svetlosni godini od nas ?? :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6748 на: 31 Октомври 2013, 17:42:33 pm »
Замисли еј, замисли...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #6749 на: 31 Октомври 2013, 17:47:59 pm »
Не заборавајте дека во Холандија:

Цитат
There are more bicycles than residents in The Netherlands and in cities like Amsterdam and The Hague up to 70% of all journeys are made by bike.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.