Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905236 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6195 на: 12 Септември 2013, 23:46:35 pm »
Грешка си онак. И на овој паркинг тука и на тој пред веро што е малце погоре и пред веро патролираат еден или двајца и проверуваат таблички и налепници цело време. На тој помалиот оставаат лифче и канџа на тркало ако не си платил. Прееска се симнав доле и видов големиот паркинг работи само од 08-16ч после тоа е само за станарите на зградата.

значи зборев од лично искуство за улици кои се под контрола на поц и ги водат како РЕЗИДЕНТНИ УЛИЦИ-РЕОНИ каде што немаш опција да си платиш паркинг туку просто и едноставно, не смееш таму да пракираш... толку едноставно... во тие улици таму кај што бев јас како што ми рекоа НЕМА КОНТРОЛОРИ... е сега, можда им текнало па вработиле уште луѓе и едноставно сега патролираат цело време и берат данок т.е. собираат за плата...

Тоа е башка, значи не мора да те пријави некој станар, си шетаат тие поцковци и по овие зони за „резиденти“ и пишуваат белешкки. Ова исто од лично искуство ти го кажувам, разговарав на лице место со еден таков шетач поцко, во таква зона пошто ми беше паркирана колата, ама стигнав пред да пријави/запише у тоа терминалот (и сликаат со мобилен исто така, за доказ).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #6196 на: 12 Септември 2013, 23:56:27 pm »
до Порта Македонија се наоѓа и споменикот на Крсте Петков Мисирков... од една страна нели портата означува како симбол да влегувате во нешто возвишено, но внатре е само натрупано, а од друга страна Мисирков држи книга во раката на која пишува „Шчо напраифме?“... EPIC!  ;D

уште еден доказ дека чоекот бил визионер за она што следува... проблемот е што никој не го есапи...  :-\

Сите фирми во и онака непроодниот центар неможе да биде бенефит. Јас избегавам такви фирми ако можам. Си пазарам од оние кои може да ме услужат со пристоен паркинг во непосредна близина до нивната компанија.

Твојата констатација е НАПОЛНО во ред. Не само што цела Република Горна Македонија се централизираше во Скопје, туку и цело скопје се централизираше во центар. Уште повеќе со сите милијарди нови згради кои нормално немаат никаков паркинг.

Пример: Многу полесно ми е да си одам во Мебиус, отколку во Анхоч. Како што и треба да се поставени сите можни фирми и институции. Во нефрекфентна уличка со паркинг простор околу. Лесно и едноставно.
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6197 на: 13 Септември 2013, 09:34:24 am »
Утрово доста порастеретен собраќајот..

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #6198 на: 13 Септември 2013, 14:06:11 pm »
на викенди си одат... 

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #6199 на: 13 Септември 2013, 17:47:07 pm »
Денес видно изнервиран.
Незнам дали ако имам камера во кола ќе можам да пријавам во полиција.

Што се ме изнервира денес.

Морони, што свиркаат на семафори, само што се упалило жолто, ете ти го тииит, и што демек другите 20 коли на раскрсница не гледаме. Цело време еден возеше позади мене, па свиркаше и на пешачки и на семафори, а малото спиеше позади и се штрекаше на секое негово тииит.

Гуска што на сред Рекорд си сврте преку две пуни ленти, па уште свири за да ја пуштат додека се враќа во рикверц за да може да сврти, пошто од прва неможе нели. На сред Рекорд бе., и сите треба да чекаме додека гуската маневрира на цел булевар.

Малку подоле кај средново ЈБТ од тоа паркингот мал преку две пуни си тргна према АМСМ, ти кочи и бегај десно и пази да не залепиш некој, пошто кретенов што сече ленти, има стиснато пуна гас а башка и со Х5-ка е, па ако не закочам јас ке ме однесе во Доминос дирекно на сепаре.

Возењето во градов е кастарстрофа, во скоро време очекувам гифчиња од Скопјево, како оние што ги има во некој кинески градови, каде на раскрсница само мештанита знаат како треба да се помине.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #6200 на: 13 Септември 2013, 17:48:52 pm »
Џабе ќе пријавиш, ништо не им можат. Да правеа нешто во врска со тоа џандарите, јас одма ќе земам камера и секоја недела по 3 пати ќе им одам у станица.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #6201 на: 13 Септември 2013, 17:50:30 pm »
Нема сепаре во Доминос ;D

Иначе комбинација од дожд, Скопје и гужва е смрт. Затоа избегавам возење кола кога можам.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #6202 на: 13 Септември 2013, 17:54:20 pm »
Кај ЈБТ е секојдневие, како се идиотски застануваат на излезот од паркингот и ти попречува видик, па мора малце да искочиш ама со страв да не те залепи некој :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6203 на: 13 Септември 2013, 18:30:14 pm »
Денес 3 пати ми пресекоа преку дупла полна, ми свиреа на раскрсница на која не можев да поминам и можеше и самиот да види колкава гужва е и 2 пати пробаа да ми се престројат пред раскрсница ( веќе на полната линија ). Исто така и еден куп луѓе не употребувваат трепкач кога вртат на раскрсници па не знаеш дали да забрзаш или да пазиш пошто ни самиот не знае што прави.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #6204 на: 14 Септември 2013, 09:46:27 am »
Убаво доловен хаосот низ градов.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6205 на: 14 Септември 2013, 10:00:27 am »
Тотален кретенизам

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6206 на: 14 Септември 2013, 10:47:22 am »
деновиве е вака низ скопје постојано... јас стварно незнам што се случи.. не дека немало гужви ама ова е претеризам. плус вчера имаше неколку сообраќајки на клучни и густи места и беше тотален колапс... едната што ја видов сам со свои очи беше на приклучокот од кај автокоманда накај коце металец.. на самиот автопат више пред макпетрол тука се исчукале... тоа резултираше со комплетно закочување на улиците кон автокоманда, па во правец до фон (3 километри) од кај скопска пивара улицата(1,5 километар) и од ново лисиче кон тој ист приклучок (околу 3,5 километри) јас возев од автокоманда до лисиче. точно 35 минути ги проаѓав тие 3 километри... мнооогу бесен народ, изнервиран од закочување на сообраќајот, многу пцуење и нервозни свирки...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #6207 на: 14 Септември 2013, 10:57:26 am »
нели се синхронизирани семафорите да имаат зелен бран за побрзо да тече сообраќајот! аааа... ќе се прашаме... к**** се синхронизирани.

еден отепан пример... тргнете од скопјанка накај центар и пред железничка станица (неоком) има едни семафори... кога тие ќе се запалат на зелено, наредните што се на 100-200 метра под самата железничка им се пали црвено и вие мора да чекате цела минута за да поминат другите коли кои не се врзани со синхронизирани семафори.

тоа така си стои со години... тргни - застани... ете затоа бродовите кај вардар ќе се викаат „македонија“... дека стојат во место! (К-15) :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #6208 на: 14 Септември 2013, 11:00:23 am »
Nekna mene me Fana zeleno Tsunami po Ilindenska!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6209 на: 14 Септември 2013, 11:08:10 am »
Илинденска и партизанска уште ги немаТ сјебано.