Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905282 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6180 на: 12 Септември 2013, 23:04:40 pm »
Денес официјално поц го превзема единствениот бесплатен паркинг на железничка. И тоа на МНОГУ педерски начин. На паркингот влегов сабајлето околу 9:00, Немаше табла дека е поц или нешто слично. Шипката каде што се поставени таблите беше поставена оддамна. После 40 минути од прилика се вратив на паркингот да земам нешто од кола и пак да продолжам со обврските низ центар и оп што ќе видам.. 2 пајака на поц влезени во паркингот, неколку вработени стоеа околу нив и најбитниот дел таблите поставени. Среќа моја ги фатив изгледа додека се договараа па успеав да избегам додека не ми ја прибрале колата со тоа пајаците. Не ми смета тоа што некогаш ќе мора да платам паркинг 6-7 саати затоа што имам работа во центарот. Ми смета тоа што на педерски начин сакаат да дигнат неколку возила и да заработат добра пара на тоа.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6181 на: 12 Септември 2013, 23:19:06 pm »
Кој бесплатен на железничка? Карши макпетрол паркингот со семафор или ?

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6182 на: 12 Септември 2013, 23:19:18 pm »
Каде е тој, Наколче?

Игор, тој не е одамна на зонско или т.н. за резиденти?

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #6183 на: 12 Септември 2013, 23:23:22 pm »
Јас си се паркирав без проблем таму бесплатно, или таму или на другиот (позади зградите) кој е зонски.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6184 на: 12 Септември 2013, 23:27:55 pm »
Големиот паркинг е сега зонски :). Малиот одамна е. Позади кои згради мислиш?

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #6185 на: 12 Септември 2013, 23:29:26 pm »
Мислам на овие згради:

http://goo.gl/maps/bIyTX

Паркингот кај стрелката беше бесплатен, овој кај што има помалку коли е зонски (логика ;D).

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6186 на: 12 Септември 2013, 23:30:25 pm »
Јас си се паркирав без проблем таму бесплатно, или таму или на другиот (позади зградите) кој е зонски.

тој што е резидентен паркинг контролиран од поц, нема надзор од вработени туку реагираат само по пријава. ке те пријави некој, за 5 минути имаш белешка на бришач да си платиш казна, ако не за 30 минути те јаде пајак. ако успееш да киднеш пред да те докачи пајакот, а не ја платиш казната во рок од 30 до 45 дена ке добиеш изврно решение, заверено од нотар, поц и извшител дека треба да си платиш околу 9500 денари во рок од 7 дена. ако не ги платиш блокирање трансакциона, одзимање средствата плус трошоците што се вкупно би било околу 200 европски...

е таква држава станавме...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #6187 на: 12 Септември 2013, 23:31:27 pm »
Пи*ка му матер, не сум знаел. Среќа немав начекано белеФче до сега. :)

Па и нема никаква табла таму за да се информира човек.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #6188 на: 12 Септември 2013, 23:34:57 pm »
Тој големиот паркинг пред зградата беше бесплатен. Од семафорот директно се влегува во паркингот. Не е тој карши макпетрол него од другата страна на зградата.

тој што е резидентен паркинг контролиран од поц, нема надзор од вработени туку реагираат само по пријава. ке те пријави некој, за 5 минути имаш белешка на бришач да си платиш казна, ако не за 30 минути те јаде пајак. ако успееш да киднеш пред да те докачи пајакот, а не ја платиш казната во рок од 30 до 45 дена ке добиеш изврно решение, заверено од нотар, поц и извшител дека треба да си платиш околу 9500 денари во рок од 7 дена. ако не ги платиш блокирање трансакциона, одзимање средствата плус трошоците што се вкупно би било околу 200 европски...

е таква држава станавме...

Има надзор и можеш да се паркираш ама 35 денари е саат... јас како што знам да останам по 6-7 саати... тоа ќе му дојде од прилика 250 денари. Па свесни ли се они колку пива има во тие 250 денари?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6189 на: 12 Септември 2013, 23:35:40 pm »
Пи*ка му матер, не сум знаел. Среќа немав начекано белеФче до сега. :)

Па и нема никаква табла таму за да се информира човек.

е тоа е нај педерскиот момент. кога ке свртиш од една улица (главна според нив) со маи и ситни букви пишува дека навлегуваш во реон на поц... мене ме опердашија казна за паркирање во зона на резиденти а знак на улицата нема нигде.. кога се расправав со тој и тој по телефон ми вика имаш на главната улица (3 улици погоре) знак дека влегуваш во резидентна зона и нема опција за паркинг ни да платиш ни ништо.. едноставно не смееш таму да паркираш, освен ако не си резидент на поц со реон тој и тој о број на табла...

а бе шта да ти причам... сум пцуел, сум се дерел, џабе ти е... си го јал немиен... на крај се сведе работата на пазарење и ценкање колку да платам казна... еј човече по телефон се ценкавме колку да ми биде казната...
а за воља на вистината јас бев да работам на објект во нова зграда, на монтажа на греењето... бев повеке саати паркиран.. ма скоро пола и повеке од денот бев таму паркиран... типот ми рече дек ДУРИ 4 ПРИЈАВИ имало за моето товарно возило-комбе... ебате педерскиот македоснки менталитет... на кого му пречеше комбето паркирано на тротоар, поред зид до зграда КОЈА НЕ Е ВСЕЛЕНА сеуште?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6190 на: 12 Септември 2013, 23:36:31 pm »
Грешка си онак. И на овој паркинг тука и на тој пред веро што е малце погоре и пред веро патролираат еден или двајца и проверуваат таблички и налепници цело време. На тој помалиот оставаат лифче и канџа на тркало ако не си платил. Прееска се симнав доле и видов големиот паркинг работи само од 08-16ч после тоа е само за станарите на зградата.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #6191 на: 12 Септември 2013, 23:39:40 pm »
Сум паркирал таму по 3-4 саати многу пати а немало никаква канџа ниту белешка, затоа ме зачудија муабетиве.
Од сега ќе си знам.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6192 на: 12 Септември 2013, 23:41:13 pm »
Грешка си онак. И на овој паркинг тука и на тој пред веро што е малце погоре и пред веро патролираат еден или двајца и проверуваат таблички и налепници цело време. На тој помалиот оставаат лифче и канџа на тркало ако не си платил. Прееска се симнав доле и видов големиот паркинг работи само од 08-16ч после тоа е само за станарите на зградата.

значи зборев од лично искуство за улици кои се под контрола на поц и ги водат како РЕЗИДЕНТНИ УЛИЦИ-РЕОНИ каде што немаш опција да си платиш паркинг туку просто и едноставно, не смееш таму да пракираш... толку едноставно... во тие улици таму кај што бев јас како што ми рекоа НЕМА КОНТРОЛОРИ... е сега, можда им текнало па вработиле уште луѓе и едноставно сега патролираат цело време и берат данок т.е. собираат за плата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #6193 на: 12 Септември 2013, 23:41:42 pm »
Да не те натерав јас... Ќе се симеше, после 10 дена.

Него единствена опција во центаров е некој да донира налепница... На повеќето налепници им се избришани буквите што се напишани со маркер. па едноставно табличката не се гледа. Е сега ми треба некој што знае фино лепо да ја одлепи налепницата и да ја префрли кај мене. А исто така ми ми треба некој од центар што ќе ја донира налепницата. А за возврат ќе си добие 400 денари за вадење нова и + пиво додека трае отстранувањето на првата.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6194 на: 12 Септември 2013, 23:42:31 pm »
На тој големиот ништо не правеле, а на тој позади само еднаш сум видел канџа да стават. Моја грешка тогаш онак мислев кажуваш за овие улици овде. Инаку кај 1 и 2 нема знаци, а шетаат цело време и пишуваат казни.
@nakolce и да се симнев немаше да видам :D