Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3287345 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Море маме им е*ем, се им е*ем хоштаплерско-комунистичко сунце им је*ем покварено лоповско, да им је*ем селското да им је*ем у сред ду*да да им го начукам педерастија жива.
Босанците и Хрватите имаат така мрсни работи:

-dabogda te policija crtala kredom po autoputu
-jebem li ti nanine nane nanu
-Dabogda im´o pa nem´o

Аууууу злобноооооооо....
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Јас у Скопје кога возам се одморам, таму ако нема сообраќајна култура тогаш овде у Велесов смрден не ни постолеа никогаш.
« Последно менување: 12 Март 2013, 13:39:40 pm Sportex »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Хаос е градов сообраќајна култура 0 :(

ти брат си ладиш муда во природа за сообраќајот...  на по периферните места сега се испозаокружени со автопати до нив да се стигне, а низ населбата се вози дааалеку по пажљиво... токму заради овие причини сериозно размишљам за продажба на станов и градба на куќа со се работилница да си направам некаде накај натака кај тебе... нај блиску опционално ми е драчево, таму и имам плац... само со драчевци немоеш да се опраиш никако за ништо...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Многу ме нервира менталитетот на луѓето у Скопје, што се тиче хигиената. Значи се враќам од факс со точак, и ја дупнав гумата на такво капаче за штраф со три шилци, за на дрво. Значи свашта, на патеката за пешаци покрај Партизанска такви работи да се фрлаат.... Хаос.

И многу ме нервираат возачи кои на семафори не даваат жмигавец за вртење десно... Значи каков деген сум сретнал денес, тоа е чудо. Поминувам на семафорите кај Сити Мол туркајќи го точакот (а претходно изреволтиран од тоа што сум ја дупнал гумата со стварно банална ствар), и гледам од лево дали доаѓаат коли, имаше еден дечко онака подзалетан, и одма пред да влезе во лентата за право, се убаци во лентата за десно, наравно без жмигавец. Јас го чекав да помине или да застане, за да поминам јас. Застана на пола пешачки, и ги пропушти пешаците (дел од нив). Кога тргнав и јас да поминувам пешачки пред него, он нагази на гаста таман пред јас да поминам. Значи 15тина центиметри имаше меѓу него и точакот... Да не го свртев воланот, ќе го удрев, ќе имаше без врска расправија. И го гледам типацов, внатре у кола цела фамилија вози, а дегенов, тој у фаца ретос ипол, окезен од уво до уво и со таков тинејџерски копиљачки поглед.
Не ми се верува какви све идиоти возат низ Скопјево, тоа е чудо. Па кога веќе се застанува на пешачки да се пропуштат пешаци, се пропуштаат сите, а не само дел од нив и другите кој ги е*е... Па кој им дал возачка бре алоо... Хаос...

Едноставно,
Хаос.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Малку скопјани останаа во Скопје..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214

вистина

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8

вистина
A pak za mitingot na nemase ic vov centaro , dojdeni bea 50 tina avtobusi i kombinla od sekade... sos nekoj registracii kako SU prvpat gledam... :)
edit: toa ne me nervirase
Me iznervira koga denes vidov na MAvrovka semaforite deka i policajcite odkaj MTV->PTT se ufrlaa od lentata za levo vo taa za pravo, eepa si rekof %#*@&^($
ps: GoPro kamera ke moram da vidam nesto vaka me faka siklett :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029

вистина

Да, и ја баш забележувам :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Све доШљаци.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Провинцијалци, уместо да студираат во нивните градови идат овде тазе бурекот ми го земаат пред нос.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Апропо скопјанишчата ! ;D Пред малку еден на дождов тргнал од спротивна страна на улицата кај мене пред куќа. Гледам светла од далеку викам ќе да е некој од страна чим тргнал контра смер. Си маневрирам полека на улица да си се пикнам во двор кога мајсторов стигна до мене и свири ли свири демек да побрзам оти му сметам нели демек. Си  маневрирам јас лагзам си се токмам он свири ли свири и на крај отвора прозор и од кола се дере,  Демек "Абе сељак еден шо праиш пола саат те чекам да поминам"!

Ја оставив колата на сред улица, одам до кај него и ми викам, Добровечер! Прво Свириш и се понашаш како последен сељак а си тргнал контра на едно смерна улица, а волкав знак стои очи ќе ти извади, Значи сељак си ни е ги познаваш сообраќајните знаци. А второ, или врати се рикверц или ќе ти викнам полиција па ако имаш вишок некое евро за давање, бујрум стој си тука.

Постојат 5 минути, се створи колона зад мене од возила, почнаа да му ржаат да се врати пошто неможат да поминат, виде-не виде како попче си се врати назад. Регистрацијата беше SK е сеа за потеклото на сељакот нема да шпекулирам. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Спортекс за градоначалник!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Ме нервираат возачи кои кога врне и се разминуваш со нив не намалуваат ако има вир и те прави лом на шофершајбна. Еден таков со мерцедес прееска вози фучи вода од страна кога ми плисна тоа водата мислам внатре влезе  ;D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4064
Ме нервираат возачи кои кога врне и се разминуваш со нив не намалуваат ако има вир и те прави лом на шофершајбна. Еден таков со мерцедес прееска вози фучи вода од страна кога ми плисна тоа водата мислам внатре влезе  ;D
ради таквите сељаци не смеам прозор да отворам цигара на раат да испушам :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
u kola ne se pusi...osven ako ne ti smeta volan  ;D ;D ;D  ;)... pasivnoto pusenje steti na tie okolu tebe, a i umirisuva tapacir ;)