Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3276433 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4425 на: 17 Февруари 2013, 13:31:12 pm »
добро си постапил миле +1

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #4426 на: 17 Февруари 2013, 13:57:14 pm »
Секоја чест Фаланга. Кај нас многу ретко луѓето имаат муда да се спротистават на такви проблематични идиоти, поготово ако се од албанска националност.

Сабајлево мене ме изнервира еден шиптар(без навреда кон Албанците, но кон дотичниот не можам да се однесувам со почитување).
Имено, си пијам кафенце во кревет и го листам форумов кога слушам пред куќа ми прелетува некој и турира измеѓу брзини. Станав да видам кој е ама више отиде(го видов и комшијата у двор како го следи без да превземе ништо). После пет минути го слушам дека иде од почеток на улица, пак ко некој дивјак, и навремено станав бар да видам таблицата која е за да можам да му укажам на дотичниот да смири страсти. Прелета пак (комшијава исто, само гледа без никаква реакција) али за среќа видов дека застана блиску и фино лепо се облеков и отидов да поразговарам со него.

Стигам таму, истовремено искача дифтаров и труе на алкохол. Го прашувам дали он го возел голфот сега, он ми враќа со благотелечи поглед. Пак го прашувам и од таму се стрчува уште еден албанец(разумен човек кој го познавам). Со убаво му реков „не ти е ова стаза за да се иживљаваш“, при што од разумниот добив извинување и оправдување дека е пијан и дека нема да вози.
Во тој момент дифтарот почнува да ме навредува и иде накај мене да се тепа. Среќа негова па го фатија и не му дозволија да стигне до мене, мада и јас гледам да не влегувам во непотребни проблеми со пијаници. Го внесоа во куќа и со уште едно извинување за постапките ме испратија разумните албанци.

И така се враќам јас накај дома, кога од комшијава добивам благотелечи поглед ко којзнае што сум направил. Па пичка му матер ако сам не си го заштитиш своето, каде што твоите деца играат и растат, кој треба да го заштити. Ако им се плашиш пријави во полиција, по неколку пријавувања и казни сигурно ќе му дојде памет. Ама не, он ќе си ќути и ќе дозволи такви глупости заради маленкоста на тестисите. Ужас...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #4427 на: 17 Февруари 2013, 13:59:00 pm »
Како тргна, ја мислев си излегол од кола и си го избуткал заглавениот со ладата. А ти само си се искарал со глупата кучка :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #4428 на: 17 Февруари 2013, 14:05:55 pm »

Значи какви простаци без осет шетаат попланетава тоа чудо за неверување. Што би рекол Дени, треба една Треблинка да се изгради.

Klasika: ...palenje pa ebenje. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #4429 на: 17 Февруари 2013, 14:09:56 pm »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4430 на: 17 Февруари 2013, 17:17:58 pm »
Не ми се веруе ова што го пиша Фаланга, уште ко дете се сеќам  возејќи по коцката према Чардак се створи некоја гужва кај гробиштата, ово оно, чале стои се нервира и ја му викам што не им свирнеш, а не, покрај гробишта не се свири.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #4431 на: 17 Февруари 2013, 17:22:14 pm »
Што разбира кокошка од култура.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4064
« Одговори #4432 на: 17 Февруари 2013, 18:02:11 pm »
Секоја чест Фаланга. Кај нас многу ретко луѓето имаат муда да се спротистават на такви проблематични идиоти, поготово ако се од албанска националност.

Сабајлево мене ме изнервира еден шиптар(без навреда кон Албанците, но кон дотичниот не можам да се однесувам со почитување).
Имено, си пијам кафенце во кревет и го листам форумов кога слушам пред куќа ми прелетува некој и турира измеѓу брзини. Станав да видам кој е ама више отиде(го видов и комшијата у двор како го следи без да превземе ништо). После пет минути го слушам дека иде од почеток на улица, пак ко некој дивјак, и навремено станав бар да видам таблицата која е за да можам да му укажам на дотичниот да смири страсти. Прелета пак (комшијава исто, само гледа без никаква реакција) али за среќа видов дека застана блиску и фино лепо се облеков и отидов да поразговарам со него.

Стигам таму, истовремено искача дифтаров и труе на алкохол. Го прашувам дали он го возел голфот сега, он ми враќа со благотелечи поглед. Пак го прашувам и од таму се стрчува уште еден албанец(разумен човек кој го познавам). Со убаво му реков „не ти е ова стаза за да се иживљаваш“, при што од разумниот добив извинување и оправдување дека е пијан и дека нема да вози.
Во тој момент дифтарот почнува да ме навредува и иде накај мене да се тепа. Среќа негова па го фатија и не му дозволија да стигне до мене, мада и јас гледам да не влегувам во непотребни проблеми со пијаници. Го внесоа во куќа и со уште едно извинување за постапките ме испратија разумните албанци.

И така се враќам јас накај дома, кога од комшијава добивам благотелечи поглед ко којзнае што сум направил. Па пичка му матер ако сам не си го заштитиш своето, каде што твоите деца играат и растат, кој треба да го заштити. Ако им се плашиш пријави во полиција, по неколку пријавувања и казни сигурно ќе му дојде памет. Ама не, он ќе си ќути и ќе дозволи такви глупости заради маленкоста на тестисите. Ужас...
да не те с'скам ама јас да сум каков тебе идам дома ја зимам 9-ката и ги кинам :)))
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 165
  • Шаб ме габри
« Одговори #4433 на: 17 Февруари 2013, 18:10:06 pm »
Не ми текнуе кој беше крив, знам дека на крај испадна со европски, али посмешно беше тоа што не го виде дека му е од лева страна а возеа многу споро (ко за кружен тек) и онака лагано си даде жмигавец и го плесна. Иначе зашто црвениот да е идиот и јас кога идам за накај автокоманда си фаќам лева лента и искачам у лева лента, со тоа што на никого не му сметам, тие од десна си фаќаат десна а тој што сака да си иде скроз лево ке си фати внатрешна и никој нема да му смета. Можеби сум грешка али тоа е моето мислење, иначе знам дека треба за прва десно у десна лента, али тука се 2 ленти  ???

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4434 на: 17 Февруари 2013, 18:14:14 pm »
Не ми текнуе кој беше крив, знам дека на крај испадна со европски, али посмешно беше тоа што не го виде дека му е од лева страна а возеа многу споро (ко за кружен тек) и онака лагано си даде жмигавец и го плесна. Иначе зашто црвениот да е идиот и јас кога идам за накај автокоманда си фаќам лева лента и искачам у лева лента, со тоа што на никого не му сметам, тие од десна си фаќаат десна а тој што сака да си иде скроз лево ке си фати внатрешна и никој нема да му смета. Можеби сум грешка али тоа е моето мислење, иначе знам дека треба за прва десно у десна лента, али тука се 2 ленти  ???

јас направив мала сообраќјка на потполно ист начин, во периодот пред европските записници... јас бев десно он лево... глатко на суд добив во моја полза, без убедувања и слични работи... а не излегол да се тепа... ем крив ем ке се тепа... море за таквите возачката треба да се земе.. ем прекршок први, ем ти се дере, ем ке се тепа, ем животот и на тебе и на тие во кола што се со тебе им го ставил во ризик, наместо да излезе како човек и да рече ок, згрешив, дај да ја оправиме работата некако... нели тука на истава тема ги осудуваме и ги посочуваме со прст таквите? на секоја страна има по нај малку еден пост кај што е посочен и/или опишан таков момент во кој некој ем крив ем галама крева со свирење и дерење?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
« Одговори #4435 на: 17 Февруари 2013, 18:15:09 pm »
Не ми текнуе кој беше крив, знам дека на крај испадна со европски, али посмешно беше тоа што не го виде дека му е од лева страна а возеа многу споро (ко за кружен тек) и онака лагано си даде жмигавец и го плесна. Иначе зашто црвениот да е идиот и јас кога идам за накај автокоманда си фаќам лева лента и искачам у лева лента, со тоа што на никого не му сметам, тие од десна си фаќаат десна а тој што сака да си иде скроз лево ке си фати внатрешна и никој нема да му смета. Можеби сум грешка али тоа е моето мислење, иначе знам дека треба за прва десно у десна лента, али тука се 2 ленти  ???

Ама нема никаков проблем и во крајната десна на кружниот тек да возиш, и наместо на првата исклучка, да се исклучиш на 2 да речеме, затоа филипв убаво пиша, црвениот може да се исклучи од внатрешната лента, ама првин треба да ја испочитува предноста на тој од надворешната лента.
Затоа во кружен тек треба внимателно и побавно возење.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4436 на: 17 Февруари 2013, 18:35:53 pm »

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
« Одговори #4437 на: 17 Февруари 2013, 18:45:19 pm »
Работава се вика, на одреден период да има задолжително посетување и на еден начин повторно испитување на возачите за тоа колку ги познаваат правилата во сообракајот, пошто денес работава со почитувањето на правилата е само додека се обучаваш со автошкола, после тоа, ма не ми е гајле, патот е мој.
Втора работа, ако паднеш 2 пати на полагање на практичен дел, односно градска вожња, во тој случај комисијата треба да го превземе кандидатот за да утврди зошто кандидатот неможе да го положи практичниот дел, и доколку се утврди дека кандидатот сеуште не е способен за да полага и да може да му се издаде возачка, да се повика и инструкторот и да се утврди зошто инструкторот го пуштил кандидатот да полага недоспремен.
Ама денес само се гледа на пари, ке паднеш, по 2 дена ај презакажуваш термин, се перат пари на големо :-\

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4438 на: 17 Февруари 2013, 20:13:56 pm »
Како тргна, ја мислев си излегол од кола и си го избуткал заглавениот со ладата. А ти само си се искарал со глупата кучка :)

Симо, и се чини дека имаше уште народ таму окулу ладата па и понатака, па некако не почувствував дека има потреба да му се замешам. Можеби ќе излезев да потпомогнам да не беше гуската која ме извади од кожа и да не беше сирената на Аудито која толку многу ми дојде на живци. Башка веднаш се рватив назад сметајќи дека и таа ќе го направи истото ама јебига. Станав overwhelmed од лутина и не ни помислив дали треба да помогнам.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #4439 на: 17 Февруари 2013, 20:22:09 pm »
Чекаме на ред во Wash Fabric за перење на кола, ама гужва голема - дури на главна улица излезени... Јебига брзо оди, ама стално нови коли доаѓаат и се редат позади последниот, а тој е веќе на главната улица и тешко е да се приклучиш... Чекаме едно незнам десетина минути и у таа гужва доаѓа еден Гољф со Косовски таблици, петорица Албанци у кола (музика до даска) и застанува паралелно со колонова што чека, арно ама од тука пролазот е тесен пошто од тука излегуваат колите кои завршиле со перење. Наидува нормално кола од спротивната страна и овој не само што не мрда т.е. не се повлекува назад - туку излегуваат сите и ќе се тепаат што не го пушта човекот од колоната преку ред. За дивно чудо (искрено целиот запрепастен) шоферов иако не изгледаше онака физички спремен излезе од кола да им се се спротивстави, ама овие многу ... Коа што ќе видам, ионака на сите више све им е преку глава од секојдневни глупости - еден по еден, па и ја со кичмава излеговме од колите у знак на солидарност со човеков кој ни крив ни дужен уште и ќотек ќе добие у сопствена држава :) Очигледно и овие не очекуваа дека ќе наидат на некаков отпор, веројатно знаејќи дека македнчето ја чува кубурата за не дај боже, со пцуење ја свикаа опашката и со шлајф се вратија у рикверц и си заминаа. Ова е прв пат нешто после 20 години да ми се десило кај што возачите се солидаризираа едни со други и решија да направат ред кај што државата не успеала да најде решение едно од многуте проблеми што секојдневно не среќаваат на улица. Да ти е страв бе до Радишани да отидеш, а у Тетово се знае како е ... секоја недела идам - не дај Боже некого да чукнеш или повредиш или што ти ја знам, АМА знам дека има и многу од тие што намерно се џиткаат на хауба, за да после ти бараат оштета!