Секоја чест Фаланга. Кај нас многу ретко луѓето имаат муда да се спротистават на такви проблематични идиоти, поготово ако се од албанска националност.
Сабајлево мене ме изнервира еден шиптар(без навреда кон Албанците, но кон дотичниот не можам да се однесувам со почитување).
Имено, си пијам кафенце во кревет и го листам форумов кога слушам пред куќа ми прелетува некој и турира измеѓу брзини. Станав да видам кој е ама више отиде(го видов и комшијата у двор како го следи без да превземе ништо). После пет минути го слушам дека иде од почеток на улица, пак ко некој дивјак, и навремено станав бар да видам таблицата која е за да можам да му укажам на дотичниот да смири страсти. Прелета пак (комшијава исто, само гледа без никаква реакција) али за среќа видов дека застана блиску и фино лепо се облеков и отидов да поразговарам со него.
Стигам таму, истовремено искача дифтаров и труе на алкохол. Го прашувам дали он го возел голфот сега, он ми враќа со благотелечи поглед. Пак го прашувам и од таму се стрчува уште еден албанец(разумен човек кој го познавам). Со убаво му реков „не ти е ова стаза за да се иживљаваш“, при што од разумниот добив извинување и оправдување дека е пијан и дека нема да вози.
Во тој момент дифтарот почнува да ме навредува и иде накај мене да се тепа. Среќа негова па го фатија и не му дозволија да стигне до мене, мада и јас гледам да не влегувам во непотребни проблеми со пијаници. Го внесоа во куќа и со уште едно извинување за постапките ме испратија разумните албанци.
И така се враќам јас накај дома, кога од комшијава добивам благотелечи поглед ко којзнае што сум направил. Па пичка му матер ако сам не си го заштитиш своето, каде што твоите деца играат и растат, кој треба да го заштити. Ако им се плашиш пријави во полиција, по неколку пријавувања и казни сигурно ќе му дојде памет. Ама не, он ќе си ќути и ќе дозволи такви глупости заради маленкоста на тестисите. Ужас...