Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2914177 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4410 на: 17 Февруари 2013, 07:38:05 am »
Многу поедноставно би било за црниот и црвениот да си ја зеле рутата на Југото, нит сечат пат на два пати, нит компликации, според мене, ова е најлесниот начин  да фатиш Автокоманда...

Би требало и да е и правилниот начин...

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #4411 на: 17 Февруари 2013, 08:19:21 am »
Ќе напишам за сообраќајка што пријател ја имаше пред година дена (дека само што ја видов темава).

Јас сум со црно, пријателов со црвено, Идиотот со зелено.

Идеме од саем на кружниот тек десно за автокоманда. Пријателов иде пред мене ја позади него, и го имаш моментот каде што југото (зелено) си дава лев жмигавец од десна лента и без да погледне дека има кола си врти и го удира. Незнам како ги сопрев да не се испотепаат  ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

зелениот требало да оди по вашата лента , додека вие двајцата сте требале да возите по неговата лента , а вака и тој прави прекршок (пошто вози по крајна лента а продужува напред не се исклучува ) и вие ( возите по внатрешна лента и сакате да се исклучите ) ,затоа неможе да се рече тој е крив или другиот...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4412 на: 17 Февруари 2013, 08:28:56 am »
тој прави прекршок (пошто вози по крајна лента а продужува напред не се исклучува )

ова не е прекршок. апсолутно смее да продолжи со возење во кружниот ток (иначе ќе имаше знаци задолжително десно)

во кружниот тек со повеќе ленти предност има тој од десната страна. Доколку некој вози во внатрешната, левата лента и сака да излезе, на десната лента не е слободна, мора да продолжи во кружниот тек се додека десната страна не се ослободи. кога ќе се ослободи, со жмигавец влегува во десната лента и каде што сака да излезе (повторно со жмигавец) излегува.

https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD+%D1%82%D0%B5%D0%BA+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0
« Последно менување: 17 Февруари 2013, 08:47:54 am filipv »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #4413 на: 17 Февруари 2013, 09:50:31 am »
Ми се свиѓа првиот хит од гугл срч „водич за неписмени возачи“. Едно време и флаери делеа со тоа како се „употребува“ кружен тек :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #4414 на: 17 Февруари 2013, 10:29:51 am »
зелениот не е крив у ниеден случај.ја за секој случај на овој кружен тек ако треба да идам десно ко на сликата,стално идам од надворешната страна ко зелениот,а ако треба да идам накај пластичарите,уште пред време кај саем си се престројувам у лева лента за да влезам у кружниот тек во внатрешната лента.што е сигурно сигурно е.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4415 на: 17 Февруари 2013, 10:39:08 am »
Ќе напишам за сообраќајка што пријател ја имаше пред година дена (дека само што ја видов темава).

Јас сум со црно, пријателов со црвено, Идиотот со зелено.

Идеме од саем на кружниот тек десно за автокоманда. Пријателов иде пред мене ја позади него, и го имаш моментот каде што југото (зелено) си дава лев жмигавец од десна лента и без да погледне дека има кола си врти и го удира. Незнам како ги сопрев да не се испотепаат  ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

според сликава црвениот е идиотот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #4416 на: 17 Февруари 2013, 11:14:57 am »
Зелениот смее да продолжи лево, а и дал жмигавец. Но често го минувам овој кружен тек кај саем и многу ретко да не речам никогаш се случува ваква ситуација, некој од надворешната лента да продужи лево а не десно. Поготово во овој случај кога одиш од саем десно према Автокоманда, лево према пластичарите. Дозволено е од двете ленти да се оди десно према Автокоманда, а тие што одат лево си возат по внатрешната лента.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4417 на: 17 Февруари 2013, 11:29:15 am »
Црвениот е крив.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4418 на: 17 Февруари 2013, 11:43:30 am »
Дозволено е од двете ленти да се оди десно према Автокоманда

Но не доколку тоа значи одземање на предност на тој од десно. Тој од десно има предност и ако сака да продолжи право према пластичната улица, овој од левата лента МОРА да го пропушти, па макар и по цена да сврти едно екстра крукче во кружниот тек.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4419 на: 17 Февруари 2013, 11:55:18 am »
Кај крив па уште ќе се тепа :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4420 на: 17 Февруари 2013, 12:10:35 pm »
Убава кривина е таа кај што се плеснале, многу јако се поминува со поголеми брзини. Штета што понекогаш има волови што се влечат па го ускратуваат задоволството.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #4421 на: 17 Февруари 2013, 12:13:54 pm »
Но не доколку тоа значи одземање на предност на тој од десно.
Тоа да, заборавив да го пишам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4422 на: 17 Февруари 2013, 13:18:52 pm »
Денес на гробишта еден тип се заглавил со ладата со задните тркала во кал. На 15 метра од него некои луѓе прават помен, донеле јадење и попот му чати на починатиот а овој со ладава се обидува да излезе од калта без многу галама и одвлекување внимание арно ама го блокирал тесното патче. Јас со кола доаѓам на местото а пред мене една суредена цура во ганц ново Ауди А3. И доаѓаме и застануваме и чекаме типов со ладава да излезе. Тој се мачи ама некако не му оди. Гледам јас не бива, ставам во рикверц да се вратам назад 7-8 метра (не повеќе од тоа) за да фатам по другата уличка бидејќи раскрсница имам. Само што сакав да свртам и ја гледам овцава во аудиво легнува на свирка.... свири ли свири. Застанувам ја гледам, мајка ми почнува да коментира а луѓево на поменов се фаќаат за уши и попот престанува и сите се вртат. Оваа веќе 30 секунди свири и уште продолжува.

Леле мога ми зовра крвта, во нервоза вадам појасот, мајка ми ми вика седи не се расправај ама желбата беше појака од мене. Излегов надвор отидов кај смотанава во Аудито и ја отворив вратата и кога и се развикав.... и викам мори овцо глупава на 10 метра од тебе има друга улица кој кур свириш стоко неписмена луѓево имаат помен. А таа уште и вика на мене ми вика што се глупира овој глупавиов со колава. Па и викам лада е тоа глупава една лесно може да заглави во кал, прекини да свириш и врати се назад 10 метра идиотке неписмена. И ја треснав вратата, си се вратив во кола и од една од девојчиците од поменот добив дискретно аплаусче. Тргнав и ја гледам после 2 минути глупавата во Аудито во ретровизор целата скисната вози зад мене.

Значи какви простаци без осет шетаат попланетава тоа чудо за неверување. Што би рекол Дени, треба една Треблинка да се изгради.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #4423 на: 17 Февруари 2013, 13:22:43 pm »
еве ти треблинка

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4424 на: 17 Февруари 2013, 13:23:19 pm »
кај мене не излага сликава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време