Денес на гробишта еден тип се заглавил со ладата со задните тркала во кал. На 15 метра од него некои луѓе прават помен, донеле јадење и попот му чати на починатиот а овој со ладава се обидува да излезе од калта без многу галама и одвлекување внимание арно ама го блокирал тесното патче. Јас со кола доаѓам на местото а пред мене една суредена цура во ганц ново Ауди А3. И доаѓаме и застануваме и чекаме типов со ладава да излезе. Тој се мачи ама некако не му оди. Гледам јас не бива, ставам во рикверц да се вратам назад 7-8 метра (не повеќе од тоа) за да фатам по другата уличка бидејќи раскрсница имам. Само што сакав да свртам и ја гледам овцава во аудиво легнува на свирка.... свири ли свири. Застанувам ја гледам, мајка ми почнува да коментира а луѓево на поменов се фаќаат за уши и попот престанува и сите се вртат. Оваа веќе 30 секунди свири и уште продолжува.
Леле мога ми зовра крвта, во нервоза вадам појасот, мајка ми ми вика седи не се расправај ама желбата беше појака од мене. Излегов надвор отидов кај смотанава во Аудито и ја отворив вратата и кога и се развикав.... и викам мори овцо глупава на 10 метра од тебе има друга улица кој кур свириш стоко неписмена луѓево имаат помен. А таа уште и вика на мене ми вика што се глупира овој глупавиов со колава. Па и викам лада е тоа глупава една лесно може да заглави во кал, прекини да свириш и врати се назад 10 метра идиотке неписмена. И ја треснав вратата, си се вратив во кола и од една од девојчиците од поменот добив дискретно аплаусче. Тргнав и ја гледам после 2 минути глупавата во Аудито во ретровизор целата скисната вози зад мене.
Значи какви простаци без осет шетаат попланетава тоа чудо за неверување. Што би рекол Дени, треба една Треблинка да се изгради.