Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900716 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3015 на: 22 Ноември 2012, 23:42:52 pm »
Абе тури ги на врат... само најди некој привезок :)

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #3016 на: 22 Ноември 2012, 23:47:27 pm »
мене ми текна нешто... пошто ионака имам бајаги големи седишта... ај утре ке пробам, дали можда може да се заглави кутијата под совозачко сеидште... а во резервната не ги собира пошто таму имам дигалка и 2 кутии со алатчиња за по пат, за недај боже...
Епа тогаш како што кажа Дени, лепенка на кутијата, лепенка под седиште(или не мора ако фаќа на теписонот) и мирна глава. Барем вака нема да ти се одглави и да почне да шета.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #3017 на: 23 Ноември 2012, 08:41:03 am »
Ставете си зимски гуми и нема потреба да носите ланци.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #3018 на: 23 Ноември 2012, 11:46:52 am »
Ваљда некогаш ќе се поправи ситуацијата во сообраќајот кај нас.

Not a valid youtube URL
http://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/kako-izgleda-skopje-na-tochak

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #3019 на: 23 Ноември 2012, 11:52:54 am »
И после зошто се вози по коловозот со точаците, па ете, ако возиш по тротоар, исто ти се фака како пешки да одиш. Јас претежно по коловоз возам кога сум со точак, ставена 18 брзина, а ако треба да застанам, пример на семафор и слично, ке ја вратам во 12 за полесно да тргнам и после тоа ставам пак во 18. Од кисела вода кај болницата за наркомани до лептокарија за 20 мин со точак стигам со таква вожња како што ја опишав, а ако терам по тротоари, може и 1 саат да заглавам  :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3020 на: 23 Ноември 2012, 12:19:23 pm »
И јас истово сакав да го напишам фило.

На форумов коментираат зашто возеле точаци на улица покрај тротар, а не на соодветните патеки. Еве на видеово убаво се гледа колку се соодветни патеките.

Ретко возам точак, ама реален сум, гледам што се случува околу мене. Поидиотски е што ние се качуваме на тротари и се паркираме кај ќе ни текне отколку некој со точак ако вози во десна лента до ивичњак.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #3021 на: 23 Ноември 2012, 12:26:26 pm »
Возење во десна лента по ивичњак не ми смета. Возење во средина на десна лента малку ми смета. Возење помеѓу средна и десна лента, со тенденција на заобиколување автобуси на автобуска со влегување во средна лента, итекако ми смета.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #3022 на: 23 Ноември 2012, 12:34:25 pm »
Возење помеѓу средна и десна лента, со тенденција на заобиколување автобуси на автобуска со влегување во средна лента, итекако ми смета.

Тешко мене ако налетам на тебе ;D

Иначе јас мислам дека кога бркаш семафор треба да стиснеш на гаста, а не на кочницата нели ? Или ти помини, а тие позади тебе кој ги ебе. Ќе соберев еден идиот одпозади прееска, на 1 секунда он си поминува и гужва на раскрсница почнува да кочи, у место се укопа у сред раскрсница... а пред него имаше место :) За малце, растојание браник-браник 15цм максимум.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #3023 на: 23 Ноември 2012, 12:35:44 pm »
^^
Само во тој случај може да се качам на тротоар или да почекам да тргне автобусот па да продолжам да возам. Може и да го заобиколам автобусот навлегувајки во средна ПОД УСЛОВ од позади да не наидува возило.

Отсутен Dejan_156 alfista

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
« Одговори #3024 на: 23 Ноември 2012, 12:37:33 pm »
Ваљда некогаш ќе се поправи ситуацијата во сообраќајот кај нас.

Not a valid youtube URL
http://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/kako-izgleda-skopje-na-tochak
09:24 алфата на chlinki но прописно паркиран не им смета на велосипедисти  ;D
Djevojka može da bude sa sela,
al' auto mora da bude iz Italije! ♥

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3025 на: 23 Ноември 2012, 13:04:58 pm »
Точаци на коловоз покрај тротоар, не ми сметаат. Дури и кога заобиколуваат автобуси на средна лента не ми пречат. Ми пречат кога возат паралелно по двајца или тројца, зафаќајки ја цела коловозна лента и кога прават други глупости во сообраќај.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3026 на: 23 Ноември 2012, 13:07:16 pm »
И мене така ми пречат :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #3027 на: 23 Ноември 2012, 13:58:51 pm »
Ставете си зимски гуми и нема потреба да носите ланци.
Советов не ти држи вода.
Покрај зимските гуми, сепак ги носам ланците кои во некои ситуации и те како се потребни.

Точаци на коловоз покрај тротоар, не ми сметаат. Дури и кога заобиколуваат автобуси на средна лента не ми пречат. Ми пречат кога возат паралелно по двајца или тројца, зафаќајки ја цела коловозна лента и кога прават други глупости во сообраќај.
Е тоа... Па уште треба да чекам да ги поминам, пошто од спротивна страна иде кола, додека они продолжуваат да си крузаат во иста формација без разлика на предупредувачките звучни сигнали од моја страна. Никаков осет за другите околу нив, нешто што највише ме нервира.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #3028 на: 23 Ноември 2012, 14:03:05 pm »

Во вакви ситуации сериозно се борам со нагонот да ги раздигам на хауба... Ама ќе треба да одговарам ко за чоек...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3029 на: 23 Ноември 2012, 16:25:16 pm »
Советов не ти држи вода.
Покрај зимските гуми, сепак ги носам ланците кои во некои ситуации и те како се потребни.

И колку пати си ги монтирал на зимски гуми?