Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902718 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3000 на: 21 Ноември 2012, 13:41:19 pm »
Пак на почеток, само во круг. Зашто се факате за колите ??? Тоа не ми е јасно. На таткоми дај му порше 911 3.6, на аутопат 90 ке ти го вози.
Значи битниот момент е возачот и неговото размислување за ситуациите и можните последици
Ти така мислиш. Покриј му ја километражата да не гледа колку вози во 911ката, ќе видиш колку ќе вози. 140 ко ништо.

И плус 1 човек не го прави мнозинството. Ни малцинството.

Јок, нека му крене докај 110, ке ја осети брзината, возел и возел, има искуство и осет. Иначе точно дека 1 човек не го прави мнозинството, т.е една ластовица не прави пролет :D, него сакам да ти кажам ете ке се најде човек што ке вози примерно, ама покрај останатите што ке возат бесно со иста таква кола, лугето ке речат, еј види ги овие со 911 се замислуваат како господари.
Ај глеам малку се олабавила дискусијата, ја тамам отспав 3 саати, добро е, сите срекни кој засадил дрво, кој не ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30071
    • CARclub.mk
« Одговори #3001 на: 21 Ноември 2012, 14:05:10 pm »
Скоро со сигурност можам да тврдам дека 150 во мојот Голф ќе му бидат како 90 во твојот Опел.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #3002 на: 21 Ноември 2012, 14:25:22 pm »
Не го знаете вие таткоми, стварно е уникатен, таков карактер 1 на 500 000 се  ;)  :D Он не се води по тоа колку колата скока, бучи и слично, он вика ја возам 90, не дека не ми стиска и 300, ама за мене 90 е вожња за уживање, а и за штедење успат

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #3003 на: 21 Ноември 2012, 15:24:14 pm »

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #3004 на: 21 Ноември 2012, 16:23:41 pm »
Муабетов со СУВ-овиве е ист како некои што ке купат Airmax патичиња и ке ги набацат на фармерче/кошулче и ке излезат така во дискотека. Ама битно ги платил 8000-ки. Чинело нечинело битно е најскапото.  ( Со сета почит кон тие што знаат како да го носат Airmax-от )

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30071
    • CARclub.mk
« Одговори #3005 на: 21 Ноември 2012, 16:25:21 pm »
Обично на нозе се носат. Некој ги носи другачие?

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #3006 на: 21 Ноември 2012, 16:29:32 pm »
Не ми беше тоа поентата

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #3007 на: 21 Ноември 2012, 18:11:11 pm »
Денес ме изнервира еден морон од таксист, на сред раскрсница застанал да истовара патници....

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #3008 на: 21 Ноември 2012, 18:41:54 pm »
Ваму е бетер, на зелено светло ги истовараат, налет тоа, повеќе времњ троши за да му врати кусур на патникот...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #3009 на: 22 Ноември 2012, 21:25:03 pm »
Скоро со сигурност можам да тврдам дека 150 во мојот Голф ќе му бидат како 90 во твојот Опел.

100 kg железо е различно од 100 kg сено

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3010 на: 22 Ноември 2012, 23:11:43 pm »
од вчера се нервирам... и ке се нервирам следниве неколку месеци се додека морам да носам ланци во кола... гепекот ми е скоцкан цакум пакум, ништо да не се шета или паѓа... за ланциве ептен незнам како да направам... мора онака да стојат фрлени во гепек и на секоја кривина ми се тркалаат низ гепек, што страшно ме нервира... за комбето не е проблем... не ги слушам... а и да се тркалаат ионака низ него се тркала се и сешто... ама во кола ептен ме нервираат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #3011 на: 22 Ноември 2012, 23:18:26 pm »
од вчера се нервирам... и ке се нервирам следниве неколку месеци се додека морам да носам ланци во кола... гепекот ми е скоцкан цакум пакум, ништо да не се шета или паѓа... за ланциве ептен незнам како да направам... мора онака да стојат фрлени во гепек и на секоја кривина ми се тркалаат низ гепек, што страшно ме нервира... за комбето не е проблем... не ги слушам... а и да се тркалаат ионака низ него се тркала се и сешто... ама во кола ептен ме нервираат...
и јас имав проблем ко твојот,ама во кијата најдов едно пластиче,земав картон и онаа врвкана што ја користат за врзување гајби јајца и бел ластик ...се ми е во кутијата и се е во еден ќош...ниту мрда ниту ништо...ако сакаш и слика ќе ставам да видиш како е :P
Фиат Типо

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3012 на: 22 Ноември 2012, 23:18:54 pm »
Стај лепенка де. Velcro.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #3013 на: 22 Ноември 2012, 23:38:06 pm »
Поеднаствно решение да ги извадиш од кутија и кај резервната гума да ги ставиш. Мене така ми се стокмени тие  пошто во страничните прегради нема место.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3014 на: 22 Ноември 2012, 23:41:15 pm »
мене ми текна нешто... пошто ионака имам бајаги големи седишта... ај утре ке пробам, дали можда може да се заглави кутијата под совозачко сеидште... а во резервната не ги собира пошто таму имам дигалка и 2 кутии со алатчиња за по пат, за недај боже...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време