Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2901019 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2985 на: 21 Ноември 2012, 12:25:51 pm »
Баш напротив :D :D

Инаку знам како ќе биде... Ќе купиш СУВ, али ќе возиш Cooper S :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2986 на: 21 Ноември 2012, 12:26:01 pm »
Дали ќе бидам баниран од форумот или само распнат на плоштад без многу помпа? ;D

ако возиш ко кретен - да. Ако возиш примерно - не.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #2987 на: 21 Ноември 2012, 12:26:13 pm »
„јас имам џип, јас имам моќ“.

но, пак ќе кажам, лично повеќе ме загрижуваат „јас имам двеста коња, ремапиран мотор, затемнети стакла и нископрофилни гуми со висок брзински индекс, јас имам моќ“

Јас имам двеста, неремапиран, затемнети стакла и такви гуми, имам моќ! И планирам да купам и некој СУВ во иднина!

Дали ќе бидам баниран од форумот или само распнат на плоштад без многу помпа? ;D

За 90% членови, големината на SUV-то, е обратно пропорционална со големината на половиот орган  :D :D :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2988 на: 21 Ноември 2012, 12:28:11 pm »
Кај нас има и такви на кои к*от им е набиен у утроба изглеа.. :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2989 на: 21 Ноември 2012, 12:31:43 pm »
Се шалам за СУВ-от, тоа моите може да си прават планови. Али би сакал еден нов Ленд Крузер да земат :)

А тоа за големината, комплексите и остали работи, воопшто не ме интересира. И најчесто тие муабети ги прават луѓе кои не ни стигнале да размислуваат дали да купат или не СУВ. А не луѓе кои си рекле, не бе што ќе ми е Q7, ќе си купам А8.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2990 на: 21 Ноември 2012, 12:41:25 pm »
Се шалам за СУВ-от, тоа моите може да си прават планови. Али би сакал еден нов Ленд Крузер да земат :)

А тоа за големината, комплексите и остали работи, воопшто не ме интересира. И најчесто тие муабети ги прават луѓе кои не ни стигнале да размислуваат дали да купат или не СУВ. А не луѓе кои си рекле, не бе што ќе ми е Q7, ќе си купам А8.

Тоа е тоа! Тоа е муабетот! Чуму сув?!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #2991 на: 21 Ноември 2012, 12:42:52 pm »

За жал, често ги читаме на форумот баш тие муабети.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2992 на: 21 Ноември 2012, 12:50:17 pm »
Има решение кое го зборам подолго време. Да неможе секој што ќе земе дозвола СУВ да вози (СУВ к*р). Да треба да има и години и години возачко искуство. Пример 25 год. со 4 гоини искуство. Па дури и додатни тестови. И по можност жени да несмееат воопштo да возат ;D .

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #2993 на: 21 Ноември 2012, 12:52:07 pm »

Тоа е тоа! Тоа е муабетот! Чуму сув?!

Не е така едноставен изборот, пред се е ствар на вкус и потреби. Не потреби во смисла на одење на лов или на париз дакар со Q7, не е за таму тој.

Според мене, А8 е многу по логичен избор ако 90% од времето се користи за патување надвор од градот, особено надвор од државава.
Q7 е пологичен избор ако имаш три деца (нема задна клупа во А8 мислам, туку 2 седишта), има поголем багажен простор пред се во висина, ако имаш викендица на некој малце понепристапен терен подобар избор е високиот Q7 отколку А8, за снегови исто. И секако тротоар, дупки, остали неизбежни препреки.

И чувството на надмоќ во огромен џип и високото седење си го прават своето, сеедно на повеќето тука што тоа као им се гади и им е сељачко.

Сеа само немојте со муабетот да си купи Лада Нива за недостапната викендица, караван А6 за децата, багер за надмоќ и тако даље ;D
За во град и двете се катастрофа, огромни се. За остало ви пишав кое за што ми е пологичен избор.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2994 на: 21 Ноември 2012, 12:56:18 pm »
За деца секако караван. За викендица и слични работи, не би ми сметало со караван 159 Q4 да одам ако здравје боже имам 3 деца (и за две е згодна работа караван). Секако нема да правам викендица кај што нема водовод, а најчесто кај што има водовод и друга инфраструктура - има и соодветен пат за стигање до таму. Исто и во зимски услови.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #2995 на: 21 Ноември 2012, 12:58:29 pm »
А8 и Q7 споредуваме, не Алфа 159 од мочани 30-40 илјади евра ;D

Врвот на Ауди по прашање на луксуз и пространост.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2996 на: 21 Ноември 2012, 13:11:46 pm »
S6 има quattro? :D

Edit: има има, и тоа баш за планина и снег, со извињење RS6 Avant:

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #2997 на: 21 Ноември 2012, 13:13:14 pm »
Уф и јас би идел на тоа. Ама нема дизел RS6 ;D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #2998 на: 21 Ноември 2012, 13:27:03 pm »
ke napraat ...mora  ;D ;D ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2999 на: 21 Ноември 2012, 13:29:50 pm »
Неселективна правда  8)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D