Се шалам за СУВ-от, тоа моите може да си прават планови. Али би сакал еден нов Ленд Крузер да земат 
А тоа за големината, комплексите и остали работи, воопшто не ме интересира. И најчесто тие муабети ги прават луѓе кои не ни стигнале да размислуваат дали да купат или не СУВ. А не луѓе кои си рекле, не бе што ќе ми е Q7, ќе си купам А8.
Тоа е тоа! Тоа е муабетот! Чуму сув?!
Не е така едноставен изборот, пред се е ствар на вкус и потреби. Не потреби во смисла на одење на лов или на париз дакар со Q7, не е за таму тој.
Според мене, А8 е многу по логичен избор ако 90% од времето се користи за патување надвор од градот, особено надвор од државава.
Q7 е пологичен избор ако имаш три деца (нема задна клупа во А8 мислам, туку 2 седишта), има поголем багажен простор пред се во висина, ако имаш викендица на некој малце понепристапен терен подобар избор е високиот Q7 отколку А8, за снегови исто. И секако тротоар, дупки, остали неизбежни препреки.
И чувството на надмоќ во огромен џип и високото седење си го прават своето, сеедно на повеќето тука што тоа као им се гади и им е сељачко.
Сеа само немојте со муабетот да си купи Лада Нива за недостапната викендица, караван А6 за децата, багер за надмоќ и тако даље

За во град и двете се катастрофа, огромни се. За остало ви пишав кое за што ми е пологичен избор.