Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2633710 пати)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1838
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2220 на: 05 Септември 2012, 22:17:35 pm »
Денеска со другарче се вракаме од школо со веспа како не изнервира еден среќа другаров што возеше навреме го виде,типов качен на тротоар ние си возиме на крај од патот да може некој да не помине да не му сметаме и баткава ни отвара врата на 5-6 метра од нас од двај го избегнавме,среќа што и полека возеше другаров иначе ке се претепавме.Ја незнам зошто му служи ретровизорот.Ни идеше да се вратиме али го спасија полицајците што беа паркирани карши него.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2221 на: 05 Септември 2012, 23:26:10 pm »
значи некој смее да си биде паркиран на тротоар :)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #2222 на: 06 Септември 2012, 02:38:04 am »
Денес ме изнервира еден ропак со сељачко Југо зошто не ми дозволи да уживам во звукот на едно АМГ... Виде дека Мерџанот грми и ги примамува сите погледи и кога сељакот почна да турира со скапаницата ми скрши филм!!! Да му еб*м сељачиштето љубоморно!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2223 на: 06 Септември 2012, 05:49:01 am »
Возам прееска накај дома и ме фаќа црвено првиот семафор у ново лисиче и успорувам се тегнам малце дур да ми се пушти и си се пали зелено ја уште си се тегнам и глеам позади коли и викам ај да не ги успоравам, пуна гас и се подзалетав зашто знам дека наредниот семафор миЉарда посто се отвара. Гледам 4-5 деца тргаат на црвено да поминат и им блиндирам, ај океј тргнати беа више, ама мајката у пи*ка ја блиндирам они на модна писта ко да се, и свирам, не бре брате, понашање татко ми го ослободил скопје, лгенуем на свирка пошто се тегнат ко црева и кочам пошто не им текнуе у тоа главата глупа или толку ги воспитале од дома со оглед на тоа шо беа 16 годишни деца негде отприлика дека на црвено НЕ СЕ ПОМИНУЕ и уште застануваат се вртат да видат кој свири, у стилу што ни свириш бе, едната дрољетина дури и на улица стоеше. Леле да не беше девојка ми со мене у кола, ќе напрев инцидент. Абе сељачана бе од неописливо енормни размери.

Да не коментирам што се дешава на истата улица околу 4 саат попладне коа се враќаат со автобуси од работа, ама еднаш една "госпожа" како се претепа на жардињерите пошто изиграваше коњ и сакаше да ги рипне, абе ми се напуни душа. Не ми е јасно стварно на 20 метра е семафорот, боље претрчај на семафор и да ти е црвено, коа нема да идат коли, ама не се праи сељак бе жардињери да рипаш и ко камиказа да истрчуваш од позади автобус.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2224 на: 06 Септември 2012, 09:25:53 am »
абе ако излета од позади бус и не е страшно, зашто го гледаш и имаш време да реагираш, ама ако ти излета од напред на автобусот е тоа е страшно
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #2225 на: 06 Септември 2012, 10:14:05 am »
.....koli niz gradov cii zadni svetla ne svetat pri kocenje.
Go javna li - kriv si.

Vo 90% od slucaite, popravkata kosta 2 sijalicki po 100 denari.
Irresponsible bastards.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2226 на: 06 Септември 2012, 10:23:21 am »
Така е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #2227 на: 06 Септември 2012, 10:25:30 am »
Грешка си! Во 90% од случаите, поправка чини: фар или два, крило, хауба, браник....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #2228 на: 06 Септември 2012, 10:27:39 am »
Поправката кај торлаците што не смениле сијалички, а не кај оштетените во случај на судир поради недостиг на горенаведените сијалички ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2229 на: 06 Септември 2012, 10:29:49 am »
или е ВАГ групација со фабрички дефект на прекинувачот, бидејќи не се "расипуваат", не ги менуваат додека не ги запцуе некој по пропис   ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2230 на: 06 Септември 2012, 11:24:54 am »
Поправката кај торлаците што не смениле сијалички, а не кај оштетените во случај на судир поради недостиг на горенаведените сијалички ;)

Се разбравме ;)

или е ВАГ групација со фабрички дефект на прекинувачот, бидејќи не се "расипуваат", не ги менуваат додека не ги запцуе некој по пропис   ;D

Вчера пред мене возеше еден со ГМ групација ауто, на кој нон-стоп му светеше кочницата. Ефектот е исти,, не знаеш кога кочи и може да се зденеш во него.

BTW, на мерцедес новиот систем за детекција на close encounters of that kind  е мнооогу ефикасен!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2231 на: 06 Септември 2012, 11:25:56 am »
Ако се ослонувате на штоповите сте обрале бостан....

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2232 на: 06 Септември 2012, 11:43:02 am »
Јас како што мрзам некој да ми вози на браник, истото и не го ни правам па не се замарам светеле не светеле. Фино лепо растојание па и да се пикне некој пред мене ми е гајле, пак растојание ќе си направам. Во последно време нешто помалку ми возат на браник, се си мислам дека овој уред за детекција е виновен

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2233 на: 06 Септември 2012, 11:45:16 am »
Внимавај, разбрав дека наскоро ќе почнат доста ригорозно да го спроведуваат „300е казна за кука без приколка“. Можеби е рекла/казала муабет, ама да си знаеш...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #2234 на: 06 Септември 2012, 11:48:41 am »
Мене татко ми ме учел дека најбитно е растојанието... така и пробувам секогаш, освен кога ја издувувам колата :)