Онак брат мој калибар си,се гледа по муабетот,имаш краток фитил,и јас сум таков а и имам многу дешафки.
1.Возам низ град,од спротива такси влегува во моја лента јас бегам се качувам на тротоар да не ме удри.Растегнав ручна 180 степени вртење и по него,кога застана му го блокирав патот излегов од колата,му ја отворив неговата врата и го извадив надвор,ама кутриот труе на алкохол,корне,очите не може да ги држи и ми вика еј полека што е раб,што направив,извини извини,па малку му се смири адреналинот и го оставив на улица легнат.
2.На паркинг пред диско едно простаче му го блокирало излезот,никако да излезам,мене и плус уште 3-4 коли блокирани од него,1 го чекаше,прашуваше чија е колата да го најде да ја мрдне,јас ни една ни две,таблиците вадење,на другиот блокиран му викам другар ајде по едно пивце ќе пиеме јас и ти а тој нас ќе не бара и успат на обезбедувањето му велам ако бара некој таблици за кола прати го кај мене.За 20 мин еве го сељакот и ми вика,ми кажаа таблиците кај тебе ми се,па едно другарче негово ми го повиши тонот арно се погоди газдата на локалот кое ми е пријателче инаку имаше да ги распарчам и двајцата сељаци.
3.Касно низ град возам и еден со едно ''спортско југо''застанат на сред раскрсница и си делка муабет,му свирам око не му трепнува,го заобиколувам и го редам со сите најубави желби кон сите домашни и странски женски пол.Утре дента случајно ме сретнува во маало и ми вика многу силен бе ти синоќа,а беше со уште еден,ни еден ни два го грабнав,арно братучед ми се појави во тој момент и ме отргна.
4.Паркиран пред сендвичара,само што сакав да излегувам од колата,уште не отворена вратата две скутери кои се тркаа поминаа и едниот ми го закачи ретровизорот и избега,влегување во кола и по него,го стигнав,проба да бега ама не успеа застана и со зборовите шетај бе селак да ти а е.ам колата скапана,па и намаана,кога го собрав на шамари клоци,па потоа имаше тужби,но сам себе си се закла,бидејќи малолетник во 2 часот по полноќ,со условна казна ја повлече тој неговата тужба против мене,јас мојата против него но државата по службена должност го гонеше,и го изгоре.