Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2633712 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2205 на: 05 Септември 2012, 21:13:00 pm »
Сељак кој сече две ленти од мавровка кога се приклучува кон Веро центар, и оди директ во трета  со желба да ме акне од позади, и после од ману према железничка пак сече. Ама овој пат од крајна лева сака у прва да отиде и пак да ме акне додека се движам во средна лента. Среќа негова што сврте кај веро, пошто доста ме накурчи, на следниот семафор ќе имаше вербално/физички дуел...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2206 на: 05 Септември 2012, 21:14:04 pm »
не им обрнувам внимание,дека обично си возам околу 80 на партизанска па си стојат на улица,ретко но кога ќе треба лупам на кочница малце да зашкрипи им го смрзнувам гомцето и си поминувам

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #2207 на: 05 Септември 2012, 21:14:53 pm »
Ама стварно не ми е јасно, мечка ќе научи точак да вози... кучињана џукели научија како да поминуваат на пешачки... Татко ми една ја има начекано,со слушалки на уши, он на точак и чекаат заедно на раскрсница да поминат и оваа трга на нејзино црвено, а од друга страна коли тргаат... татко ми ја фати за рака и кога оваа ги извади слушалиците и вика "Абе кокошко една, ќе изгинеш со слушалки на уши"

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2208 на: 05 Септември 2012, 21:21:57 pm »
Има, свирење и пцуење. Дома ко ќе дое ќе го прогонува фактот што го свиреле и пцуеле. Можда и ќе се опраи, а можда и не ;D

што ке го прогонува дома? ФАКТ некаков? ти се зезаш или...? ене го ново лисиче и аеродром е пуно сељачаана... претрчуваат на нивно црвено по пешачки, арно и дошле до него... ама се симиња од автобус и праволински пред или позади него иде директ преку булевар, се качуваат на новите жардињери по трева и пак другата страна на булеварот... и кога ке им свирнеш се понаша, фаци прави, крева раце у стилот ПА МЕ ГЛЕДАШ ЛИ... се обидувам да бидам мирен и сталожен... им одбивам на глупост дека се проста и исфрустрирана маса... знам дека е фрустрирачки во пеколов со автобус да се возиш, ама си седел до сега во него или си стоел, па протегни нозе бе 3-40 метра, напрај циркулација на крв во нив, до пешачки толку има помеѓу секоја автобуска... и јас не сум се родил во кола ебате... сум идел и јас со автобус и тоа ме влечкала мајка ми сама уште од 2 години, па цело основно со автобус освен пола 7-мо и цело 8-мо, па цело средно до 4-та година и тука веќе имав своја кола... па не се малку, 12 години со автобуси знам како е, ама па има и ред и закон по тоа прашање... кога ке ми крене рака или ако недај боже опцуе, се вадам од такт ама си седам мирен колку што можам... порано од кола им излагав сега веќе не... треба ептен да ми направи некој срање за да му застанам и да му излезам од кола... ке извади некој пиштол и ке зацрни ми фамилија... се ненормално е во државава...

ама во задње време гледам дека и само да му закочиш и да тргнеш у рикверц, патиките у гз ке ги стаат од бегање, а не си направил ништо... ваљда истите мисли ги имаат и они у глава... ама па дека ФАКТОТ што си го пцуел и свирел па и застанал ке му биде у глава... е тоа тешко... другиот ден па иста песна...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2209 на: 05 Септември 2012, 21:27:13 pm »
да се разбереме уопште не ми сметаат тие што поминуваат на црвено на пешачки,али ме нервираат кога знае дека е црвено а се пика да помине што побрзо,а ако му е на него зелено а ти треба да вртиш лево ко манекен се шета

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2210 на: 05 Септември 2012, 21:28:31 pm »
да се разбереме уопште не ми сметаат тие што поминуваат на црвено на пешачки,али ме нервираат кога знае дека е црвено а се пика да помине што побрзо,а ако му е на него зелено а ти треба да вртиш лево ко манекен се шета

ептен ми смета што поминуваат на црвено.. ако ја морам да дремам на црвено зад волан, НА ПРАЗНА РАСКРСНИЦА БЕЗ НИКОЈ ДА ПРОАЃА, зашто казната ми е 300 евра, неке дреме и он на црвено, зашто и за него треба да е 300 евра...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2211 на: 05 Септември 2012, 21:30:51 pm »
Сељак кој сече две ленти од мавровка кога се приклучува кон Веро центар, и оди директ во трета  со желба да ме акне од позади, и после од ману према железничка пак сече. Ама овој пат од крајна лева сака у прва да отиде и пак да ме акне додека се движам во средна лента. Среќа негова што сврте кај веро, пошто доста ме накурчи, на следниот семафор ќе имаше вербално/физички дуел...

078 735633, врти ако доеш у таква ситуација !

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2212 на: 05 Септември 2012, 21:33:13 pm »
луге да си знаете само... вербален дуел и тоа без лични навреди е во ред... физички више е ептен казниво и забрането... јас си се придржувам до првиот..колку можам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #2213 на: 05 Септември 2012, 21:38:19 pm »

запишано!

@Онак, така е, ама некогаш еднодтавно....долази до прекид филма! Погооотово со дете во кола!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2214 на: 05 Септември 2012, 21:39:08 pm »

ептен ми смета што поминуваат на црвено.. ако ја морам да дремам на црвено зад волан, НА ПРАЗНА РАСКРСНИЦА БЕЗ НИКОЈ ДА ПРОАЃА, зашто казната ми е 300 евра, неке дреме и он на црвено, зашто и за него треба да е 300 евра...

не верувам дека ти или било кој друг кога сте пешки и нема никој си го чекате семафорот

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2215 на: 05 Септември 2012, 21:42:52 pm »

запишано!

@Онак, така е, ама некогаш еднодтавно....долази до прекид филма! Погооотово со дете во кола!

Е тек тогаш ќе зажали маму му ебем !

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2216 на: 05 Септември 2012, 21:47:09 pm »

не верувам дека ти или било кој друг кога сте пешки и нема никој си го чекате семафорот

ретко сум пешки ама чекам... а и не скокам преку жардињери и не преоѓам булевари ако не сум на пешачки... и не дозволувам со тоа некој било кој да ме нарече погрдо или да се доведам во ситуација да треба со некого да се расправам за истотово погоре опишано на начин погоре опишан...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2217 на: 05 Септември 2012, 21:56:14 pm »
Пешки еве и да поминувам кај стигнам гледам кога нема кола ама ептен да нема кола значи ДА НЕМА КОЛА нигде :S а коа сум на пешачки, не ги ебам ко мене никој што не ме пројебава кога возам, така и ја доаѓам па мора да застане :S А кога возам, пропуштам од што мора на пешачки, не ми се даваат 400 евра за некое говедо, па треба после од земја да го лупнеш и од гз да му ги извадиш парите. А на пратизанска сеа, со семафориве...абе чоек коа има семафор коа ти е зелено не треба ја да се замарам дали на некој му се проаѓа улица или не...зашто за нив нема казни некој така ко 6 месечни плати?

Иначе денес, еден батка од браќата со бемве кабриоЉет кастм к*р се тресе од 92 година...вози 20 бучи ко да вози 220 :S само што не му се распаднал..значи тјуниран од првиот газда, а он е едно 16шти газда :S типот вози прво споро споро споро по илинденска океј пеки ја по него си кулирам ( ипак со мајка ми у кола) :D наеднаш доаѓаме кај семафорите кај Воена болница црвено си свети типов тепа гас на црвено да помине си викам што му стана :S од лево и десно коли фрчат среќа и тие од таму го видоа закочија ептен блиску :S Овој со кабриолетов му дејде до 2 микро милиметри од врата на другиов :S

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2218 на: 05 Септември 2012, 21:58:25 pm »
Има луѓе заслужуваат ќутек да јадат. Јас многу пати имам шлакано така идиоти. Сум грешел и јас ама секогаш човечки се извинувам, секогаш позитивен ефект добивам. Исто и мене ми се дешава, ко ќе ми се извини некој дури и криво ми доаѓа што сум изел гомна.

Така една штука пред наџак паркирала на сред раскрсница. Од нејзе неможам да видам дали иде некој, се вклучувам и во тој момент друга штука ја претицува, во врата ќе ми влезеше и што е најлошо сите прекршок правевме заради глупавата што со дете и со вол у кола паркира на сред непрегледна улица. И изедов нешто гомна и продужив. Другаров што работи у наџак после ми кажува дека и она и волотизеле гомна, среќа нивна и моја што не ги чув.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
« Одговори #2219 на: 05 Септември 2012, 22:00:18 pm »
то треба да се уништи, дур не завил недолжно семејство во црно ...