Возам прееска накај дома и ме фаќа црвено првиот семафор у ново лисиче и успорувам се тегнам малце дур да ми се пушти и си се пали зелено ја уште си се тегнам и глеам позади коли и викам ај да не ги успоравам, пуна гас и се подзалетав зашто знам дека наредниот семафор миЉарда посто се отвара. Гледам 4-5 деца тргаат на црвено да поминат и им блиндирам, ај океј тргнати беа више, ама мајката у пи*ка ја блиндирам они на модна писта ко да се, и свирам, не бре брате, понашање татко ми го ослободил скопје, лгенуем на свирка пошто се тегнат ко црева и кочам пошто не им текнуе у тоа главата глупа или толку ги воспитале од дома со оглед на тоа шо беа 16 годишни деца негде отприлика дека на црвено НЕ СЕ ПОМИНУЕ и уште застануваат се вртат да видат кој свири, у стилу што ни свириш бе, едната дрољетина дури и на улица стоеше. Леле да не беше девојка ми со мене у кола, ќе напрев инцидент. Абе сељачана бе од неописливо енормни размери.
Да не коментирам што се дешава на истата улица околу 4 саат попладне коа се враќаат со автобуси од работа, ама еднаш една "госпожа" како се претепа на жардињерите пошто изиграваше коњ и сакаше да ги рипне, абе ми се напуни душа. Не ми е јасно стварно на 20 метра е семафорот, боље претрчај на семафор и да ти е црвено, коа нема да идат коли, ама не се праи сељак бе жардињери да рипаш и ко камиказа да истрчуваш од позади автобус.