Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909958 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
Јас не знам зашто ги прават кружниве текови ??? Луѓево појма немаат како да пројдат на кружен тек...  Во Ѓорче кај СП Планет, катастрофа е... 

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Нормално сите сме против паркирање а сите го правиме :) Него Симо кај што паркира, таму не поминуваат луѓе не заради тоа што он е паркиран туку такво е местото..и затоа тотално го оправдувам Симо и неговата нервоза...тој стариот иако не ми личи на годините се напраил ептен Brainiac па што почнал да пцуе и се...свашта :)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
На тој кружен тек треба да има наместо белите линии армиран бетон можеби тогаш ќе научиме како да влеземе и излеземе правилно. Ова е неизводливо нормално ама барем ќе се поднаучат купените возачки малку на ред.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
А и самиот кружен тек е мал за 2 ленти, секој поголем камион мора двете да ги фати кога врти. Како и да е, таму секој ден си глеам глупости миљон!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Јас мислам дека Симо е во право,и воопшто не згрешил што паркирал на тротоар пред СВОЈАТА куќа..

Симо не се нервирај со тоа што он те опцул,само си докажал ниво на култура,а и овие што го бранат исто така докажуваат свое ниво на култура,пошто им се нема случено,но кога ќе им се случи истото тоа и на нив,некој пред татко и мајка да ги испцуе,сигурен сум има рогови од нервоза да им искочат..

На крај крајева за што кур плаќаме комуналии..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Не е битно... Јас знам дека никому не попречив (нити попречувам) таму пат, и дека пцости и навреди од некој нестрплив старец не треба да трпам.  Ние „младите шоферишта“ како сме се понашале, али затоа неговото културно „понашање“ беше за пример да им даде на сите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Нема везе, друга тема е тоа, може у живо да го дорпаиме муабетот, некад ако сакаш, да не труеме сега тука.

Пошто си у Ѓорче, а ја у Влае, ке поминеш да видиш што праам по дома, па ако сакаш ке пивнеме по нешто, ке замезиме итд :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Зонското паркирање у дебар маало, прв пут да идам кај чичко ми на гости и за тоа да платам 75 денара ;D

Му викам, друг пут нема да те штедам на ракија и пиво, нема више бон тон, 3 ракии и 4 пива, а шо го ебам  ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
Ма катастрофа бре а онде кај пајакон што се влегува урнаа кафанче, дуќан и перална за да напраат паркинг за пајак на општина центар...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
tolerancija i razbiranje kolegi poleka, sega i zestinava dopolnitelno ja razgoruva situacijata i stvara nervoza... poleka  ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Пред куќа се знае само свои коли. Или во договор со комшијата. Нема што да ми се паркираат други.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
А и самиот кружен тек е мал за 2 ленти, секој поголем камион мора двете да ги фати кога врти. Како и да е, таму секој ден си глеам глупости миљон!

Хинт: Ајде да наштекаме некако една камера кај СП. Да не има некој познат таму ? 

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Пред некој ден карши Алумина каде што се паркирани таксисти. Фино лепо има обележно место за такси возил со знак и исцртани полиња на асфалт. Е сега тоа не му е интересно па таксите се паркираат на тротоарот што е одма карши, дека таму има сенка.

Јас си одам накај дома со најлони во мене 100 и ови мангупиве дремат на сред тротоар и со отворени врати. Па јас морам да ги заобиколам, да излезам на пат, при тоа да пазам да не ми дојди кола и да пресечи на пола и нормално да внимавам на особата со мене што е.

Го прашувам фино такситот, дали знае дека од спротива има обележано место за такси возила и дали знае дека го попречува пешачкиот и велосипедскиот сообраќај?
Тој ми одговара: Дечко не беше тука ти кога се паркирав, да те прашам.
Им се заканив дека ќе ги пријавам во Полиција и Пајак служба, ама не го направив тоа.  И сега се каам.

Требаше да ги пријавам во такси компанијата, во полиција, пајак да му викнам, мамата нивна, нека му летаа тоа дозволите и лиценците како пилци па да почнат да понашаат како што треба.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Ја редовно се јавувам во нормалните такси компании (читај: Лотус, Наше Такси итн) кога некој нивни вработен ќе направи некоја креативна глупост по улициве. Не знам дали има некој ефект, ама сакам да мислам дека има.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Изгледа јас сум многу мек, ќе треба по агресивно нареден пат.