Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2906934 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Путот од задња 45 ка до обиколница, секоја куќа со црево си прснала пред своја куќа, кратери на сите страни. Ај што вчера ја перев, али гумиве ми се на 2.4 и секое камче го осеќам. Градоначалникот на Синџелиќ нека превземе мерки.
Куоре градоначалникот нема две чисти  :) Абе 4 години е на власт нема ништо направено, а сега избори се ближат одма свика состанок во школото демек кажете што ви фали за да средиме... А тоа населбичката како што ја оставил Тито на времето така седи ништо не е мрднато од тогаш. Зимоска една дупка се ископа после снеговите кај сервисот Колевски на никој не му текнува  да дојде да ја закрпи. Мани тоа кај мене на улица нема веќе 3 месеци улично осветлување... Катастрофа! А да не зборам дека уште неаме автобуси до центар и се гужвам секој ден со сељаци у 65 и 55ка додека они си носата компири и кромиди во автобус и безброј средношколски тепачки со браќата! Му се јавив на малограѓанинот (градоначалникот) еднаш у една емисија и му викам кога автобуси до центар? Он ми вика за мене центар е бит пазар... И што очекуваш од тој?
Да драги мои тоа е населба Ченто и прва прилика се катапултирам од таму :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Млади мамини мази со џипчиња што препекале да им ги купат што го кочат цел сообраќај и паркираат кај им дојде.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
денес паркиран јас правилно прописно ... некое копиле паркиран зад мене на сред улица со пуштени4 жмигавци неможам да излезам, чекам чекам едно 15 минути па ко му се пуштив после ... нема паркинг ми прај ами побарај не бев будала јас шо вртев 15минути паркинг да барам
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Стари пензионери кои мислат дека го создале светот и се понашаат така. Некој ден ми доаѓа да истепам стар чоек - срамота...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Стари пензионери кои мислат дека го создале светот и се понашаат така. Некој ден ми доаѓа да истепам стар чоек - срамота...
Почни да се возиш со автобус, Строго вторник и петок... Сврти 2-3 круга низ центар со автобуси и ке видиш што се дешава... Тек тогаш ке убиеш некого

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
До дуќан, по цигари... мал е паркингов, можам и на средина

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Стубче соборено :)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
Почни да се возиш со автобус, Строго вторник и петок... Сврти 2-3 круга низ центар со автобуси и ке видиш што се дешава... Тек тогаш ке убиеш некого

+1

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Некни...Един братко блгарин...трсеше изгледа нешто доле на пода,  не гледа напред и полека кара право на кај мене...нема друга туку бегај офроуд на страната чичко Спортекс. Си ги изгребав и двете десни врати од еден жбун.

Застанав и кога видов....:(...!$%&'

Ама фала му сепак, оти рекоа дека ќе се покрие со пoлирање а немаше да отидам во Овердравј и да се договорам за неколку подновувања ако не беше он и гребаницата ! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Путот од задња 45 ка до обиколница, секоја куќа со црево си прснала пред своја куќа, кратери на сите страни. Ај што вчера ја перев, али гумиве ми се на 2.4 и секое камче го осеќам. Градоначалникот на Синџелиќ нека превземе мерки.

Hah i ja "taze banjat" se imam zaebano natamu.
Ne znam sto opsesija im e na lugeto  da mijat dvorovi so crevo 24/7?
Dupkite se prikazna za sebe.

I da..edinstven nachin od Centio da stignes so bus do Centar/Rekord ti e sightseeing turata so 23 ka preku Lisice, Aerodrom..i toa onaka...so simbolicni  23 km/h...ispit da spremis dodeka da stignes.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Исто е и на патот за накај Матка, низ глумово ли шишево ли што се проаѓа. 2 братски кооперации, 2-3 братски минимаркета. И цревата на +35 степени, вода + кал, и река по улица. Зарем не сфаќаат дека влагата повеќе ги поти?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Луѓе, чудни сте понекогаш...
Прво за градскиот превоз..
Дали мислите дека во автобус се возат 8 луѓе + шоферот, а вие комотно ке драпате мадиња внатре? Па градски сообраќај е луѓе да се возат, а не автобусите празни да се шетаат....
Не заборавајте дека и вие еден ден ке бидете пензионери...Истите тие твореле, стварале и работеле за оваа држава...Истото и вие денес го правите...За утре младите и за вас вака да ви викаат? Зарем тие луѓе треба да седат дома и да умираат? Чудно...
Од една страна ми ја браните онаа циганскана криминалистичка банда, она племено кое Хитлер со време не го сотре, а од друга страна напаѓате поштен народ, кој си ја заработел пензијата, а и + ви смета...

Околу перење на улиците, кои и нив ги спомнавте...
Дестинациите ги знам онака, од видување што се вика...
По тие улици дневно поминуваат милиони возила...Порано поминувале 100 дневно...Знаете ли колку прашина се крева на тие места? Тие луѓе тука живеат и ја дишат прашината, практично се дават во неа!!! Ставете се вие на нивно место...
НЕ КАЛ, МОЧУРИШТЕ ке направам... Прво никој не води грижа за тоа, друго сите летаат со колите како божем на трка да се, 98% кои тоа го прават се сељачаана, не селани....И на тие им нема крај...
ДО вчера оделе пешки по 3 саата до првата автобуска постројка, а денес со дозволениот увоз на половни и скапани возила, купил скапаница од 1000 евра и мисли господ за муда го фатил па ке лета по улиците...А пешки не знае да иде...
Така да и ова го оправдувам и во потполност го разбирам населението кое пушта вода и ги мие улиците...Кога за миењето ке се погрижат градските власти, и кога улиците нема да имаат прашина и кал, тогаш пеки...Нема да се во право...

А бе во Германија 3 недели кондури немав исчеткано и ми падна чудно!!! Нема прашина...Нема ѓубре, нема сељачаана...А и таа што е тука најголемата, таму кога ке отиде се понаша како да е роден германец...Но тоа е...

Од оваа кожа у друга не се може.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
ej sale да не претера малце. никој не вика да не се возат пензинерите у автобус ама у петок и  вторник и да сакаш у автобус неможеш да влезеш зошто пензионерите искачаат само зошто превозот е безпари а не дека им треба нешто , мене тоа многу ме нервира иако имам двајца дедови и баба што го прават тоа цело време пак ме нервира многу , и тука се работи за менеталитетот на нашиот народ ке се види нешто безпари и мора да се користи до крај иако не ти треба. тоа ке се случи сеа и со опреа и балет и со театрите  чим власта ке обезбеди безпари карти за овие случувања човек кој што стварно ке сака да отиде на опреа или театар нема да може од луге кои појма немаат што е тоа а отишле зошто е безпари е  исто е и со автобусите.

а за перењето на улиците делумно си у право т.е за луѓето што купиле коли на старо . ама нема никаква корист со тоа што ги прскаат улиците пола од водата измешана со прашината која што станала кал е на троторатите и пола пак на улица за 2 сатти све ке се исуши и пак нема никаква врска прсакњето само џабе си ја прљам колата

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Сале, стварно ја претера. Ако на пензионерот му смета што јас сум ја оставил колата на тротоар пред вратата на татко ми и мајка ми, а успут може комотно да заобиколи со некговиот канта пони точак (дури и без да се симне), кој притоа го остави на сред влез од дуќанчето кај што пазареше, тоа не му дава право да пцуе како говедо по мајка ми дур сум јас со татко ми во кола, а и мајка ми беше на балкон. Срамота е јас да му држам лекции по култура на 70 и кусур годишен човек и тоа пред моите родители. Инаку, и татко ми и мајка ми се пензионери, но не мислат дека се творци на светов, и не се дрзнуваат така да се однесуваат.

Неговото безобразно однесување не е последица на тоа што тој творел и придонесувал, туку на неговата некултура која му е од мајка дадена (пред 70 години). Јас се засрамив затоа што помислив дека треба да го истепам тука пред вратата на моите (или мојата врата, и јас таму сум израснал).  
Јас навистина имам разбирање за повеќето луѓе,  но ако некој нестрплив дедо сака на тој начин да се замери со мене, вреди не само лекција усмена да му одржам туку и по некоја воспитна ако продолжи. А да не беа моите родители тука, ништо чудно да се десеше и тоа.

Исто така не сум бранел ниту една криминалистичка банда, нити криминал од било каков вид. Биди малку внимателен кога дискутираш и какви термини употребуваш, затоа што првиот дел од твојот пост очигледно и тенденциозно се однесува директно на мене, и е крајно навредлив.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
Колку што тој бил некултурен толку си бил и ти паркирајќи на тротоар, а и јас истото го правам. Тоа што куќата е моја/твоја/на татко ти/на мајка ми, не ни дава за право да се паркираме по тротораи, но се` додека знам дека нема да ме казнат за тоа, ќе паркирам на тротоар. Ќе дојде ден кога и по населбите ќе ги исчистат тротоарите од коли како што ја исчистија трета лента на цела партизанска. Тие колку не испарија, туку си најдоа прописен паркинг, а добар дел од луѓето си ги освежија гаражите претворени во шпајз и почнаа да ги користат.