Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2633625 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Шамар .

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Дупли пост.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Море ако е добра за клецање прво нека ја исклеца па после нака препаркира.

Ај сеа вака, бордо пежото и сребрениот голф се паркирале косо ама влегле во спротивен правец судејќи по стрелката за правец на движење. Поради нив тешко да се разминат две коли на улицата(да занимариме дека е едносмерна), и неможе пешак да се движи по тротоар. Затоа дур не е соодветно обележано како треба да се паркира, секој може да си ја интерпретира ситуацијата на свој начин. :)
Јас мислам дека фаланга го изнервирале говедата кои го блокирале пешачкиот премин, па така пешаците мора да се изложуваат на опасност одејќи по улица...

За таа стока само пајак му е мајка. Нека си купат гаражи или нека се возат со автобус.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Ај не претерувајте со погрдни зборови молам, нема потребa.

Градските власти создаваат невиден хаос. Не е точно дека улицата е двонасочна иако така е погрешно нацртано кога на левата страна улицата е слепа.
А сите кои паркираат таму знаат како функционира улицата. Погрешно е нацртано од пред 5 дена.
« Последно менување: 26 Март 2012, 00:32:48 am Falanga »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Што кола е ова Фаланга? ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Jazz?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Истото семејство не научи и не научи да паркира :)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Банза нае*а ти ;D
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
Во кола смееш да носиш пиштол, така вика новиот закон ама со изваден шаржер.

Подобро ич да не го носиш, как идат работиве ќе убиеш некој.

@Tome-Colt

Што ко улеташ на некој што има вистински пиштол? А и вистинскиот ако е така можеш да го користиш како плашливец, ако можеш ;)

Со дозвола за поседување само?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Ај не претерувајте со погрдни зборови молам, нема потребa.

Градските власти создаваат невиден хаос. Не е точно дека улицата е двонасочна иако така е погрешно нацртано кога на левата страна улицата е слепа.
А сите кои паркираат таму знаат како функционира улицата. Погрешно е нацртано од пред 5 дена.
Каква врска има смерноста на улицата со непрописното паркирање. Зар не гледаш дека пациентите го блокираат тротоарот кој е наменет за движење на пешаци а не за паркирање автомобили?

Убаво рекле, ќотекот излегол од рајот! Само казни за нашите прости племиња. Нека научат каде и како се паркира автомобил.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
А гојдо, што е најсмешно најголем дел од сопствениците на тие коли имаат подземни гаражи.

Истото семејство не научи и не научи да паркира :)

Е ај кажи како да го решиме тој проблем? Башка не сите од семејството паркираат така, само Џезот. Јас сум им спомнал два-три пати и сум добил насмевка и место за паркирање ама ме нервираат СИТЕ останати комшии што само јадат гомна позади грб а колите место во гаража ги оставаат на улица.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Каква врска има смерноста на улицата со непрописното паркирање. Зар не гледаш дека пациентите го блокираат тротоарот кој е наменет за движење на пешаци а не за паркирање автомобили?

А каква врска има власта и зонското паркирање, па што ги претворија сите тротоари во дебармаало, во зонски паркиралишта, па пешаците мора да се движат на улица? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Гојдо, кај Фаланга нема врска паркирањето на тротоар со пешаците. Помини од таму и ќе видиш дека тоа воопшто не е проблем, позади Џезот има паркче и од таму без проблем се поминува, а и на улица исто. Улицата е повеќе паркинг отколку вистинска улица ;)

@Фаланга
Ништо не можам да ти помогнам со паркирањето :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Дел од УЛИЦАТА орце николов е претворена во паркинг. Кај ДМ во најголемата гужва решија зонско да стават на УЛИЦА.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
@Фаланга
Ништо не можам да ти помогнам со паркирањето :)
Па во принцип јас си немам проблем со комшиите. Ѕвонам на домофон, праиме место за паркинг и се паркираме и завршена работа. Проблем не правам од тоа само ме нервира манирот, зошто да се зафатат 3 места за паркиг и тоа преку целиот викенд кога може да се зафати само едно место. Не е проблемот во незнаење паркирање зошто проблем нема за паркирање кога има само едно место слободно. Туку нервозата е зошто кога ќе се видат 3 слободни места кеифот е толкав за да се зафатат сите. Јас ти викам проблем немам и влакна на јазикот немам, веднаш реагирам, ама еве жена ми е посрамежлива и таа ќе треба да оди во друго маало да паркира и да се влечка со детето и торбите во раце кога инаку би можела да се паркира пред зграда.

Ама едвај живеам со тоа да не искршам некоја кола од оние за кои има резервирано место во подземна гаража а ги гледам секој ден пред зграда, често и пред самиот влез па не можам ни дома да влезам.