Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902784 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
ne s epalete na vakvi gluposti moljamvi se :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
На другарче (20 и нешто години е) пред некое време му извадија пиштол и му вперија во глава преку прозор затоа што наводно им пресекол пат кај Порта Влае.
Дојде блед на свирка, го олабавив со 2-3 водки. ;D

Е ако де, друг пат ќе пазит како возит. Ако мубпресекол стварно, ако не да изнакупиме сите пушки пиштоли и да шибаме xD

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
На булеваров кај Олимписки, постар човек ме замоли да му помогнам да гурнеме кола да му запали ( Мондео караван ;D).
Зимаме залет, човеков почнува да вергла и од споредна уличка бело Поло гледа дека гураме и  ни пресекува пат.

Човеков врти лево да го избегне Полово и да задржиме моментум и вергла, Полово свири и мафта.

Малку ни е ова што ни се дешава.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Има една мисла вика: Трпеливоста не е да почекаме, туку како се однесуваме додека чекаме #семесинапово.

Вчера не толку што ме изнервира, колку што ме зачуди како сите премногу брзаат пред Собрание во 20.50 да си стигнат дома. Изгледаше како во 4 саат само потемно.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
На булеваров кај Олимписки, постар човек ме замоли да му помогнам да гурнеме кола да му запали ( Мондео караван ;D).
Зимаме залет, човеков почнува да вергла и од споредна уличка бело Поло гледа дека гураме и  ни пресекува пат.

Човеков врти лево да го избегне Полово и да задржиме моментум и вергла, Полово свири и мафта.

@Stratro како се пали кола на гурање со верглање? Зарем не е класичен метод, втора брзина со даден контакт. Или за намалена компресија во рикверц.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Така де...почна да "вергла " колата како пред да запали...
Како да го пишам..."пушти кумплуг, стисна гас, колава почна да т`ртка. ;D"

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Да шмелца ;D ;D ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Лошо е кога шмелца, еден стокец така го туркавме да запали, и се запали во буквална смисла на зборот.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Така на едно форд мондео 94 тие години, се скина ребрасти каиш. Од одложување да купи акумулатор, си отвори поголема работа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одложувал и ремен да смени тој, не само акумулатор да купи :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
Па сигурно одложил и ремонт, ваљда фордот завршил во некој отпад.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Јок, се вози секој ден. Од отпад зема глава за моторот, нов ребрасти, акумулатор нов и пали вози.   :D

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083

Хаххаха, може е некој синдром на Поло возачи..............пред некој ден на паркинг се дешава дефект и ја буткаме колава да је тргнеме на паркинг место да не смета, буткаме и таман да почнам да го вртам воланот накај местово, улетува еден чича-мајстор со Поло на местово, мртов ладен излегува заклучува, му викам тргни ја колата нели гледаш дека буткаме да ја паркираме, па има место ми вика ене понатаму, коа ми зовре у глава, па изброив до три да не го задавам.........среќа овие од паркингот му сугерираа да ја тргне.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Прекрасно е Скопје за Велигден. Паркинг места во изобилство, нормален сообраќај, никој не се глупира и не брза никаде. Камо секој ден да е вака.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Прекрасно е Скопје за Велигден. Паркинг места во изобилство, нормален сообраќај, никој не се глупира и не брза никаде. Камо секој ден да е вака.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Девојка ми моментално живее на Орце Николов кај машински, преку работна недела нема шанси да најдеш позади зграда паркинг па обично паркирам кај факултетите што и тоа е знак прашалник дали некогаш ќе најдеш место, завчера после работа бев кај неа и од прозор глеаш скопјаниве како мкнат куфери и се товараат, во рок од 17-19ч(2 часа) позади зграда паркингот беше пустелија…

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)