Прекрасно е Скопје за Велигден. Паркинг места во изобилство, нормален сообраќај, никој не се глупира и не брза никаде. Камо секој ден да е вака.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Девојка ми моментално живее на Орце Николов кај машински, преку работна недела нема шанси да најдеш позади зграда паркинг па обично паркирам кај факултетите што и тоа е знак прашалник дали некогаш ќе најдеш место, завчера после работа бев кај неа и од прозор глеаш скопјаниве како мкнат куфери и се товараат, во рок од 17-19ч(2 часа) позади зграда паркингот беше пустелија…
Sent from my iPhone using Tapatalk
@Kikac top tip - во работна недела ќе си паркираш внатре во паркинзите на ТМФ/ФЕИТ. На едниот нема рампа, се влегува од Никола Тесла во еднонасочната уличка помеѓу факултетот и основното училиште (пази има легнат полицаец на сензор), а другиот во близина на Драмски подигната е рампата.
Таму и паркирам јеби га, а прелани сјебав кратка спона на Е класата од тој лежечи, сеа си движам до 20 на саат таму…
Замисли сите така ако прават.
Почнато е, само чекам кога ќе стават рампа, пред 10тина години мислам и имаше таму, е тек ќе биде тепачки по зградине за паркинг
Бај д веј, од другава страна има рампи и гледам дека некои од станариве тука имаат картици(поточно кај технолошко-металуршки и на електро факултет паркинзите), да не знае некој од кај се картиците и кој ги дава, а не сум баш у некој контакт со станариве да ги прашам
Sent from my iPhone using Tapatalk