Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900341 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
абе пола веспа ми однесоа, не цела, пола
во нај центар на скопје, во зграда со заклучена врата

седиште, пола пластики, сајла за брзиномер, кацига, шушкавец
цела да ја земеа, немаше да ми биде толку криво
Скриена камера :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Упм, страв ми е у некој забацен дел од градов со веспата да отидам ако не ја гледам цело време, налет!

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
Me zamislivte sega, jas tocakot taka go ostavam na rabota, vnatre vo zgradata zatskrien za da ne smeta, ama ne go klucham, I do sega sekoj den su go naogjam, ne dek e skap tochak ama si go imam of 8-mo oddelenie I epten si go sakam. Ke pocnam da go klucham od utre posle ova sto ve chitam tuka.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Што сакаш прави му, ако ми падне на ум или за ќеф  да го крадим, ќе го крадим.

- Pasha Zoti Grchec

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Мене 5 точаци ми украдоа. 2 на мајка ми 3 мои. Еден го вратив и па ми го украдоа. Од пред прозор, на приземје сум. И на другаров еден на сред крадење го фатив. И неколку години без точак сум. Сега планирам да си купам еден во новава зграда по безбедно ми е.

Ова во карпош 1 иначе, карши зоолошка...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
Од скапите си купувал ти, затоа...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не бе какви скапи. Чкартоини, се возело нешо. Да биле скупи дома ќе ги качував...

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
Нема врска скап ефтин све се краде. Точак ти е најбољи работа за низ центар али пустото треба подобра организација за да функционира се тоа многу подобро. Дури и овие што изнајмуваа точаци од паркинзи не знам дали функционират сеуште и тоа беше океј проект но ќе беше уште по океј доколку со парите што ги собираат за рентање ги вложуваат во резервни делови и нови велосипеди, а секако и да сме по совесни кога рентаме пред година дена сакав да рентам и ми вика дечко почекај нема да пробам овој да го оправам ми го вратија со испадната педела она буквално цела извадена ми ја покажува, што ли му правел тој пред мене за да ја отцепи така богзнае.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Мене 5 точаци ми украдоа. 2 на мајка ми 3 мои. Еден го вратив и па ми го украдоа. Од пред прозор, на приземје сум. И на другаров еден на сред крадење го фатив. И неколку години без точак сум. Сега планирам да си купам еден во новава зграда по безбедно ми е.

Ова во карпош 1 иначе, карши зоолошка...
На мајка ми пони точак стар 20 години и го украдоа од ходник на 11 спрат.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Мојот никој нејќеше да го украде па и го подарив на девојка ми :D го оставав низ цел град потпрен на дрво, на бандера, на ограда ниту врзан ниту заклучен. Пред Челик дремеше потпрен на дрво 2 дена, никој не го зема.

Ништо посебно стар 10год купен од Вучко за 10к ден. ни алу рам, ни шимано, ни калници, ни дискови некое кинеско срање али ме носеше од А-Б без проблем, најбоље точак евр, дека не морам да го мислам.

Иначе сличен таков чкарт од Мавровка купен за 5-6к ми го собраа од влез со врата на заклучување, врзан со ланец и катанец на гелендер пред 10тина години, па го земав овој од вучко и ден денес се вози, сигурно има 100к километри поминато, го убив од возење...само гуми му имам сменето неколку пати и таа тенката осовина меѓу педалите не знам како се вика, таа 2 пати ја мењав ради ивичњаци + килажа.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
И добро, шо им прават на украдениве точаци?
Ги продаваат некаде?

Па мало е селово, ќе се дознае тоа.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Нешто растураат за делови, нешто ќе склопат од 2-3 различни, нешто ќе префарбаат и пак у оптек, евентуално ако ги извезуваат за препродажба.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
Порано кружеше дека на оној кај кале што беше дивиот пазар ги дилале, а колку е вистина појма немам

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Појаките точаци одат по селава наши, од таму на Косово, од таму не се знае каде. Поефтиниве назад во оптек, можда во други градови.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
niz pomalite gradovi i sela normano, mozda malce prefarbani... kako ke si gi prepoznaetee deka e vasiot, ke smeni nesto od edniot na drugiot se e na straf...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.