Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2701130 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3450 на: 12 Декември 2012, 16:02:36 pm »
А Филип, "Јас не го наоѓам точниот одговор во ниту еден од понудените" . пхххххх :D :D

:-)

aко сакаш да те разберам ќе мораш да користиш реченици кои содржат информација :-) „пххххх“ не знам ни што ти значи, ни која е пораката која сакаш да ми ја пренесеш

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20698
« Одговори #3451 на: 12 Декември 2012, 16:08:56 pm »
Тојота Карина што преживеала фронтален удар со прекршена хауба и здробени фарови изместени од лежиште (познати како бетмен фарови) сеуште учествува во сообраќај.
Ме пропушти на пешачки кај Холидеј Инн и додека поминував му се изнасмеав гласно на возачот, не можев да се воздржам :D

Можда у моментот ја носел на сервис... Ако била у возно стање, зашто да плаќа за шлепање?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17593
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3452 на: 12 Декември 2012, 16:12:02 pm »
На паркингот кај Југодрво си влезе човекот, таму сервис нема ко што знам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20698
« Одговори #3453 на: 12 Декември 2012, 16:14:24 pm »
Каков дебил :D

Може таксал некоја Корола од паркингот, па на принцип „самопослуга“ ќе ги најде потребните делови :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3454 на: 12 Декември 2012, 16:48:40 pm »
Дени со кој памет "шибаш" со 50 км на час???

Иначе филип, а што мене ме занима дали тој/таа што ќе поминува улица е на дијазепам или на амоксиклав? Па она треба да си го постави тоа прашање, на крајот он/а треба да го постави тоа прашање, тој ќе излезе повреден и слично, а не по секоја цена да рипна да претрча. Пешачки е да, ама мора д аима услови за тоа!

Дени нејубаво напиша
ТОА Е ЗЛОУПОТРЕБА НА ЗАКОН!

Али ипак, треба да се пази и да се 4 очи отворени, како што пиша и Сале
« Последно менување: 12 Декември 2012, 19:08:36 pm DayWalker »

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #3455 на: 12 Декември 2012, 16:51:49 pm »
Има и камикази што се фрлаат за да земат некоја пара од осигурување :) пази си ти сепак. А ФилипВ не е точно дека застанува на секој пешак за да го пропушти, заеби тие муабети :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
« Одговори #3456 на: 12 Декември 2012, 17:18:16 pm »
А семафорите за пешаци што се ставени,зарем зелено кога ми свети на мене и на други учесници во сообраќајот,јас да застанам треба па некој од позади да ме акне и да ми се одмили и возење и се..?

Не треба да им застанеш, но треба со едната нога на кочница спремен да си и да гледаш некоја будала да не ти се фрли под тркала...Дали е замислена или е болна или е дрогирана, небитно...И да ти е зелено, ке го јадеш со се ташаци...НА ПЕШАЧКИ СЕ ДЕСИЛО...
Нема кој да докаже...Не дај боже ко што кажав, стока ке ја носиш на душа цел живот...Ке ти се скења све ради некоја будала...Па да га ебем, ако треба и на зелено ке му застанам на сељакот, само да не го лежам...
Инаку раката на свирка спремна, чак што више и превентивно ке си се изнасвириш ако ги видиш на пат...Пошто сепак, ние сме многу интелигентна нација, па си поминуваме на пешачки и на црвено и на зелено, на своја рака...Пошто сметаме дека нема опасност од било што...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3457 на: 12 Декември 2012, 17:19:49 pm »

И да ти е зелено, ке го јадеш со се ташаци...

Јок, ќе го јаде тој што ќе загине пред се ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
« Одговори #3458 на: 12 Декември 2012, 17:34:01 pm »
Не бе брат...Остај...Тој ке се спаси...ТИ реков, не дај боже ни на најголем душман таква работа...На еден другар му се деси такво срање, среќа тешки адвокати, тешки изјави, тешки хипотеки на куќи, чуда итн итн, условни казни што све не за да остане надвор...Али ипак си одлежа малку, колку за атер...
Пу пу скраја да е, чук чук чук у дрво 3 пати, мрдање од место...гризни јазик...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3459 на: 12 Декември 2012, 18:16:25 pm »
Се шалам, и ниту еден ден да не лежиш, на душа ќе го носиш и ќе го мислиш, макар не бил ни малце виновен.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3460 на: 12 Декември 2012, 18:47:27 pm »
Сале е у право, на крајот од денот ние ќе искочиме криви, али муабетот ми е дека треба свеста на пешаците да е малце поголема! пред 5 минути, у ѓорче маж и жена ми трчаат на улица поминуваат нити на пешачки ни ништо, далеку многу бев, ама се опнав на свирката да им дојде можеби малце страв или од кај да знам. И јас сум пешак, не се родив у кола, ама бар гледам 15 пати лево и десно пред да помислам да поминам улица, а дали е пешачки или не не ми игра голема улога, не се ослонувам на тоа "тој другиот со кола да пази и да застане" туку кога јас гледам дека може да се помине поминувам!

И да треба да почне да се воведуваат казни за пешаци! како за сите така и за мене, доколку поминам на црвено ( за пешаци) радо ќе ја платам казната, пошто е моја грешка! А заради тие мои грешки, си го загрозувам најпрво мојот живот, животот на оние околу мене, а и на некој трет кој се нашол на погрешно место во погрешно време!
Само уште еднаш ќе кажам, ајде ќе сватам тоа да го прават средношколци у пубертет, не е океј, ама сите го поминале тоа, ама мајка со мало дете во рацете? Тоа е за мене незнам, нешто ретардирано, а да не почнам да зборам пензионерите што прават!

И секогаш кога возам иам 4 очи отворени за пешаци, од кај да знам од кај ќе рипне некој и у секој момент се обидувам да бидам подготвен да имам време за реагирање, ама како што кажав, некогаш неможеш, дали ради услови на пат или слично! Поготово со снегот!

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5079
« Одговори #3461 на: 12 Декември 2012, 18:50:54 pm »
Не ти се плашат веќе од свирка :). Ти треба некое машиниште од кола и малце да го затурираш да им се пресечат нозе...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #3462 на: 12 Декември 2012, 19:45:16 pm »
Јас на тикото имав финта... прскалките за вода се вртеа на страна и прскаа сигурно 2.5 - 3 метри... Кога и да видев некој да се спрема да помине,а да не е на пешачки или да му е црвено, го јадеше стапот мокар :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #3463 на: 12 Декември 2012, 19:49:54 pm »
Лелеееее што видов денес!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7339
« Одговори #3464 на: 12 Декември 2012, 21:40:05 pm »
Mi tekna povtorno na Leov junior i negovoto ferrari. Sluckata mi e raskazana od blizok covek, ne sum prisustvuval na nastanot:

Leovce se parkiral na sred raskrsnica vo Stip, pred Square. Dosle dvajca policajchinja, i seuste nisto ne rekle, ovaj pocnal da im se dere, da gi pluka. Potoa vleguva vo kola, pravi 360 stepeni, pali gumi, pak 360 stepeni. GO parkira ferrarito povtorno na sred raskrsnica i si vleguva vo kafic. Cajkancinjata so podvitkani opaski si zaminuvaat.

Odamna bese muabetov, mozebi veke ne gi kazuvam nastanite skros tocno.

Еха, ако почнам да кажувам што све се дешава пред Лого и Сквер со бесни коли ... Далеку сме од еднаквост пред законот.