Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3034159 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #19620 на: 20 Септември 2019, 22:08:33 pm »
Кога ќе се сфати дека булеварите не се автопат и дека нема спора, брза лента >:(

Споро му било што возам 60/65 па сакаше да ме претица од десна лента. Ќе се зденеше во застаната кола. Потоа ме стигна, ми гестикулираше дека требало да возам на десна (спора) лента, поради мене ќе се зачукал во запрената кола, па прејде пред мене и 2,3 пати газеше на кочница...

Пред година- две јас ја начнав темава тука дека дури и со 80 км/ч во лева лента на булеварот кај Автокоманда често се наоѓа по некој на кој ќе му бидеш спор и кој ќе ти се залепи и бленда да му се тргнеш  како да си на автопат.

Дел од  "каиш светците" од пред некој ден ме советуваа дека  "може човекот стварно се брзал" и дека треба да му се тргнам на таков,  а мојот став беше дека булевар не е автопат и дека ако му се брза нека се снаоѓа сам низ трите ленти, како што правам и јас кога брзам.

:)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
« Одговори #19621 на: 20 Септември 2019, 22:11:34 pm »
 „јас веќе влезен во кружниот, ќе се залепеше во мене странично па уште свири глупавиот. “ - свири му и ти, шо го ебиш

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44584
  • Il Moderatore
« Одговори #19622 на: 20 Септември 2019, 22:28:42 pm »
Ако бленда, и сака да те претица, барем од две причини јас би се тргнал:

1. Пушти го нека крши глава, за да не ти ја искрши твојата
2. Не сме сами на светов, па и во сообраќајот, и терање инает (колку и да е вградено во нашите балкански гени) нема да испадне на арно на крај.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #19623 на: 20 Септември 2019, 22:39:22 pm »
Bas zatoa sto ne sme sami, koga licno brzam sam se snaogam. Ne baram da bidam tretiran kako povlastena mecka vo leva lenta. Cesto koga nekoj mi se  lepi taka i nemam bas mesto vo desna za da mu se trgnam a i crepot nema kade da brza koga na prviot pesacki semafor go stigam...duri i so Jugo.

A dali ke ubrzam vo leva samo za da mu udovolam, zavisi od raspolozenje i okolnosti...pogotovo ako vozam nad 70km/h..

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 537
« Одговори #19624 на: 21 Септември 2019, 05:23:56 am »
Ако бленда, и сака да те претица, барем од две причини јас би се тргнал:

1. Пушти го нека крши глава, за да не ти ја искрши твојата
2. Не сме сами на светов, па и во сообраќајот, и терање инает (колку и да е вградено во нашите балкански гени) нема да испадне на арно на крај.
Можда у понормална земја каде што (можеби) има оправдана причина за аблендирање.  Али тука ќе му намалам на 50 па ако е курназ да се тепа или слично, слободно нек повели.
Не смее никој да врши притисок во сообраќај, без разлика дали е шпон, некоја сељандура од Инџиково или некоја умислена фацка од Центар.

Вишак нервоза обожавам да истурам по такви усијани глави, а по мое искуство до сеа обично тешки пички испаѓале увек таквите.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #19625 на: 21 Септември 2019, 09:51:07 am »
Realnost br. 1: Vo 9 od 10 slucai 50 km/h e presporo za vozenje niz bulevar  i bravo za onie koi se pridrzuvaat do ovaa brzina. Ne me nerviraat, ne im se lepam i ako mozam , bezbedno gi preteknuvam bidejki I porano i sega vo prosek vozam 60 do 75km/h niz Sk, a na 80 imam ukluceno speed warning.

Realnost br. 2:  9 od 10 od onie koi se lepat, svirat i blendaat ne brzaat nikade. Toa se najcesto seljoberi koi od Vento dizel evoluirale vo Audi od pocetok na vekov i faktot deka nekoja kola im se trga od patot ima pozitivni efekti vrz nivnata mazevnost, seberealizacija i pozitivno sfakanje deka daleku dogurale vo zivotot.Kako sto rekov, na prviot semafor site sme pak eden do drug. Provereno mnogu pati. Ironocno, vistinski skapite i brzi koli niz soobrakajov se odnesuvaat najkulturno.. Ne pamtam skoro nikogas nekoj so AMG da mi se isponasal vaka.

Realnost br. 3:Lepenje do branik i blendanje e kaznivo so zakon, no vo slucaj na nezgoda nemam ideja kako toa bi se dokazalo na lice mesto... kako i vo ostanatite 9 od 10 zakoni kaj nas doneseni samo na hartija.

Realnost br. 4:Vo pravo e Simo deka najmalku boli glava ako mu se trgnes na takov, no kako sto rekov nekogas nemas kade, kako sto nemal ni onoj koj mu se zalepil na @Mikius pa za malku ke se zdenel vo sredna lenta. Da  e srednata prazna i da imam kade da mu se trgnam verovatno ni on nema da mi blenda tuku ke me pomine od desno.

Mene TOGAS pocnuva da mi zovriva odvnatre...pogotovo ako vozam dete nazad i  treba da se izbroi do 10 sto ponatamu so takov.

"Madness is like gravity. All it takes is a little push". - The Joker-Dark Knight

;D
« Последно менување: 21 Септември 2019, 10:19:37 am Stratro »

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1892
« Одговори #19626 на: 21 Септември 2019, 09:56:46 am »
Дечки озбилно не се тргате ако некој бленда ???
Па добро бе, може стварно има причина, може вози повреден човек или дете, можда ринглата на тројка ја заборавил дома или па у ВЦ му се иде, има мал милион "оправдани" причини зошто му се брза. Па колку тој во Ваши очи се курчи као возам брзо ми се може, толку и Вие се курчите као ми се може да не те пропупштам да поминеш па кој те е*е. Си има полиција ако го фати за брзо возење па нека го санкционира.

Инаку пред некој ден добив инфо кое незнам колку е точно дека новиве радари низ град до 70 не мереле, над тоа снимале, а на автопат до 140 не мереле над тоа снимале, му верувам на изворов па веќе си го подесив бордот да ми пишти над 68 км/ч.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10330
« Одговори #19627 на: 21 Септември 2019, 12:14:06 pm »
Случката беше по 3та мак бригада (2 ленти) од Лисиче кон центар. На претходните семафори не беше позади мене, најверојатно правел слалом. Кога се појави позади мене не блендирање да му се тргнам, туку направи маневар во десно но и да блендирање немаше да се тргнам бидејќи го забележав запреното возило на десната лента. Во спротивно ќе му се тргнев, сигурно немаше да ми падне курето :)
Наредните семафори беа на црвено со 10тина коли пред нас.
Се исклучи кон бензинската на Макпетрол, го испратив со поздрав среден прст ;D

Најкабает беше застанато возило.
А ме налути неговото сфаќање дека јас по дифолт мора да возам по десна лента као на автопат, па ете, поради мене ќе погинел.

Класичен пример на road rage.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
« Одговори #19628 на: 21 Септември 2019, 12:18:14 pm »
Toa shto vo kolite se vozat bolni lugje ne znaci deka odat na bolnoca pa se brzaat. A i danodat, toa ne e opravdanje da ispotepas 10 dusi po pat...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55150
  • Махер
« Одговори #19629 на: 21 Септември 2019, 13:01:38 pm »
Дечки озбилно не се тргате ако некој бленда ???
Па добро бе, може стварно има причина, може вози повреден човек или дете, можда ринглата на тројка ја заборавил дома или па у ВЦ му се иде, има мал милион "оправдани" причини зошто му се брза. Па колку тој во Ваши очи се курчи као возам брзо ми се може, толку и Вие се курчите као ми се може да не те пропупштам да поминеш па кој те е*е. Си има полиција ако го фати за брзо возење па нека го санкционира.

Инаку пред некој ден добив инфо кое незнам колку е точно дека новиве радари низ град до 70 не мереле, над тоа снимале, а на автопат до 140 не мереле над тоа снимале, му верувам на изворов па веќе си го подесив бордот да ми пишти над 68 км/ч.
Си имаш закон, ти кажува 30кмч над дозволено. Нека мерат до колку сакаат, треба да се трудиш да си во рамките до 30кмч над знаци. 140кмч ретко стојат зошто ако има знак 120кмч треба 171 да те измери за салам казна.

Они стојат кај 80 на автопат. Зошто таму се бере бостанот. :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2741
  • Шалабајзер
« Одговори #19630 на: 21 Септември 2019, 14:57:11 pm »

Они стојат кај 80 на автопат. Зошто таму се бере бостанот. :)

Ко на пример Тетово Гостивар, некои стари знаци со работа на пат ограничено 60, стара патарина градско до пред некое време....

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5257
« Одговори #19631 на: 21 Септември 2019, 15:21:44 pm »
Се трудам кога ќе ги видам да не сум многу над 50, обично ова е кај АСУЦ кај што стојат затоа што тамо поминувам. На неколку пати ми се случува да сум 65-70 кога ќе поминам ако не ги забележам и ниту еднаш не ме застанале. Пу Пу да не се заречам, претпоставувам дека ловат само над 80.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4770
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #19632 на: 21 Септември 2019, 19:39:00 pm »
Мене ме казнија за 67. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19633 на: 21 Септември 2019, 19:53:04 pm »

Стариот на жена ми го казниле со 64

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #19634 на: 21 Септември 2019, 21:02:22 pm »

Стариот на жена ми го казниле со 64

Купете си мотори од 600 кубика нагоре.
Строго над 120 низ град и мирни сте.