Ја обично низ град после радариве не возам појќе од 60-70, воглавно гледам да не сум над 80 по булевариве, дозволата ми носи леб и многу ми е битно да не добијам забрана. Ако има некој нека крши глава си возам по средна, нек иде. Но и мене ми се случи истото пред некое време, со комбе бев возев 70 некаде во левата пошто и ќе вртев лево подоле, блендаше блендаше позади мене и ме помина од десно и искоментира нешто во стилот ,,тргни се да возам'' така нешто. Страшно неписмен народ. Да проаѓаш често по еден ист булевар каде што постојано мерат и мерат секојдневно со троножциве и пак да возиш брзо треба или да ти фали нешто или да имаш значка. Пошто ако имаш значка можеш да правиш што сакаш во оваа држава.
И уште нешто да спомнам, кога ќе научат одредени луѓе дека рикверц не се враќа со глава свртена позади? И кога ќе научат како се вози на кружен тек? Доаѓа од нова македонија према кружниот кај католичка, има знак пред него за кружен тек и триаголник ( крстосување на пат со првенство на минување), јас веќе влезен во кружниот, ќе се залепеше во мене странично па уште свири глупавиот. И кога ќе научат дека од десна/втора лента последна на кружен тек не се оди лево, на трет излез, се оди или десно, или право. Си има доле хоризонтална сигнализација, си има знак од која лента кај се вози, јас не знам до толку што не им е јасно.