Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3287472 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18450 на: 22 Октомври 2018, 14:12:25 pm »
Ме изнервира што тазе асфалтирана улица од кружен тек влае до мост лепенец, пропадна за нецел месец - сега е пак раскопана кај семафорот за населба влае.
Ме изнервира што тазе асфалтиран булевар од кружен тек влае до влајко, го раскопаа попречно 3 дена после асфалтирање, зошто цевки им текна да местат.

Ние сме само за ливада и макадам. Не сме за асфалт.....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #18451 на: 22 Октомври 2018, 14:24:50 pm »
Ме изнервира што тазе асфалтирана улица од кружен тек влае до мост лепенец, пропадна за нецел месец - сега е пак раскопана кај семафорот за населба влае.
Ме изнервира што тазе асфалтиран булевар од кружен тек влае до влајко, го раскопаа попречно 3 дена после асфалтирање, зошто цевки им текна да местат.

Ние сме само за ливада и макадам. Не сме за асфалт.....

Јас си возам по улицата, конечно една со нивелирани шахти да не избегнуваш слалом, кога наеднаш дрвено магаре за сечење дрва на сред улица... Не знам дали ја виде дупката пред да раскопаат, имаше 20cm

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #18452 на: 22 Октомври 2018, 15:42:17 pm »
Цело лето, додека немаше гужва, ништо не се работеше (луѓе на одмори, децата на распуст, растеретено), дојде крај на септември/почеток на октомври и почнаа да ја средуваат Огнен Прица, прво со гребење на асфалтот, па возевме така едно две недели со наизменично пропуштање на коли од двата правци, шахтите штрчеа некои 5 см и оние поопасните мали капачиња, идеални за распарување на гуми и бандажи и сега ја асфалтираат......проблемот е во тајмингот и преспорото работење на фирмата (незнам дали можеа повеќе и побрзо со 5 луѓе на терен)....на таа улица најголем проблем беше тоа што шахтите (по 5 шахти на м2) не беа нивелирани, така да ако тоа не е средено џабе асфалт....

Мора да го спомнам и новиот кружен тек кај последна 24, почнаа со градежни активности втора половина 2015 година и уште не е готов, сега почнаа со асфалтирање ама не целосно, на секои 3 метри има по еден ров (4 комада со земја која ја носи вода при секоја киша), прашина, земја, кал цели 3 години....додека пак булеварот што се проби од овој кружен тек до Цементара, асфалтиран со еден слој асфалт во 2016 година (ама ок, конечно се среди тој дел) сега го копаат од десната страна да ставаат цевки

Баш брзо завршија работа. Ја мислев ќе трае со месеци а тоа за две недели ја средија.

Пенов на времето ја правеше година дена, само што ја завршија пак ја прекопаа утнале нешто со канализацијата. Овие ја почнаа ден пред референдум сабајлево готова беше. На 900 метра улица има 37 шахти ..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #18453 на: 22 Октомври 2018, 15:51:45 pm »
4 пати после пенов се праи и прекрпува таа улуица... кариери градат некои на тоа парче асфалт ;D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #18454 на: 22 Октомври 2018, 17:01:03 pm »
партизанска после нецела година веќе се прават канали, посебно воочливо е спроти хотел Карпош

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #18455 на: 22 Октомври 2018, 18:45:49 pm »
Имаше една од Балашевиќ....
„Путуј Европо, немој више чекати на нас“...

Мора да го спомнам и новиот кружен тек кај последна 24, почнаа со градежни активности втора половина 2015 година и уште не е готов, сега почнаа со асфалтирање ама не целосно, на секои 3 метри има по еден ров (4 комада со земја која ја носи вода при секоја киша), прашина, земја, кал цели 3 години....додека пак булеварот што се проби од овој кружен тек до Цементара, асфалтиран со еден слој асфалт во 2016 година (ама ок, конечно се среди тој дел) сега го копаат од десната страна да ставаат цевки

Од блиски извори. Кружниот тек на последна 24ка тек ке стои. Имотно правни нерешени, уште од претходна гарнитура. Типот барал чудо од пари. Договарање не е на повидок.
Инаку шахтите на Огњан Прица се во просекот. Од прва барем половина се утнати.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #18456 на: 22 Октомври 2018, 19:49:19 pm »
Уште ли ќе ги кршиме колите? :'(

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #18457 на: 22 Октомври 2018, 20:10:37 pm »
Од блиски извори. Кружниот тек на последна 24ка тек ке стои. Имотно правни нерешени, уште од претходна гарнитура. Типот барал чудо од пари. Договарање не е на повидок.

Тоа па со имотно-правните односи ич не ми е јасно, да му е*ам државата.
Државен интерес е булеварот да биде прав, а не стестнет. Да биде безбеден и пешаците да не се симнуваат на коловоз.
Прво, водњанска, па „крвиот мост“ кај железничка,  после булеварот кај „Раде Кончар“ во аеродром, па во Ѓорче на 4-ти Јули, па сега овој кружен тек, сигурно уште 100-тици може да наброиме..

Е сеа, ако е државен интерес, пушти го багерот, нека сруши. На оштетениот нема ништо друго да му остане, освен да ја тужи државата. И ќе ја тужи. И државата ако е паметна, одма ќе оди на судење, и судијата ќе одлучи обештетување согласно пазарни или одредени други правила (вештак или што ја знам) за оценување на вредност. + уште некое обештетување ситно за нанесената штета и судски трошоци. Ќе биде веројатно нешто зијан државата, ама брате, булеварите ќе бидат булевари и мостовите ќе бидат мостови, а луѓето ќе добијат тротоари. Не разбирам што е толку тешко.
Спремни сме општини и држави да прекројуваме, али коа станува збор за селска меѓа, неее брате, патот ќе го напраиме крив, само по весници да не не' пишува.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #18458 на: 22 Октомври 2018, 20:43:41 pm »
Нема потреба од тужење. Си има експропријација и чао.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #18459 на: 22 Октомври 2018, 20:51:23 pm »
мореее насилници... Демек кај сила нема правда. Ако си е негово метото, негово си е, нека се мисли тој што му го продал.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #18460 на: 22 Октомври 2018, 20:57:59 pm »
5. Органот за експропријација нема законска можност да влијае на волјата на сопствениците (да ги натера) да го прифатат видот и висината на понудениот надомест од страна на предлагачот на експропријацијата.

Така да, проценка, удвојување. "Приватна принуда". И нов пат.

Реално никој не е оштетен, а патот е прав.

Мостот кога го искривија заради вакви глупости е најгикс идеја случај. Најсмешно е што вредноста на земјиштето е во огромна загуба и е намалена вредноста после мостот енормно. Идејата да се инаети и да не го дава  земјиштето го чинеше енормни средства. И сега ем мостот крив, ем земјиштето вредност скоро 0.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #18461 на: 22 Октомври 2018, 21:04:34 pm »
Ете, тоа е резултат од инатење на две магариња.

Пофино е кога сите ќе бидат оштетени и кога ќе покажеш моќ...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18462 на: 22 Октомври 2018, 21:20:43 pm »
Така во комунизмот праеле.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #18463 на: 22 Октомври 2018, 21:21:18 pm »
Па што!
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18464 на: 22 Октомври 2018, 21:29:00 pm »
Па нечини. Денес е друго време. Како така да ти земе некој нешто на сила. Негово си е, ако сака ќе го даде, ако не, не мора.