Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2912423 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18435 на: 21 Октомври 2018, 17:46:55 pm »
Ова си ги фатил членовите на NANKANG Rubber Tire  клуб Македонија... Имаа годишен собир деновиве...
Не ги вреѓај NANKANG тајвански се. Ова е Hangzhou Zhongce клуб.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #18436 на: 21 Октомври 2018, 17:49:46 pm »
X5ката ми фаќа око, и оваа и поновата.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #18437 на: 21 Октомври 2018, 18:06:09 pm »
Немогуче, на форумов мораш да ги хејташ нешто грешка да не си?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #18438 на: 21 Октомври 2018, 19:49:51 pm »
X5ката ми фаќа око, и оваа и поновата.
Убава си е, споредено со X6 е 10 класи поубаво.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18439 на: 21 Октомври 2018, 20:00:42 pm »
Викендов поминав околу 1300км со Х5 286кс. Пола јас возев пола пријател, добро оди, ми се допадна, суф си е суф, бенве си е бенве

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

« Последно менување: 21 Октомври 2018, 21:19:43 pm MAPJAH »

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #18440 на: 21 Октомври 2018, 21:27:22 pm »
Не знам дали е толку тешко да се изгасат долги светла на некои коли, еден со пунто наближува позади мене со долги светла у ретровизор , ми текна му блендирав со задна магленка (прв пат и најдов практична примена) па ги смали, и ај добро ме претица после од спроти некој џип, рокнал долги се разминува со две коли (пунтото и јас) му блендирав 2-3 пати па и нему му текна да намали. Исто и еден струмички пасат ми се залепи да ме ќорави 5 минути, друже ако се брзаш еве ти испрекината линија, никој не иде од спроти, 150 коња под хауба, башка удолница беше и со пеглица можеше да ме претица, он у гепек ми влезе.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #18441 на: 21 Октомври 2018, 21:43:20 pm »
тија со црните пасати се бетер и од ојаа со џипојве

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #18442 на: 21 Октомври 2018, 22:08:37 pm »
Вчера си возам 120 на автопат во средна лента, и одеднаш гледам на ретровизор нешто шара, додека погледнам од десно по тоа песокот ме поминува велешко АУДИ А6 со ~180. Што мисли народов не знам ама треба снајперски да се решат ваквите ликови.

Не сум против брзо возење, ама страшно ме нервираат вакви дебили.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #18443 на: 21 Октомври 2018, 22:41:37 pm »
а што е рабортава, дека е голем џипо ?

X5,ML,ML,X6 :)

Интересни беа на Плетвар по кривините и сите до еден симптоматично возеа.

А сликата беше на муабетот од Осмица во некоја тема за џиповите кога возат пред тебе и дека нема никаква прегледност - или нешто така беше.

Да да. Најаки ми се на Плетвар.
Еден позади друг. Колона прават.
50-60 кмч

Па тие поупорните така возат и до Росоман.
Смрт ми е дека се лепат еден до друг и не оставаат да ги престигниш. Регуларно на испрекината.

После на автопат кога ќе се пуштат. Па па па...150-160-180кмч
Нема појаки од нив.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #18444 на: 21 Октомври 2018, 23:15:44 pm »
Вчера си возам 120 на автопат во средна лента, и одеднаш гледам на ретровизор нешто шара, додека погледнам од десно по тоа песокот ме поминува велешко АУДИ А6 со ~180. Што мисли народов не знам ама треба снајперски да се решат ваквите ликови.

Не сум против брзо возење, ама страшно ме нервираат вакви дебили.
i ti si go nerviral....

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2616
« Одговори #18445 на: 22 Октомври 2018, 11:03:35 am »
Цело лето, додека немаше гужва, ништо не се работеше (луѓе на одмори, децата на распуст, растеретено), дојде крај на септември/почеток на октомври и почнаа да ја средуваат Огнен Прица, прво со гребење на асфалтот, па возевме така едно две недели со наизменично пропуштање на коли од двата правци, шахтите штрчеа некои 5 см и оние поопасните мали капачиња, идеални за распарување на гуми и бандажи и сега ја асфалтираат......проблемот е во тајмингот и преспорото работење на фирмата (незнам дали можеа повеќе и побрзо со 5 луѓе на терен)....на таа улица најголем проблем беше тоа што шахтите (по 5 шахти на м2) не беа нивелирани, така да ако тоа не е средено џабе асфалт....

Мора да го спомнам и новиот кружен тек кај последна 24, почнаа со градежни активности втора половина 2015 година и уште не е готов, сега почнаа со асфалтирање ама не целосно, на секои 3 метри има по еден ров (4 комада со земја која ја носи вода при секоја киша), прашина, земја, кал цели 3 години....додека пак булеварот што се проби од овој кружен тек до Цементара, асфалтиран со еден слој асфалт во 2016 година (ама ок, конечно се среди тој дел) сега го копаат од десната страна да ставаат цевки
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #18446 на: 22 Октомври 2018, 11:35:00 am »
Огњан Прица - Шупакот на светот. Додека не стават стлпчиња по ЦЕЛАТА должина на „улицата“ таа нема да е проодна. Како што и сега не е проодна, и како што секогаш бил непроодна.

Ама се нема мозок. Џабе асфалтирање, таму не смета асфалтот. Рибата ќе испадне дека смрди од морето. Таму нема МЕСТО да се пројде. Ни за пешаци, ни за коли, ни за велосипеди, можеби чат пат за мотори.

Ти асфалтирај ако сакаш со најквалитетна подлога, и одозгора асфалт, изнивелирај шахти во нанометар рамни. ЏАБЕ кога просечниот Огњан Прицанин застанува на тротоар. Пешаците немаат каде да одат и одат на улица, и после нема кај да поминеш со кола. Епа нема. Не е тоа паркинг. Тоа е улица и тротоар. „Ама каде да се паркирам?“ - Па на паркинг! Самото име кажува каде треба да се паркираш. Ова на паркинг ти личи? Да блокираш ЦЕЛ РЕОН ОД ГРАДОТ за господата „да се паркирал“.

#МРШОДТРОТОАР

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #18447 на: 22 Октомври 2018, 13:03:48 pm »
Малите улички да бидат еднонасочни, едната лента за паркирање, нека е и зонско. Поентата на зонско паркирање е токму тоа.
Ступчиња под напон, да не ги сече некој за во двор ;D

А што да се очекува од фирми со по "10"вработени и "5" камиончиња распослани на 20 локации?

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #18448 на: 22 Октомври 2018, 13:18:27 pm »
Цело лето, додека немаше гужва, ништо не се работеше (луѓе на одмори, децата на распуст, растеретено), дојде крај на септември/почеток на октомври и почнаа да ја средуваат Огнен Прица, прво со гребење на асфалтот, па возевме така едно две недели со наизменично пропуштање на коли од двата правци, шахтите штрчеа некои 5 см и оние поопасните мали капачиња, идеални за распарување на гуми и бандажи и сега ја асфалтираат......проблемот е во тајмингот и преспорото работење на фирмата (незнам дали можеа повеќе и побрзо со 5 луѓе на терен)....на таа улица најголем проблем беше тоа што шахтите (по 5 шахти на м2) не беа нивелирани, така да ако тоа не е средено џабе асфалт....

Мора да го спомнам и новиот кружен тек кај последна 24, почнаа со градежни активности втора половина 2015 година и уште не е готов, сега почнаа со асфалтирање ама не целосно, на секои 3 метри има по еден ров (4 комада со земја која ја носи вода при секоја киша), прашина, земја, кал цели 3 години....додека пак булеварот што се проби од овој кружен тек до Цементара, асфалтиран со еден слој асфалт во 2016 година (ама ок, конечно се среди тој дел) сега го копаат од десната страна да ставаат цевки

Баш брзо завршија работа. Ја мислев ќе трае со месеци а тоа за две недели ја средија.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #18449 на: 22 Октомври 2018, 13:28:02 pm »
Тоа ти е као, по милиони украдени ќе ти кажат украдоа неколку илјади и ќе речеме добро е, можеа милиони да украдат, нека си ги трошат со здравје и радост ;D