Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2715532 пати)

Отсутен mk2b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
Пред некој ден идеме со татко ми по булевар словенија од семафорите кај порше македонија према визбегово и на удолницата у лева лента рено 4 и у десна лента меган караван се килават еден до друг со максимум 45 на саат. Ма свирење ма блиндирање ма незнам што, едвај меганов го пушти четворчето пред него после минута две иако му беше укључен десен жмигавец цело време ама пустото толку иде а тој со меганот ни да убрза ни да намали ич не му чуе, е стока стокосана бе...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4288
Јас ова го научив во Франција. Таму моторите се движат помеѓу крајна лева и таа до неа. Колите што се во крајна лева, одат што полево може, а оние од лентата до неа, одат што подесно може. Истиот простор го користат (понекогаш) и амбулантни и полициски возила. На почеток ми беше чудно што ми свират моторине, ама брзо ја сконтав финтата (после две свирнувања).
Што е најбитно, по француски закони, нелегално е вака да возат мотори, но и кај нас е нелегално да се бутаат меѓу коли.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

фино си го решиле ова во Франција,види колкава колона има и со мотори.сепак,треба да се работи доста на сообраќајна култура кај нас,за да може сообраќајот да се одвива што подобро и со помалце нервози.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
Taka e! :) Инаку, интересна работа, во Париз врие од мотори - таксисти. Прекрасна идеја! Сите се со големи и удобни мотори и е веројатно најбрзиот начин јавен превоз низ Париз :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29801
    • CARclub.mk
Со Хонда Голдвинг, да се возиш у фотеља. :)

Само прашањето е - дали се на плин? ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
Море таму се заглавува по 2-3 саати у рашаурс, на платина да возат ќе ти се исплати со мотор да одиш :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Обично 90% од пешациве што чекаат да преминат пат (без пешачки) ги пропуштам.. Еве што се случи денеска..
Значи типот со голфот залетан беше, малце прикочи после легнатиот и си продолжи.. А на крајот од видеото, девојче од максимум 10 години на мини атв лабаво си вози низ град..

« Последно менување: 19 Април 2015, 17:25:15 pm Бузуки »

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Не си обврзан законски да ги пропушташ пешаците каде што нема пешачки. Барем така мене инструкторот ми рече кога возевме часови. Бидејќи баш поради тоа што нема пешачки, не сите очекуваат дека си застанал поради пешак, и ќе побрза да те заобиколи. Така ги воведуваш во опасност тие што си ги пропуштал....

Значи во твојов случај да немало лежечки полицаец, сигурен сум дека тој со голфот ќе прелеташе до тебе... Ама овие што си ги пропуштил барем виделе дека доаѓа кола...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Знам дека не сум обрзан ама човечки е.. А типот гледа дека сум на легнат полицаец и дека нормално е да подзастанам, има луѓе што ги чуваат колите па со 2км/ч преминуваат..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ме изнервира фактот што знаев дека во сабота ке ги декодираат даљинските од рампата за паркинг, а веке имав договорен викенд... се враќаш дома и фааааааааккк... неможеш да си влезеш на паркинг иако имаш платено... педерастична работа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
Ме изнервира тоа што беше затворена Илинденска кај МИДА, и сѐ беше заглавено таму. 20 минути ми отидоа во гужвата.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
znaci 4 dena sum u skopje zenive u soobrakaj se stvarno kataklizma, .. se priklucue u ulica so tri lenti ona cekase a jas dremev se dodeka snema koli u nitu edna lenta za da se prikljuci...
drugava od cista mira vo lenta sto mnogu sporo se dvizi bez da pogledne mi uleta u leva lenta, malce falese da ojde kriloto... ovaa pa denes vo ulickana kaj katolicka kaj peralnata od leva strana parkirani koli desna strana dzip parkiran na trotoar se protnuvam, ovaa na 2 metri mi ja otvori vratata kaj vozacot...  :-\
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29801
    • CARclub.mk
Човек на точак со дете во корпа позади во скроз лева лента на Партизанска кај Симпо. Многу убаво, прекрасно.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9110
Идиоти со мотори низ парк кога има нааајмногу гужва и мали деца

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Човек на точак со дете во корпа позади во скроз лева лента на Партизанска кај Симпо. Многу убаво, прекрасно.

јас таквите воопшто би ги забранил во сообраќај... бебиња од по 2-3-4 месеци ги тураат во корпа позади гз, и ги изложуваат на сите оние гасови и прашини
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
ако го шета за раче по тротоар или го вози во кола со отворени прозори, или со вентилацијата со зимање ваздух од надвор... не дека е помалку изложено на гасови и прашини.