Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632652 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Вентилацаијата на возилата има карбоски филтер во скоро сите нови возила.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Јас би го забранил вадењето на катализатор и повеќе да се обрне внимание на издувните гасови при регистрација па и вонредни технички прегледи. Ме чуди зошто не мереа во ПСС пред некој ден кога бев на регистрација.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Тие ПСС треба да се уништат и стрпаат во затвор.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Вентилацаијата на возилата има карбоски филтер во скоро сите нови возила.

Хм... ако пуштиш да влага ваздух од надвор, унутра бар кај мене замирисува.

Не знам за вас, ја низ град возам цело време со циркулирање на вазхухот унитра. Само на отворен пат или на село пуштам да влага од надвор воздух.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5295
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Oва може е веќе постирано, ама сеедно - еве добра идеја за сеир врз тие што редовно паркираат како идиоти:

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
Морон со мотор во обратна насока на автопат, на влез во Скопје, вчера.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Во Петокот сабајлето исто така морон возеше во обратна насока од Тетово према Скопје и мислам дека го имам на камера.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Јас би го забранил вадењето на катализатор и повеќе да се обрне внимание на издувните гасови при регистрација па и вонредни технички прегледи. Ме чуди зошто не мереа во ПСС пред некој ден кога бев на регистрација.

Eve jas prv ke go vratam uste mesecov.

Go izvadiv mislejki deka e kjumur raspadnat ( kako poveketo keramicki).deka ke izvadam ton gjubre od nego  i deka kolata ke  " dishe" .

Izleze deka e cicka nov, zacuvan , zican ( od pokvalitetnite), i nema ni eden gram gjubre vo nego.

Bonus: dobivam baritonski dlabok zvuk od izduv, namesto reli 4 cilindarsko kreshtalo koga ke stisnes na pedalja ... i virtuelen tork  na niski.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
ме нервираат сите што паркираат ко "паши" во Државна Болница на сред тесна уличка, кај што првенство има амбулантна кола со човек пред "кинење конци" а не изретардирани копита што оставаат кола сегде
No turbo, no fun :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
ме нервираат сите што паркираат ко "паши" во Државна Болница на сред тесна уличка, кај што првенство има амбулантна кола со човек пред "кинење конци" а не изретардирани копита што оставаат кола сегде

Самиот концепт на паркирање приватни возила внатре во кругот на комплексот е многу лоша идеја. Ако веќе нема друго чаре, тогаш треба да се направи прописен паркинг унутра, со колкав-толкав капацитет, а кој паркира надвор од означениот паркинг - да се третира како кој-било-друг-каде-било непрописно паркиран: да го онади џандар или нешто слично.

Се кладам дека бар 60-70% од оние кои влагаат унутра со кола немаат реална потреба од тоа, т.е. можат да паркираат некаде надвор у круг од 500 метра и да пружат ноџе. Но, не, мора сељакот со селската половна кола унутра усмрдена на цигари и различни гуми да дојде одма пред влезот на клиниката, за да не го мрдне случајно дебелиот смрден недобришан газ некое метро.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Toa se resava so obezbeduvanje na objektot od 5-6 lica koi bi brkale narod. Nikako drugacie.

I sekako parking zgora na toa... ama asalen parking.

Ili iscrtaj poc ili SP i resen problem. 5 minuti rabota budzet poln

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Баш така. Не паметам дали сум ви раскажувал пред 3 години, татко ми беше пред кинење конци кога го носев на трансфузиологија и беше прашање на живот/смрт. Дотрчува тој момакот од обезбедување и пред нос ми застанува на сосем регуларно и слободно место за паркирање внатре во клиника.
- Не може тука да паркираш!!!!!
Велам зошто?
- Така не може. Јас сум обезбедување и велам дека не може да паркираш.
Велам, ама татко ми мора да прими серум иначе во опасност е. (Али пази, јас си го транспортирам од клиника на клиника зошто ако некоја клиника те прати на друга, и нема кој да те однесе, тогаш можеш веднаш во погребално Бутел да ѕвониш).
- Не знам јас тоа не може.

Се тргам на страна (тука во централниот паркинг кај што се сметководствата) и затворам 3 коли да неможат да излезат. Го носиме стариот со мајка ми на раце во трансфузиологија, излагам надвор да барам друго место за паркирање, на „моето“ место влегува друг, очигледно пријателка на обезбедувањето и се паркира таму. Овој се врти накај мене, ме гледа и ми вика: гледаш дека можело? Јас во состојба на афект р'кање сочно во фаца, накострешен како мисир, пцуење се до последно. Ми се закани дека „сега ќе видам што ќе ме снајде“ и повеќе не го видов.

Така да таму, на сред клиника треба катна гаража со 10.000 паркинг места и решен проблем, ни ПОЦ, ни обезбедување ни никакви глупави филозофии. Посебен влез за брза помош и решен проблем.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
^- Шефе за таков случај, носи си една безбол палка во гепек. :) Не може некој лигуш да објанува кој каде може да паркира во моменти кога животот на некој човек е на конец.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Имав нунчаки, можев да му ги навртам окулу врат. Но не е тоа решението јас да го земам законот во свои раце. Постои закон во државата кој јас го плаќам грдни пари секој месец. Треба да се фати за работа... крвта да му ја заебам јас негова.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
More vo takov slucaj ni zakon ni nisto ne mie vazno go lezam tuka pa posle ke se brkame po sudovi.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D