Автор Тема: Амортизери, Спирали, Суспензија  (Прочитано 493120 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Амортизери, Спирали, Суспензија
« Одговори #1800 на: 08 Февруари 2018, 20:47:17 pm »
Бузуки ставај ги другар, доста ја бев сељакот со бмв-то, ти ја предавам титулата одма

Sent from my iPhone 7 128

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1801 на: 08 Февруари 2018, 20:49:58 pm »
Ало бе, возите "колишта", моторишта под хауба, а сакате да поминете со 1500 ден "спортски ЦРВЕНИ" спирали, постари од мене. Оди купи си нови 4, 150 евра коштаат. Ако не ти држи џебот, вози си стандард.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1802 на: 08 Февруари 2018, 21:35:16 pm »
Не се откажа од глупата идеја и не се откажа идеја и не се откажа. Турај ги не ги мисли.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #1803 на: 08 Февруари 2018, 22:34:11 pm »
@Бузуки  имаш мал милион примери на интернет кај што луѓето ги спуштиле само предниците како што планираш ти и тоа 90% на BMW коли... и никој досега не загинал како што ќе те прогласат тука на форумот уште не ставени.

И да за тие експерти што ќе се испотепаат за да докажат дека е екстремно опасно, слободно отворете на интернет и видете како Vogtland продава FRONT ONLY Lowering springs za BMW... ама добро вие појќе и од нив знајте, докажано повeќе пати  ;)

И за крај, да секогаш е подобро сите 4.. ама не е опасно по живот и само со 2 предни колку да го израмни gap - ot во предницата. Секако нема Бузуки да го вози на Нурбургринг.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1804 на: 08 Февруари 2018, 22:48:36 pm »
Вогтланд сигурно продава и само една спирала па ако не на еден ќош нека смени само и од таму нека слика.

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #1805 на: 09 Февруари 2018, 03:33:25 am »
Имам пријател што има ставено само предни спирали ама најверојатно не се од тие најкрутите "црвените" затоа што колата е спуштена само 2цм на е46 купе и прво купето изгледа страшно подобро од моето.. второ го имам пробано и не е воопшто страшно.. секако тоа само по себе е пониско од стандард е46 и е доста круто.. така да со овие спирали највеќе се осеќаат лежечите, мада јас посекако ги проаѓам со прва така да..
Бузуки кога ќе ги монтираш пиши првични импресии..

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1806 на: 09 Февруари 2018, 16:44:32 pm »
Никола, знам.. Пола низ Кичево коливе се со скратени спирали па ете ги шибаат.. Еден знам што ги има скратено на е39 и ги имаат виткано за да се упасираат на лежиште пошто конусни се..

Ghost Исто е и кај мене и кај тебе, и бмвто на деки (323) новото напред е повисоко.. Кај тебе чак што и побитно ти е да се спушти сепак и М браник имаш.. До вечер најверојатно ќе бидат монтирани па ќе пуштам и импресии и слики :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #1807 на: 10 Февруари 2018, 18:12:39 pm »
Колку од прилика чини само замена на амортизери во Скопје? Само работна рака, колку наплауваат?
>>>>><<<<<

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #1808 на: 10 Февруари 2018, 19:36:28 pm »
10e по ќоше е некоја реална сума која треба да ја очекуваш... Сепак, најдобро да си прашаш, да не се „залета“ некој мајстор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #1809 на: 10 Февруари 2018, 20:32:04 pm »
Сега идам од мајстор.. Промена на спирали, гумици на балансштангла, 2х стабилизатори, 1 спона.. 1200 денари све..

Да напоменам на е39 за да излези амортизерот треба да ваѓа буквално све (дискови, плочки, стабилизатори....)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #1810 на: 10 Февруари 2018, 20:44:03 pm »
Сега идам од мајстор.. Промена на спирали, гумици на балансштангла, 2х стабилизатори, 1 спона.. 1200 денари све..

Да напоменам на е39 за да излези амортизерот треба да ваѓа буквално све (дискови, плочки, стабилизатори....)

Пушти сликчиња, да видиме сеа како се „наљутило“ бенвето. ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #1811 на: 10 Февруари 2018, 21:59:05 pm »
И секако каде ја сервисираше колата?
>>>>><<<<<

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #1812 на: 11 Февруари 2018, 02:56:42 am »
Кичево, нормално :)

Симо немам моментално, цела вечер истури дожд.. Еве оваа ја сликнав само, селфи :D Инаку таман дојде напред околу 1цм пониско од назад.. ќе измерам баш точно, предходно напред беше околу 3цм повисоко од назад.. Малку пластичето од подкрилото ми фаќа на легнати полицајци али нее страшно..

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1813 на: 11 Февруари 2018, 03:01:23 am »
Taman pomalce tezina vrz zadnite trkala, bas toa sto e potrebno za dobro da fakja predniot del niz krivini.

Отсутен Bayern

• Почетник
  • *
  • Пораки: 44
« Одговори #1814 на: 12 Февруари 2018, 13:19:41 pm »
Од прилика дали знаете колку коштат два предни амортизери за Опел Астра Х 1.7 цдти 101кс,2006 год.