Автор Тема: Амортизери, Спирали, Суспензија  (Прочитано 490833 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Амортизери, Спирали, Суспензија
« Одговори #960 на: 30 Ноември 2014, 19:20:05 pm »
за спуштена кола...

прво поубава,
второ постабилна
трето поубава
четврто постабилна
петто поубава

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #961 на: 30 Ноември 2014, 19:28:21 pm »
Ама да ја спуштиш со пониски спортски спирали, а не бонсекот и сечи ги стандардните :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #962 на: 30 Ноември 2014, 19:33:22 pm »
Мислам дека најдобро е сите да го заборавиме моментот на сечење и греење на спирали и останати делови од возилото. Тоа е уништување на суспензијата. Не е модифицирање.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #963 на: 02 Декември 2014, 15:56:05 pm »
каде во скопјево да барам полуеретански гумици за балансштангла ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #964 на: 02 Декември 2014, 16:00:19 pm »
Во скопјево само на интернет PU :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #965 на: 03 Декември 2014, 23:15:56 pm »
Полиуретански коа барав неможев да најдам никаде, најблиску има во бугарија и грција. Имаат нивни продавници на ebay ако не планираш да одиш.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #966 на: 04 Декември 2014, 23:35:48 pm »
Дали некој имал вакви спирали па да ми каже некоја информација, колку се ниски колку се тврди и дали стварно се за астра или се за некаков друг опел?
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1072476
барав на нет ама не најдов ништо

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #967 на: 04 Декември 2014, 23:45:20 pm »
Eibach pro-kit за Astra F, спуштање 25-30мм.

Инаку, да не праам даблпост, Eibach мислеле и за луѓе ко` ФилипВ ;) :

http://eibach.com/global/en/products/street-performance/performance-springs/pro-lift-kit

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #968 на: 05 Декември 2014, 00:04:15 am »
Дали некој имал вакви спирали па да ми каже некоја информација, колку се ниски колку се тврди и дали стварно се за астра или се за некаков друг опел?
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1072476
барав на нет ама не најдов ништо

Задните спирали не се во најдобра состојба. Имаат поминато многу време во полна компресија и мислам дека не се толку еластични (ослабени се).

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #969 на: 05 Декември 2014, 07:17:03 am »
Како го оцени ова жити се?!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #970 на: 05 Декември 2014, 12:36:35 pm »
Powdercoating-от каде што цело време се допирале круговите на спиралата е соголен до гол метал и тоа само на долната половина на спиралите. Да биле во ред немало да дојде до целосна компресија и тоа баш само во долна половина.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #971 на: 05 Декември 2014, 12:51:57 pm »
На страна има клецкано,затоа.
Него:
http://www.ebay.com/itm/Manual-4-Way-Complete-Management-System-Air-Ride-VW-Audi-Golf-Polo-6N-Lupo-A3-A4-/161427065825?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2595cd8be1
А кај се јастуци и остали дрангулиии,скупа играчка.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #972 на: 05 Декември 2014, 12:59:23 pm »
Тоа значи дека долните биле поизложени на надворешни влијанија, додека горните делови биле позаштитени (што е нормално) а не дека биле преоптеретени. Кога доаѓа до целосна компресија, доаѓа до целосна компресија, а не само во долниот дел на пружините. Очигледно е дека се работи за „прогресивни“ пружини, со различен чекор на навој, односно во долната половина има повеќе намотки отколку во горната. Тоа овозможува, со зголемување на притисокот врз пружината, да биде прогресивно зголемен и респонсот на истата.
Исто така, пружините делуваат недеформирани и со нормален облик, така освен козметички, не гледам други проблеми со пружините..

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #973 на: 05 Декември 2014, 13:02:37 pm »
Каде може да се проверат амортизерите ? Зајо ???  Отприлика на колку км треба да се менуваат амортизери на кола возена по нашиве патчиња ? :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #974 на: 05 Декември 2014, 13:05:26 pm »
Провери ги у неколку станици за технички преглед, најчесто не земаат пари само за проверка. Под претпоставка дека нема гужва, па ќе може одма да ти ја турат колата на тресење :)

Ја (сега веќе) не би го препорачал Авто-Мобил, заради глупоста што ми ја направи пред да идам на одмор.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.