[quote author link=topic=335.msg13377#msg13377 date=1300792601]
Ова можеби повеќе одговара за темава...доста ги фалев малку да ги карам....
После поминати 800 км од сервисот ми се запали на бордот " Check engine oil level"...?
Ми смрзна гомцето....кога видов!
Се јавив у сервис, беше во саботата...одговорот беше..."Дојди понеделник...не е ништо страшно...го немаат ресетирано софтверот"..!?
Бев денес и излезе дека ставиле за 300-400 гр фазла уље, па се зголемил притисокот изгледа во моторот и се запали Alert...!!!!
Испуштија малку и се изгаси предупредувањето на бордот.
Но комент...!
Со колку гориво го извади од салон? Претпоставувам со две ’рканици така? Колку да стигнеш до бензинска? Претпоставувам дека нема врска со уљето.
Мене "check engine" ми светна на 550 км, и тоа у сабота навечер... За екстра бонус, девојчето ми баш таа вечер патуеше на подолг период... Комбинација снова...
Им отидов у понеделник сабајлечки, ги отерав у 16 пи**е мајчине, и им реков дека не сум зимал јапонска кола за пак да иам такви трауми.
Се испостави дека е „грешка“ што ја памтел компјутерот, пошто бил возен на резерва... Е тогаш тек почнав да ги пцујам... Маме им нивно, едвај имаше бензин да излезам од салон, а они мене „сум го возел на резерва“. Да сум го возел, од салон до бензинска... После тоа не бил возен на резерва. Идиоти.
Не знам дали е очекувано трошење 300г уље за месец дена, али да не го урочам Мицу-во, ич не гута уље... Редовно го проверувам, и баш нема некоја потреба од дотурање. Не е као стара Алфа
[/quote]
Па рачунај дека едвај стигнав од семафорите кај ФОН од бензинската на ЛУКОИЛ, еден километар дали има на лево од раскрсницата. Лентата на покажувачот немаше ни една плава линија значи беше со две ѓезвиња гориво.
Ај тоа и така и така, кога го подигав Цитроенот од Автонова пред 2 години сакав да одам до Лукоил да наточам и ми викаат, немој ќе буткаш сигурно по пат...
Спрема нив од другата страна на улицата има бензиска на МАК Петрол, значи само улицата треба да ја поминеш од салонот и да ставиш, колку треба 100 грама.....?
Е додека чекав ред едно 5 минути колата работеше во местo и ми се изгаси.....снема бензин....
така д ова со АСХ-от беше дури и добро...