Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1241288 пати)

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #8040 на: 22 Октомври 2015, 11:39:45 am »
^^
Aј честито дискот, долго (и исправно) да те служи.

Гојдо не навреди никого директно, па ни индиректно. И јас многу пати сум рекол дека има „експерти“ на форумот. Ако некој се препознал во тоа и се навредил, тоа е друго.

На Ван веќе му стана навика во отсуство на аргументи да вреѓа лично.

Објективност на нивоу!   :D
Зборуваш како ова да не е директно продолжување на муабетот од претходната страна, па ете јас си наоѓам мувата на капата а тоа на Гојдо демек не е директно упатено кон мене - без разлика како е кажано.

Всушност а каде тоа јас вреѓам, жити се... откога тоа „јадење бурек“ е лична навреда?
Ебаго дури и премиер’о наш иде на Јади Бурек, лично да јаде бурек, и ич не се вреѓа од јадењето бурек - ама за тебе сепак јадење бурек е навреда?  :P

Најпосле, ваквите брецкања се забавни. Не замерам, не ми сметаат. И јас враќам, забавно е ебаго треба некако да помине сменава.
За разлика од некои други „дискутанти“, го поштуем тоа што Гојдо своите аристкратски гледишта со жар и со гордост ги брани, или па скроз избегнува муабет кога ќе дојде под тенок мраз (што е подобро отколку да дигресира со глупави офтопици). Батето има изграден став (сеедно што неговите гледишта се далеку од можностите на останатата раја) и во секој случај не ја заглупува дискусијата со ретардирани адвокатски реплики каде толкува што он мисли дека некој друг кажал, со разни дефиниции од вики и слични ретардации.

Нема дискусија без спротиставени ставови. Не гледам зошто овде чуствуваш потреба да се вмешаш со модерирање, а на зилион други места толерираш тешки глупости.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #8041 на: 22 Октомври 2015, 11:42:55 am »
Така ми се погоди во моментот. :)

Генерално сме толерантни. :)

Нек ви служи на чест. Ова веќе не изгледа на форум. Реименувајте го во Fuckclub.mk слободно пошто освен дупење ретко кој дава реални информации од сопствени искуства. Се само мудоњи со комплекс на мали муда....

Ајде, ајде, опушти се. You know you love us. ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #8042 на: 22 Октомври 2015, 11:47:59 am »
По ОК е, но не е подобар избор од ЕВО. Инаку ЕВО можеш да најдеш со секаков капацитет, зависи каде бараш
Од таму од кај што ми е најзгодно да ги земам сите делови за пецко, го нема со 250GB капацитет, затоа би одел на оваа варијанта, заради „све од едно место“. :)  Битно ми е да не се уговња у перформанси после пола година користење и да не рокне два дена после истек на гаранција (ова помалце битно). А за 10-тина % downgrade во перформанси во однос на ЕВО, не е толку страшно во случајов.

30% поспоро при нормална употреба, над 50% поспоро кога се полни со податоци во однос на ЕВО. Плус HyperX го носи најнедоверливиот и најпроблематичниот контролер SF2281. Јас не би го купил, а посебно не по цена од ЕВО.

http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-850-Evo-250GB-vs-Kingston-HyperX-Savage-240GB/2977vs3494
« Последно менување: 22 Октомври 2015, 11:53:25 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #8043 на: 22 Октомври 2015, 11:48:18 am »
^^
Aј честито дискот, долго (и исправно) да те служи.

Тенќуверимач, да се враќа! Помогнаа линкчињата што ми ги пушти, фала и за тие :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #8044 на: 22 Октомври 2015, 12:18:28 pm »
Забришано. Гојде, олабави и ти.

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 534
  • drive it like you stole it!
« Одговори #8045 на: 22 Октомври 2015, 12:35:41 pm »
@velestrumf, со здравје да се служиш!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #8046 на: 22 Октомври 2015, 12:54:34 pm »
@velestrumf, со здравје да се служиш!

Тенќу тенќу :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #8047 на: 22 Октомври 2015, 13:26:36 pm »
Van,
Секому според заслугите! Ваљда не веруваш во тоа дека сите луѓе се еднакви и имаат исти права и привилегии. Ако сметаш дека добиваме различен третман треба да се запрашаш зошто. Ако причината за тоа ја лоцираш на друго место, а не кај себе тогаш имаш сериозен проблем.

И присуството на форумов глеј го исто ко да си кај некој на гости. Си постојат правила на однесување. Можноста да постираш е привилегија, а не право!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43935
  • Il Moderatore
« Одговори #8048 на: 22 Октомври 2015, 13:32:04 pm »
Стрини едни, чоек треба да седи цел ден постови да ви брише!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8049 на: 22 Октомври 2015, 13:33:39 pm »
Van,
Секому според заслугите! Ваљда не веруваш во тоа дека сите луѓе се еднакви и имаат исти права и привилегии. Ако сметаш дека добиваме различен третман треба да се запрашаш зошто. Ако причината за тоа ја лоцираш на друго место, а не кај себе тогаш имаш сериозен проблем.

Гледаш тоа ми се допаѓа кај тебе, не вртиш одокулу и не се повикуваш на постоење на вредности како демократија. Штета само што не можеш да прифатиш заебанција, па веднаш враќаш со навредување - немаше да се вклучи Зеро, да не почнеше со нарекување „имиња„.

Инаку знаеш што рекол Черчил за демократијата?
„Најдобар аргумент против демократијата, е 5 минутен разговор со рандом гласач“.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #8051 на: 22 Октомври 2015, 22:12:37 pm »
^ Него го чекам...Уште точациве кај нас да донесеа 6700K...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8052 на: 22 Октомври 2015, 22:14:54 pm »
Денес земав два лаптопа, тошиба и ејсер, и една работа не ми е јасна. Која е логиката за i5 4gb RAM, 500 gb HDD да дам 23 000 денари кога за истите пари доколку ја би го склапал би направил конфигурација со i3 4005U, исто 4 gb RAM но со 250 SSD и 500 gb HDD. Вториов ќе избрише патос со првиот, јака муда процесор. Зашто производителиве на нотбуци не се решат за конфигурациска слобода, зашто сите тераат ист терк само користат различна пластика и биос...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #8053 на: 22 Октомври 2015, 22:31:27 pm »
Бројките продаваат. 5 е повеќе од 3, а 500 е повеќе од 250.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #8054 на: 22 Октомври 2015, 22:32:32 pm »
Кој i5 го споредуваш со i3 4005U?