Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1670933 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #1350 на: 26 Септември 2012, 15:39:52 pm »
Куоре нека донесе тегли ајвар во компензација за пола цех у кафана.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #1351 на: 26 Септември 2012, 15:40:20 pm »
Па па па... И ајварот и се’ поврзано со него испадна крив...

Жива среќа барем што се држите до темата, иначе не знам на што ќе личеше...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #1352 на: 26 Септември 2012, 16:01:36 pm »
Малку офф топик, во врска со ајварот. Да ке купам од продавница, али нема да го осетам вкусот на ајварот на крајот што ке остане во шерпата, макано со лепче и еден калап сирење мњам мњам  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1353 на: 26 Септември 2012, 16:02:29 pm »
Куоре, жена ми е дипломиран електро инжинер, магистер. Работи во МЕПСО во оддел за стратешко планирање, што е една од 5-те најстручни можни работи кои може да ги има еден електро-инжинер-енергетичар во некоја земја. Од кога е родена до пред да се запознаеме живееше во Дебармаало, потоа заедно живеевме во Парк, па сега повторно сме во Дебармаало. Службено и приватно комуницира со културен и образован свет.
Ниту културата ниту образованието на жена ми и дозволуваат да земе да пече и пржи пипер пред зграда. А второ, нема време за тоа, да не зборам дека има бебе цицалче кое е 24/7 зависно од неа...
Да прави ајвар пред зграда може само некоја сељанка која е невработена и нема други поважни животни обврски.

Ќути бар ти среди и тебе за работа у мепсо, бандераш бандераш али шо е битно те боли кур.

;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1354 на: 26 Септември 2012, 16:10:57 pm »
Малку офф топик, во врска со ајварот. Да ке купам од продавница, али нема да го осетам вкусот на ајварот на крајот што ке остане во шерпата, макано со лепче и еден калап сирење мњам мњам  ;D
Не од продавница. Има луѓе кои прават дома ајвар за пари. Јас до лани купував преку една колешка на мајка ми која е по потекло од Берово. Таму ни правеа чист ајвар од пиперки за 280 денари по тегла. 10 тегли ми се соема довлно и ги јадеме во првите месец-два. После тоа ајварот ине ни е така актуелен. За жал колешката на мајка ми почина од рак годинава и немаме контакт од луѓето кои прават ајвар за пари (со нивен или твој пипер).

Ќути бар ти среди и тебе за работа у мепсо, бандераш бандераш али шо е битно те боли кур.;D
Куоре, ти што работиш како склапач на компјутери во фирмата на братучед ти најде да збориш?
Па не сум јас како тебе со едвај завршено средно па да барам каква-таква работа по роднини. Прво, и јас го имам истото образование како жена ми, а второ не работам во МЕПСО туку во ЕВН која е странска приватна фирма и која не вработува поради врски туку поради квалификации и способност.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1355 на: 26 Септември 2012, 16:13:12 pm »
Хаха, абе уште работи Ѕвонко Шулц таму во ЕВН карши Зегин?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #1356 на: 26 Септември 2012, 16:16:38 pm »
Не од продавница. Има луѓе кои прават дома ајвар за пари. Јас до лани купував преку една колешка на мајка ми која е по потекло од Берово. Таму ни правеа чист ајвар од пиперки за 280 денари по тегла. 10 тегли ми се соема довлно и ги јадеме во првите месец-два. После тоа ајварот ине ни е така актуелен. За жал колешката на мајка ми почина од рак годинава и немаме контакт од луѓето кои прават ајвар за пари (со нивен или твој пипер).

Ќути бар ти среди и тебе за работа у мепсо, бандераш бандераш али шо е битно те боли кур.;D
Куоре, ти што работиш како склапач на компјутери во фирмата на братучед ти најде да збориш?
Па не сум јас како тебе со едвај завршено средно па да барам каква-таква работа по роднини. Прво, и јас го имам истото образование како жена ми, а второ не работам во МЕПСО туку во ЕВН која е странска приватна фирма и која не вработува поради врски туку поради квалификации и способност.

Ок, али ја не мислам дека е срамота да се прави ајвар, друго е ако немаш место, живееш во зграда, немаш негде кука на страна, за срамота нема врска, кај мене во комшии живее газдата на дизајн фантазија, па секоја година кога ке зачади од двор со кумбиња, образованието е најмалку битно, глеј кеифот да си го правиш, ако живееш што другите ке речат, боље замини од државава. Ај доста офф топик, ке не караат админиве ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1357 на: 26 Септември 2012, 16:26:27 pm »

Без домашно васпитање џабе е се..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1358 на: 26 Септември 2012, 16:31:01 pm »
Значи закажан е терминот, што е најважно.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #1359 на: 26 Септември 2012, 16:33:06 pm »
Леле, ај олабавите се. Без лични навреди.

И кога споредбата?

Чисто да знаете: АКО НЕ Е НА ИСТ ХАРДВЕР (односно, на ист компјутер) НЕ Е ВАЛИДНА СПОРЕДБАТА!.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1360 на: 26 Септември 2012, 16:36:58 pm »
Праат граѓанка и сељанка муабет за децата.

Граѓанката:
 - Јас детето го ранам со фрутолино, чоколино, медолино..

Сељанката:
 - И јас со гравчелино, ајварлино..

;D ;D

БТЊ, од купечките, на Мама’с ајварот е врв, не се исплати да правиш, тој е совршен :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1361 на: 26 Септември 2012, 16:38:42 pm »
БТЊ да, Мамас го користевме лани откако се потроши малата залиха домашен. :) Ама па од друга страна не правевме ССД споредба лани.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #1362 на: 26 Септември 2012, 16:49:58 pm »
Каков ајти муабет е ајваров и граѓанствово, мх, мх! :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1363 на: 26 Септември 2012, 16:58:44 pm »
Админи ај отворете една тема за споредба на хардвер и преместете ги последниве десетина страни од глупости и небитни муабети.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #1364 на: 26 Септември 2012, 17:12:02 pm »
БТЊ, од купечките, на Мама’с ајварот е врв, не се исплати да правиш, тој е совршен :)

Со струмички чушки е ;D