Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Куоре, жена ми е дипломиран електро инжинер, магистер. Работи во МЕПСО во оддел за стратешко планирање, што е една од 5-те најстручни можни работи кои може да ги има еден електро-инжинер-енергетичар во некоја земја. Од кога е родена до пред да се запознаеме живееше во Дебармаало, потоа заедно живеевме во Парк, па сега повторно сме во Дебармаало. Службено и приватно комуницира со културен и образован свет.Ниту културата ниту образованието на жена ми и дозволуваат да земе да пече и пржи пипер пред зграда. А второ, нема време за тоа, да не зборам дека има бебе цицалче кое е 24/7 зависно од неа...Да прави ајвар пред зграда може само некоја сељанка која е невработена и нема други поважни животни обврски.
Малку офф топик, во врска со ајварот. Да ке купам од продавница, али нема да го осетам вкусот на ајварот на крајот што ке остане во шерпата, макано со лепче и еден калап сирење мњам мњам
Ќути бар ти среди и тебе за работа у мепсо, бандераш бандераш али шо е битно те боли кур.
Цитат: Filomkd на 26 Септември 2012, 16:01:36 pmМалку офф топик, во врска со ајварот. Да ке купам од продавница, али нема да го осетам вкусот на ајварот на крајот што ке остане во шерпата, макано со лепче и еден калап сирење мњам мњам Не од продавница. Има луѓе кои прават дома ајвар за пари. Јас до лани купував преку една колешка на мајка ми која е по потекло од Берово. Таму ни правеа чист ајвар од пиперки за 280 денари по тегла. 10 тегли ми се соема довлно и ги јадеме во првите месец-два. После тоа ајварот ине ни е така актуелен. За жал колешката на мајка ми почина од рак годинава и немаме контакт од луѓето кои прават ајвар за пари (со нивен или твој пипер).Цитат: Cuore Sportivo на 26 Септември 2012, 16:02:29 pmЌути бар ти среди и тебе за работа у мепсо, бандераш бандераш али шо е битно те боли кур.Куоре, ти што работиш како склапач на компјутери во фирмата на братучед ти најде да збориш?Па не сум јас како тебе со едвај завршено средно па да барам каква-таква работа по роднини. Прво, и јас го имам истото образование како жена ми, а второ не работам во МЕПСО туку во ЕВН која е странска приватна фирма и која не вработува поради врски туку поради квалификации и способност.
БТЊ, од купечките, на Мама’с ајварот е врв, не се исплати да правиш, тој е совршен