Гласање

Ваш избор?

Suzuki Swift
12 (38.7%)
Ford Fiesta
6 (19.4%)
Seat Ibiza
13 (41.9%)

Вкупно гласови: 31

Автор Тема: Ford Fiesta vs Seat Ibiza vs Suzuki Swift  (Прочитано 46063 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29881
    • CARclub.mk
Одг: Ford Fiesta vs Seat Ibiza vs Suzuki Swift
« Одговори #90 на: 29 Јануари 2012, 02:11:46 am »
Целосно е нов од оваа (тоест, минатата) година, али визуелно разликите се мноооогу ситни, скоро неприметливи.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #91 на: 29 Јануари 2012, 11:00:43 am »
Azriel прашај неколку сопственици на 1.2 Тси, не тие што возеле кругче, две или сто. Прашај си дали имале проблеми, а не дали влече. И така сам викаш за до факултет ти е колата, голема работа дали влече на угорници или на 140 :)

Гугл нека ти биде дополнителен пријател и vw форумите од околинава и даље на запад ;)

Епа баш зошто ми е до факултет не ми е многу битно дали ќе влече само да е стартна сакам , а за моторот не очекувам одма да се расипе или турбото да ми откаже на 20.000км  сепак нова кола е. :)
Да, ако е само за до факултет...уствари ота го викаме нели градска вожња ти ипак и на искачање ке одиш со неа и слично, утре лето иде ке појдеш до охрид да прошеташ и слично нели. Ако е до факултет колата ако сака нека иде од 0 до 100 за 3 секунди исто ти се фаќа од семафор на семафор дали биле 10 или 13 секунди нема да ти игра улога ама баш никаква...Иди влези си во колите во сите што ти фаќаат око и што џебот е спремен да ги плати, и таа што ќе ти остави најубав впешаток земај...пошто ипак ти ќе ја возиш тебе треба да ти се допаѓа и надворешно и внатрешно моторите се сите тука тука, може еве тој на ибица се дели малце ко појак, ама не е бог знае што :) Your call mate

Daywalker искрено мене на око ми фаќа највеќе Ибицата, после Свифтот и на крај е Фиестата. Тоа е мојот избор, а искрено кажано во Сеат ми дадоа многу добра понуда за Ибица така да ќе видиме што ќе направиме. :)
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
« Одговори #92 на: 29 Јануари 2012, 11:04:58 am »
А Киа Рио не ти праи мерак?

Интересно возило во секој случај ама не сум отишол да го видам во живо и со цените не знам како е.
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #93 на: 29 Јануари 2012, 11:05:13 am »
Чим ти се свиѓа највише Ибицата ... КРАЈ! Купуј у не му се мисли - мерак си е мерак ;), а и НОВО си е НОВО !!!

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
« Одговори #94 на: 29 Јануари 2012, 11:10:07 am »
Чим ти се свиѓа највише Ибицата ... КРАЈ! Купуј у не му се мисли - мерак си е мерак ;), а и НОВО си е НОВО !!!

90% Ибица ќе биде. Пусти мерак! :D
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #95 на: 29 Јануари 2012, 11:34:07 am »
So ponudenite avtomobili bese lesno da se napravi prioritetna lista za izbor na nov avtomobil

1. Suzuki Swift:
Pros:
-originalen dizajn
-najkvaliteten od trite, daleku
-najekonomicen
-superupravliv
-najdobra cena pri preprodazba

Cons:
-motorot e deklariran na 94ks, no vo realnost i pri maksimalna brzina kako da mu falat bar 20.

Preporacan model: pocetniot.

2. Fiesta
Pros:
-moderen dizajn
-odlicno upravuvanje

Cons:
-zaostanati benzinski motori koi trosat 2 litri poveke od konkurencijata
-niska cena pri preprodazba

Preporacan model 1.6 TDCi

3. Ibiza
Pros:
-Povolona cena pri kupuvanje

Cons:
-problematicni motori
-najniska cena pri preprodazba

Preporacan model: nieden

Mnogu pameten izbor bi bile Corsa, Colt i Yaris. Nemoj odnapred da gi otfrlas.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34197
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #96 на: 29 Јануари 2012, 11:39:42 am »
Заборави да напишеш Хундаи дека препорачуваш...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #97 на: 29 Јануари 2012, 11:44:40 am »
Не не, ЛП си беше максимално коректен !

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55062
  • Махер
« Одговори #98 на: 29 Јануари 2012, 12:06:48 pm »
Abe sigurno... Osobeno vo delot so 1.6 tdci. Tuka ke vidis kolku ima veze so realnosta.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3880
« Одговори #99 на: 29 Јануари 2012, 12:14:54 pm »
Abe sigurno... Osobeno vo delot so 1.6 tdci. Tuka ke vidis kolku ima veze so realnosta.

Најдобар мотор за во Фиеста.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3922
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #100 на: 29 Јануари 2012, 13:10:32 pm »
имаме двајца членови на форумов, со 1.2tsi, у Yeti, двајцата имаа проблеми со турбината. мислам дека ова и класниот погоре го кажа.

ова ми беше топ тема у ноевмри, лани, кога невестата купуеше кола. Ибицата, мене лично не ми се свиѓа, и нема шо да зборам. За сузукито, па ич не знам. Нит сум се качил, нит сум го возел.

Фиеста и Рио. Риото, убаво, модерно, фино. Тогаш највисоко ниво на опрема плус алу фелни, 11.500 беше. 1.2, 80 и нешто кс, и све шо треба да има. Мене лично ми сметаше моментот шо напред многу ми дојде мала шофершајвната, некако помала прегледност, и коа седнав, прво нешо шо приметив, ми удри нога у централната конзола (можда е ради мене, голем чоек сум). инаку, фино... ми се свиѓа.

Фиеста. Невестата зема фиеста. 1.25, 82кс, титаниум, и плус електронски клима уред, блутут ова она. Се на се, 11.400. Супер е, за мене е пак некако малечка, па морам да поместувам седишта и слично. Иначе, барем мене, ми делува попрегледна у споредба со Риото. Генерално колата уште нема ни 2000км поминато, па не можам да зборам колку е релевантен моментот потрошња и слично. Супер си е колата.

Јас сепак не би ги исфрлал и другите коли у таа класа. има што да се види. Поло не би зел. Би разгледал Корса, можда и Авео.

и уште нешто... моментот темпомат, нека не ти биде момент кој ќе те привлече кон одреден момент. реално за поголем процент градска вожња, мислам дека не ти треба. па дури и на отворено, мислам дека е тоа алатка која одговара на некое појако возило. мое мислење.

како и да е, изборот е твој. ние тука кажуваме наши мислења, искуства. ти си тој што треба да одлучи. Со среќа во купувањето!

п.с. ако некогаш се заинтересираш за фиестата, ете и ја да ти кажам, ако сакаш да ја видиш, пробаш... тука сме. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #101 на: 29 Јануари 2012, 13:10:59 pm »

Уште да го нудеа кај нас.

ЕДИТ: Одлично доловено од Казан. Мада ја би избегнал Авео, вчера го возев.. Бррр....

Риото најтопло го препорачувам.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3922
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #102 на: 29 Јануари 2012, 13:15:40 pm »

ЕДИТ: Одлично доловено од Казан. Мада ја би избегнал Авео, вчера го возев.. Бррр....

Риото најтопло го препорачувам.
затоа реков, можда Авео :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55062
  • Махер
« Одговори #103 на: 29 Јануари 2012, 13:18:17 pm »

Јасно... И за 1.6 тдци, и за Авеото. Рио, вака све убаво - ама дали би си го купил? Ни под разно.

П.С. Како и да е, ако се држиш до Европски или Јапонски марки, нема многу простор за да утнеш. И плус не ги глеј коливе, уште одма на изглед. Рачунај дека која и да е кола, ќе ја лицкаш и понатаму. :) Ситници-Крупници, држ не дај.
Уште одма да те предупредам за ТСи, не го пробувај ако не мислиш да го купиш. После тоа, све ќе ти делува „лабаво“.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #104 на: 29 Јануари 2012, 13:21:30 pm »
Риото би го купил.