Гласање

Ваш избор?

Suzuki Swift
12 (38.7%)
Ford Fiesta
6 (19.4%)
Seat Ibiza
13 (41.9%)

Вкупно гласови: 31

Автор Тема: Ford Fiesta vs Seat Ibiza vs Suzuki Swift  (Прочитано 46037 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3922
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Ford Fiesta vs Seat Ibiza vs Suzuki Swift
« Одговори #105 на: 29 Јануари 2012, 13:24:11 pm »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29878
    • CARclub.mk
« Одговори #106 на: 29 Јануари 2012, 13:25:49 pm »
Азриел, ако не си видел, еден наш член продава скоро нова Фиеста. Цената е одлична а за чувањето и грижата кон возилото можам јас да гарантирам.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2986.0.html

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #107 на: 29 Јануари 2012, 13:26:50 pm »
Незнам како ви се дава 11 и кусур за атмосферски бензинци на мала кола. За 11 ипол Ц3 со 1,4ХДи мајка. За мала кола со најмал бензинец би дал до 10 макс

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #108 на: 29 Јануари 2012, 13:29:42 pm »
Незнам како ви се дава 11 и кусур за атмосферски бензинци на мала кола. За 11 ипол Ц3 со 1,4ХДи мајка. За мала кола со најмал бензинец би дал до 10 макс
а што друго нуди колата од таа цена? мислам други погодности кои ќе ти го напраат возењето убаво (освен мотор, тркала, каросерија)? мислам факт е дека се многу пари, за мали атмосферци... ама па, од друга страна, зиам дизел ( у старт имаш економичност ова она ) ама, што друго?

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2884
  • Слобода или смрт
« Одговори #109 на: 29 Јануари 2012, 13:31:22 pm »

А јас незнам како пак некој може да даде пари за цитроен ц3 мене без пари да ми ја дадат не ја возам. едноставно во таа кола не гледам ама баш ништо што би ме привлекло. како што можеш да видиш различни луѓе, различни карактери, различни критериуми

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3877
« Одговори #110 на: 29 Јануари 2012, 13:34:07 pm »
а што друго нуди колата од таа цена? мислам други погодности кои ќе ти го напраат возењето убаво (освен мотор, тркала, каросерија)? мислам факт е дека се многу пари, за мали атмосферци... ама па, од друга страна, зиам дизел ( у старт имаш економичност ова она ) ама, што друго?

Подобро добар мотор, него крш мотор и еден тон непотребна опрема.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #111 на: 29 Јануари 2012, 13:35:35 pm »
Подобро добар мотор, него крш мотор и еден тон непотребна опрема.
ја попрво ќе зеам 1.2 атмосферец, со сите други салтанати. башка, не знам од кај муабетот дека е КРШ мотор?

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #112 на: 29 Јануари 2012, 13:36:21 pm »
имаме двајца членови на форумов, со 1.2tsi, у Yeti, двајцата имаа проблеми со турбината. мислам дека ова и класниот погоре го кажа.

ова ми беше топ тема у ноевмри, лани, кога невестата купуеше кола. Ибицата, мене лично не ми се свиѓа, и нема шо да зборам. За сузукито, па ич не знам. Нит сум се качил, нит сум го возел.

Фиеста и Рио. Риото, убаво, модерно, фино. Тогаш највисоко ниво на опрема плус алу фелни, 11.500 беше. 1.2, 80 и нешто кс, и све шо треба да има. Мене лично ми сметаше моментот шо напред многу ми дојде мала шофершајвната, некако помала прегледност, и коа седнав, прво нешо шо приметив, ми удри нога у централната конзола (можда е ради мене, голем чоек сум). инаку, фино... ми се свиѓа.

Фиеста. Невестата зема фиеста. 1.25, 82кс, титаниум, и плус електронски клима уред, блутут ова она. Се на се, 11.400. Супер е, за мене е пак некако малечка, па морам да поместувам седишта и слично. Иначе, барем мене, ми делува попрегледна у споредба со Риото. Генерално колата уште нема ни 2000км поминато, па не можам да зборам колку е релевантен моментот потрошња и слично. Супер си е колата.

Јас сепак не би ги исфрлал и другите коли у таа класа. има што да се види. Поло не би зел. Би разгледал Корса, можда и Авео.

и уште нешто... моментот темпомат, нека не ти биде момент кој ќе те привлече кон одреден момент. реално за поголем процент градска вожња, мислам дека не ти треба. па дури и на отворено, мислам дека е тоа алатка која одговара на некое појако возило. мое мислење.

како и да е, изборот е твој. ние тука кажуваме наши мислења, искуства. ти си тој што треба да одлучи. Со среќа во купувањето!

п.с. ако некогаш се заинтересираш за фиестата, ете и ја да ти кажам, ако сакаш да ја видиш, пробаш... тука сме. :)

Значи штом имале проблеми со турбината, а за истиот мотор се работи значи може да се појави и кај Ибицата тој проблем мада се различни класи на возила и плус мислам дека тој мотор на Јети-то е премал за таа каросерија.

И сакам да ве прашам што мислите за Рено Клио без разлика дали е бензин или дизел? Чисто информативно прашувам. :)
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #113 на: 29 Јануари 2012, 13:37:05 pm »
Па е 1.4 ХДи е 2-3 пати подобар  мотор од 1.2 атмосферец.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #114 на: 29 Јануари 2012, 13:38:29 pm »
кажи ми само зашто? затоа што е ДИЗЕЛ?
имаме двајца членови на форумов, со 1.2tsi, у Yeti, двајцата имаа проблеми со турбината. мислам дека ова и класниот погоре го кажа.

ова ми беше топ тема у ноевмри, лани, кога невестата купуеше кола. Ибицата, мене лично не ми се свиѓа, и нема шо да зборам. За сузукито, па ич не знам. Нит сум се качил, нит сум го возел.

Фиеста и Рио. Риото, убаво, модерно, фино. Тогаш највисоко ниво на опрема плус алу фелни, 11.500 беше. 1.2, 80 и нешто кс, и све шо треба да има. Мене лично ми сметаше моментот шо напред многу ми дојде мала шофершајвната, некако помала прегледност, и коа седнав, прво нешо шо приметив, ми удри нога у централната конзола (можда е ради мене, голем чоек сум). инаку, фино... ми се свиѓа.

Фиеста. Невестата зема фиеста. 1.25, 82кс, титаниум, и плус електронски клима уред, блутут ова она. Се на се, 11.400. Супер е, за мене е пак некако малечка, па морам да поместувам седишта и слично. Иначе, барем мене, ми делува попрегледна у споредба со Риото. Генерално колата уште нема ни 2000км поминато, па не можам да зборам колку е релевантен моментот потрошња и слично. Супер си е колата.

Јас сепак не би ги исфрлал и другите коли у таа класа. има што да се види. Поло не би зел. Би разгледал Корса, можда и Авео.

и уште нешто... моментот темпомат, нека не ти биде момент кој ќе те привлече кон одреден момент. реално за поголем процент градска вожња, мислам дека не ти треба. па дури и на отворено, мислам дека е тоа алатка која одговара на некое појако возило. мое мислење.

како и да е, изборот е твој. ние тука кажуваме наши мислења, искуства. ти си тој што треба да одлучи. Со среќа во купувањето!

п.с. ако некогаш се заинтересираш за фиестата, ете и ја да ти кажам, ако сакаш да ја видиш, пробаш... тука сме. :)

Значи штом имале проблеми со турбината, а за истиот мотор се работи значи може да се појави и кај Ибицата тој проблем мада се различни класи на возила и плус мислам дека тој мотор на Јети-то е премал за таа каросерија.

И сакам да ве прашам што мислите за Рено Клио без разлика дали е бензин или дизел? Чисто информативно прашувам. :)
може да е муабетот тој. различни класи, друга кола, па затоа се случува... ама ај, ИДИ ризикувај ? не е сеедно нели. :)

за клиото, неам шо да кажам. никад не сум се заинтересирал. нека кажат други, покомпетентни. :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #115 на: 29 Јануари 2012, 13:40:58 pm »
Зошто има 170Nm на помалку од 2000 вртежи, зошто со 5-та брзина може и да лазиш и да го качуваш Ѓавато под полн товар.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3840
« Одговори #116 на: 29 Јануари 2012, 13:42:14 pm »
А Киа Рио не ти праи мерак?

Интересно возило во секој случај ама не сум отишол да го видам во живо и со цените не знам како е.
http://kiamotors.com.mk/cenovnici/rio.pdf eve ti linkce za cenata a i sigurno ke ti dadat nekoj popust vo zivo!

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #117 на: 29 Јануари 2012, 13:42:37 pm »
Зошто има 170Nm на помалку од 2000 вртежи, зошто со 5-та брзина може и да лазиш и да го качуваш Ѓавато под полн товар.
која корист од качување Ѓавато, кога на чоекот му треба за низ град? за до факултет и до дома? колку ќе лазиш нагоре? башка, ти лази и качувај го у 5та, ја ако треба у 3та ќе го мучам, ама не лазам.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2884
  • Слобода или смрт
« Одговори #118 на: 29 Јануари 2012, 13:43:24 pm »

Ако е се тоа по цена да возеш нешто што наликува на печурка. Јас не би фала ;D

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #119 на: 29 Јануари 2012, 13:44:36 pm »
кажи ми само зашто? затоа што е ДИЗЕЛ?и не дека е некој критериум ценовникот, ама погледни баш. за таа цена, со 1.4HDI, нема ни клима, ни ништо...

може да е муабетот тој. различни класи, друга кола, па затоа се случува... ама ај, ИДИ ризикувај ? не е сеедно нели. :)

за клиото, неам шо да кажам. никад не сум се заинтересирал. нека кажат други, покомпетентни. :)

Епа тоа е целата работа што сега ме кочи за Ибицата(негде прочитав дека и голф 6-ките имале проблем со турбината) не сакам да ризикувам и после да дадам уште толку пари за турбината ако се поебе.  А и ќе треба да се погледне и Риото ништо не губам!
Seat Leon 1.4 TSI