Гласање

Ваш избор?

Suzuki Swift
12 (38.7%)
Ford Fiesta
6 (19.4%)
Seat Ibiza
13 (41.9%)

Вкупно гласови: 31

Автор Тема: Ford Fiesta vs Seat Ibiza vs Suzuki Swift  (Прочитано 46060 пати)

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
Одг: Ford Fiesta vs Seat Ibiza vs Suzuki Swift
« Одговори #75 на: 28 Јануари 2012, 20:45:29 pm »
Затоа што 1.6 мотор е една работа, 1.2 е сосема друга работа. 1.6 моторот е без турбо полнач, и со драстично помалку стрес при работа. 1.2 е со турбо, и работи со многу помали толеранции и со многу повеќе стрес, плус до сега за неколку луѓе сум разбрал проблеми со турбина на 1.2 моторот, особено кај потешки возила со полоша аеродинамика.

Двајца имаме на форум со 1.2 тси, со проблеми.

Но сепак како што кажа за Ибица,Поло моторот е створен. Некој да каже искуства со овој мотор не ќе биде лошо без разлика што возило поседува.
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34197
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #76 на: 28 Јануари 2012, 20:47:18 pm »
За тебе знаеме Дени ;D
Па и за тебе знаеме Фаланга. Верувај знаеме!  :o
Шо знаете за мене и Фолксваген?

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #77 на: 28 Јануари 2012, 20:50:27 pm »
За тебе знаеме Дени ;D
Па и за тебе знаеме Фаланга. Верувај знаеме!  :o
Шо знаете за мене и Фолксваген?

Фолксваген е марка на автомобили, а колку што знам за тебе си дечко кој љуби да дрифта на снег. :)
Или за некој друг беше прашањево??  :):):)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29881
    • CARclub.mk
« Одговори #78 на: 28 Јануари 2012, 20:50:58 pm »
Но сепак како што кажа за Ибица,Поло моторот е створен. Некој да каже искуства со овој мотор не ќе биде лошо без разлика што возило поседува.

Јас го имам возено во 85 коњска изведба, во Ауди А1 и е апсолутно фантастично погоден - го има вртежниот момент што на возило од таа класа го бара.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55062
  • Махер
« Одговори #79 на: 28 Јануари 2012, 20:53:09 pm »
Затоа што 1.6 мотор е една работа, 1.2 е сосема друга работа. 1.6 моторот е без турбо полнач, и со драстично помалку стрес при работа. 1.2 е со турбо, и работи со многу помали толеранции и со многу повеќе стрес, плус до сега за неколку луѓе сум разбрал проблеми со турбина на 1.2 моторот, особено кај потешки возила со полоша аеродинамика.

Јас го имам возено во Поло, и моторчето е одлично. Екстремно брзо и повлекува од мног-многу ниско. Формулче.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #80 на: 28 Јануари 2012, 20:59:37 pm »

Јас го имам возено во 85 коњска изведба, во Ауди А1 и е апсолутно фантастично погоден - го има вртежниот момент што на возило од таа класа го бара.

Значи одличен мотор за таа класа возила. Добро во Ауди А1 тоа најдобро се осеќа ваљда. :)

Јас го имам возено во Поло, и моторчето е одлично. Екстремно брзо и повлекува од мног-многу ниско. Формулче.

Според ова дека си го возел Полото со тој мотор мислам дека изборот ќе падне на Ибицата. :)
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #81 на: 28 Јануари 2012, 21:53:04 pm »
Ја би пак фиеста хехех не за друго не ме привлекува дизајнот на Ибицата, ама уопше...внатре е онака,  во највисокото ниво на опрема со кожен волан малку е по океј, ама во пластичните други нивоа на опрема не ми прави мерак исто ич...Фиестата онака е добра супер 1.25 моторчето врши работа од дома до факултет ( пробано) исто и на отворено океј беше, коа бевме на собир ете у Попова Кула, стигна се врати заедно со сите коли, така да океј е :) Свивтчето е супер, го имам возено океј е внатре наликува на VW според мене...Иначе од моторчето очекував повеќе, не добив...али како и да е се у свему океј е моторчето :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #82 на: 28 Јануари 2012, 22:00:59 pm »
Azriel прашај неколку сопственици на 1.2 Тси, не тие што возеле кругче, две или сто. Прашај си дали имале проблеми, а не дали влече. И така сам викаш за до факултет ти е колата, голема работа дали влече на угорници или на 140 :)

Гугл нека ти биде дополнителен пријател и vw форумите од околинава и даље на запад ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #83 на: 28 Јануари 2012, 22:13:52 pm »
Да, ако е само за до факултет...уствари ота го викаме нели градска вожња ти ипак и на искачање ке одиш со неа и слично, утре лето иде ке појдеш до охрид да прошеташ и слично нели. Ако е до факултет колата ако сака нека иде од 0 до 100 за 3 секунди исто ти се фаќа од семафор на семафор дали биле 10 или 13 секунди нема да ти игра улога ама баш никаква...Иди влези си во колите во сите што ти фаќаат око и што џебот е спремен да ги плати, и таа што ќе ти остави најубав впешаток земај...пошто ипак ти ќе ја возиш тебе треба да ти се допаѓа и надворешно и внатрешно моторите се сите тука тука, може еве тој на ибица се дели малце ко појак, ама не е бог знае што :) Your call mate

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #84 на: 28 Јануари 2012, 22:16:20 pm »
А Киа Рио не ти праи мерак?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #85 на: 28 Јануари 2012, 22:18:12 pm »
Еј да риото и ја го заборавив,фантастично мало количе у секој поглед скоро... :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #86 на: 28 Јануари 2012, 22:18:37 pm »
Иди влези си во колите во сите што ти фаќаат око и што џебот е спремен да ги плати, и таа што ќе ти остави најубав впешаток земај...пошто ипак ти ќе ја возиш тебе треба да ти се допаѓа и надворешно и внатрешно моторите се сите тука тука, може еве тој на ибица се дели малце ко појак, ама не е бог знае што :) Your call mate

На крај на ова се сведува :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #87 на: 29 Јануари 2012, 00:20:58 am »
Со оглед дека Сузикото ќе биде доста ретко на нашите улици, ја би идел на него.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #88 на: 29 Јануари 2012, 01:11:38 am »
Со оглед дека Сузикото ќе биде доста ретко на нашите улици, ја би идел на него.

А и за квалитет нема промашај кај јапанците. Нема којзнае каква разлика кај овие три модела. За квалитет јапанците според мене јапанците се на прво место, за дизајнот фиестата ми се допаѓа најмногу, а за моторт на ибицата како што кажаа некои членови рано е да се каже дали е издржлив моторот бидејки е нов мотор. Во секој случај, што и да земеш нема да згрешиш, земаш нова кола и ако ја одржуваш како што треба ќе немаш гајле долго време.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #89 на: 29 Јануари 2012, 01:28:29 am »
А чекај, зашто сите викаат новиот сфивт, јас го знам одамна моделчево, дали има освежувањ оваа година или?